Aktorius Pedro Pascalis – apie pabėgimą iš Čilės: „Jie ieškojo mano tėvų“

Pedro Pascalis šiuo metu yra vienas populiariausių ir mylimiausių Holivudo aktorių, tačiau jo kelias į šlovę ne visada buvo gėlėmis klotas. P.Pascalis ir jo šeima turėjo bėgti iš Čilės ieškodami geresnio gyvenimo.

 Pedro Pascalis.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 Pedro Pascalis.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2023, 5:29 PM

„Paskutinieji iš mūsų“ ( angl. „Last of Us“) aktorius tinklalaidėje „Smartless“ papasakojo, kaip jis ir jo šeima tapo politiniais pabėgėliais 1970-aisiais, kai buvo priversti bėgti nuo buvusio Čilės diktatoriaus Augusto Pinocheto vyriausybės.

P. Pascalis pasakojo, kad jo tėvai tuo metu buvo jauni liberalūs studentai, ir nors jie nebuvo „revoliucionieriai“, motinos pusbrolis labai aktyviai dalyvavo opoziciniame judėjime prieš karinį režimą.

Toliau jis pasakojo, kad vieną iš ginkluoto susirėmimo aukų jis nuvežė į savo namus, kad vietos ligoninėje dirbantis tėvas galėtų padėti sutvarstyti žaizdą. Tėvai taip pat sutiko kurį laiką paslėpti sužeistąjį.

P.Pascalis, kuriam tuo metu buvo tik keturi mėnesiai, sakė, kad asmuo, kuris tąkart atvežė nukentėjusįjį į jų namus, vėliau buvo sulaikytas. Kankinamas vyras išdavė vardus.

„Jie atvyko ieškoti mano tėvų, ir tada mums teko slėptis maždaug šešis mėnesius“, – pasakojo P.Pascalis. Tai truko iki tol, kol galiausiai tėvai rado būdą perlipti Venesuelos ambasados Santjage sieną ir paprašė prieglobsčio.

„Ir tai pavyko“, – pasakojo aktorius.

Pedro Pascalis ir jo šeima gavo prieglobstį Danijoje, o paskui emigravo į JAV. Tėvai jį ir jo brolius bei seseris augino Teksase ir Pietų Kalifornijoje.

„Sostų karų“ aktorius dėkoja savo tėvams už sėkmę, kuria jis džiaugiasi šiandien. Šią mintį jis palietė ir vasario mėnesį „Saturday Night Live“ laidoje, kai pasidžiaugė, kad tėvai buvo nepaprastai drąsūs. „Be jų aš nebūčiau šioje nuostabioje šalyje ir tikrai šiandien nestovėčiau čia su jumis visais.“– atskleidė P.Pascalis.

P.Pascalį galima pamatyti HBO serialuose „Paskutinieji iš mūsų“ ir „Sostų karai“ per naujos kartos televiziją „Go3“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.