Russellas Brandas kaltinamas seksualine prievarta ir išžaginimu: sulaukė skaudaus atsako iš „Youtube“

Aktorius ir komikas Russellas Brandas (48 m.) sulaukė rimtų nemalonumų – žvaigždė kaltinamas seksualine prievarta ir išžaginimu. Į šiuos kaltinimus sureagavo ir vaizdo įrašų dalijimosi platforma „Youtube“, kuri pranešė sustabdanti pajamų gavimą aktoriaus kanale, kadangi vyras pažeidė „platformos kūrėjų atsakomybės politiką“.

Russellas Brandas<br>Scanpix nuotr.
Russellas Brandas<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2023, 10:22 AM

News.sky.com praneša, kad „Google“ priklausanti kompanija teigė sustabdžiusi pajamų gavimą iš R.Brando kanalo, nes siekia apsaugoti savo vartotojus.

Primenama, kad savaitgalį komiką apkaltinusios keturios moterys seksualine prievarta ir išžaginimu teigia, kad nusikaltimai įvykdyti dar 2006–2013 m. R.Brandas neigia visus jam pateiktus kaltinimus. Penktadienio vakarą internete paskelbtame vaizdo įraše jis tvirtino, kad visi jo santykiai buvo „ bendru sutarimu“.

„YouTube“ atstovas pranešime spaudai teigė: „Jei kūrėjo elgesys už platformos ribų kenkia mūsų vartotojams, darbuotojams ar ekosistemai, imsimės veiksmų, kad apsaugotume bendruomenę“.

Pasak jo, šis sprendimas gali būti taikomas visiems R.Brandui priklausantiems kanalams. Platformos „YouTube“ kanalas – didžiausias, kuriame komikas turi daugiau nei 6 milijonus prenumeratorių – išlieka, tačiau jo vaizdo įrašuose bus draudžiama reklama.

Komikas išgarsėjo dar 2000-ųjų pradžioje, kai vedė populiarią laidą „Didžiojo brolio didžioji burna“ (liet. red. „Big Brother's Big Mouth“) ir kitas BBC radijo laidas, o populiarumo sulaukė vaidindamas Holivudo filmuose, tokiuose kaip „Velniop tą Sarą Maršal“, „Artūras, svajonių milijonierius“ ir „Mirtis ant Nilo“.

Tačiau pastaraisiais metais R.Brandas perėjo prie sveikatingumo ir politikos temų, treniruočių ir įprastų „YouTube“ vaizdo įrašų kūrimo. Manoma, kad iš to jis gauna didžiąją dalį savo pajamų.

Technologijų žurnalistas Chrisas Stokelis-Walkeris „Sky News“ sakė, kad Brandas kasmet iš savo „YouTube“ vaizdo įrašų gali uždirbti nuo 70 000 USD (65 500 EUR) iki 1 mln. USD (93 600 EUR) pajamų vien tik iš reklamos.

Visi šį mėnesį turėję vykti komiko ir aktoriaus turo „Bipolarisation“ pasirodymai buvo laikinai atidėti. Labdaros organizacija „Trevi Women“, kuri remia motinas, sveikstančias nuo priklausomybės nuo narkotikų, šeštadienį taip pat paskelbė nutraukianti ryšius su R.Brandu.

Mat pats tyrimas apie nederamą Holivudo žvaigždei elgesį buvo paskelbtas leidinyje „Sunday Times“ ir „Channel 4“, o šeštadienį buvo paviešinta ir „Dispatches“ dokumentika „Russell Brand – In Plain Sight“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.