Princas Harry ir Meghan Markle buvo priversti grąžinti įspūdingos vertės vestuvių dovanas: atskleidė svarbią priežastį

Princas Harry ir Meghan Markle surengė vestuvių šventę 2018 m. gegužės mėnesį, į kurią atvyko daug pasaulio garsenybių. Vietoj dovanų, visų atvyksiančių svečių pora paprašė paaukoti labdaros organizacijoms. Visgi, ne visi svečiai atsižvelgė į prašymą ir karališkoji pora gavo dovanų, kurių vertė siekė 7 mln. eurų, rašo mirror.co.uk.

Princas Harry ir Meghan Markle.<br>Scanpix/RS nuotr.
Princas Harry ir Meghan Markle.<br>Scanpix/RS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2024, 7:16 AM, atnaujinta Jan 29, 2024, 8:06 AM

Nors gautų dovanų vertė siekė įspūdingą sumą, po karališkųjų vestuvių sutuoktiniams viską teko grąžinti.

Karališkoji pora 2018 m. gegužės mėnesį prisiekė amžiną meilę Švento Jurgio koplyčioje Vindzoro pilyje. Iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo pasaulinio garso įžymybės, tarp kurių buvo laidų vedėjas Oprah Winfrey ir futbolo žvaigždė Davidas Beckhamas su žmona Victoria. Jaunavedžiai vietoj vestuvių dovanų prašė paaukoti savo globojamoms labdaros organizacijoms, tačiau pora vis tiek sulaukė gerbėjų dovanų iš viso pasaulio.

Visgi, į Vindzoro pilį atšvęsti istorinių vestuvių atvykę svečiai dovanų įteikti porai negalėjo. Karališkajame pareiškime svečių buvo paprašyta dovanas siųsti į Kensingtono rūmus, kuriuose tuo metu buvo įsikūrę Harry ir Meghan biurai.

Karališkoji pora dovanas turėjo grąžinti todėl, kad karališkajame protokole yra įtrauktas punktas, draudžiantis priimti gerbėjų dovanas dėl saugumo.

Be to, karališkosios šeimos nariui griežtai draudžiama priimti bet kokias dovanas, kurios gali būti laikomos reklama. Viskas, kas yra susiję su karališka šeima, pavyzdžiui, Meghan Markle ir Kate Middleton dėvimi batai ar apranga, išparduodami beveik iš karto.

Dėl to, vietoj vestuvių dovanų Harry ir Meghan paprašė svečių paaukoti vienai iš septynių jiems artimų labdaros organizacijų, įskaitant CHIVA, Crisis, Myna Mahalia Foundation, Scotty's Little Soldiers, StreetGames, Surfers Against Sewage ir The Wilderness Foundation JK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.