Mirė amerikiečių atlikėjas J. Buffetas

Eidamas 77-uosius metus, mirė JAV kantri muzikos atlikėjas Jimmy‘is Buffetas. Legendinis dainininkas ir tekstų autorius, kurį labiausiai išgarsino daina „Margaritaville“, mirė „ramiai šeimos, draugų, muzikos ir šunų apsuptyje naktį į rugsėjo 1 d.“, sakoma jo portale paskelbtame pranešime.

Jimmy‘is Buffetas.<br>IMAGO/MediaPunch/Scanpix nuotr.
Jimmy‘is Buffetas.<br>IMAGO/MediaPunch/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2023, 4:28 PM, atnaujinta Sep 2, 2023, 4:31 PM

„Jis iki paskutinio atokvėpio gyveno savo gyvenimą kaip dainą, daugeliui jo trūks“, – teigiama toliau. Nuo ko J.Buffetas mirė, kol kas neskelbiama.

J.Buffetas gimė 1946 m. gruodžio 25 d. JAV Misisipės valstijoje, o augo Alabamoje. Koledže jis pradėjo groti gitara, o vėliau koncertavo džiazu ir naktiniu gyvenimu garsėjančio Naujojo Orleano gatvėse ir klubuose. Pirmasis atlikėjo albumas „Down to Earth“ pasirodė 1970 m.

Tačiau J.Buffetą išgarsino 1977 m. sukurta daina „Margaritaville“, kurioje kalbama apie gyvenimą paplūdimyje su gėrimu rankoje. Ši daina 22 savaites išsilaikė „Billboard“ topuose.

J.Buffetas išleido beveik 30 studijinių albumų, kuriuose skambėjo kantri ir folkloro muzikos dainos, tropikų ritmai, jį buvo galima išvysti kino filmuose ir televizijoje. Jis taip pat parašė kelis bestselerius. Be to, J.Buffetas sukūrė verslo imperiją su viešbučiais, restoranais ir parduotuvėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.