A. Baldwinas pareiškė esąs nekaltas dėl nužudymo filmavimo aikštelėje

JAV aktorius Alecas Baldwinas nepripažino kaltės dėl netyčinės jaunos moters žmogžudystės, trečiadienį parodė JAV teismo dokumentai.

A. Baldwinas.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
A. Baldwinas.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2024, 10:22 AM, atnaujinta Feb 1, 2024, 9:14 PM

Sausį A. Baldwinas, filmo prodiuseris ir žvaigždė, buvo apkaltintas dėl Halynos Hutchins mirties 2021 m. Naujojoje Meksikoje filmuojant vesterną „Rust“. Jis laikė pistoletą „Colt .45“, kai ginklas iššovė ir nužudė H. Hutchins bei sužeidė režisierių Joelį Souzą.

A. Baldwinas ne kartą neigė atsakomybę, tvirtino, kad nepaspaudė gaiduko, be to, ginklas neturėjo būti užtaisytas tikrais šoviniais. Incidentas sukrėtė Holivudą, pasipylė raginimai sugriežtinti taisykles dėl šaunamųjų ginklų naudojimo filmavimo aikštelėse.

Tai taip paskatino kaltinimus aplaidumu, kai kurie pramonės atstovai teigė, kad taisyklės jau ir taip buvo griežtos, tik kuriant filmą „Rust“ jų nebuvo deramai laikomasi.

Pirminiai kaltinimai dėl nužudymo 65 metų A. Baldwinui buvo panaikinti praėjusių metų balandį dėl „naujų faktų“, reikalaujančių „tolesnio tyrimo ir teismo ekspertizės“, sakė prokurorai.

Buvo sudaryta didžioji prisiekusiųjų žiuri, galiausiai paskelbusi kaltinimą, dėl kurio A. Baldwinui, jei bus pripažintas kaltas, gresia įkalinimas iki 18 mėnesių. A. Baldwinas gali būti nuteistas dėl kaltinimo „neatsargiu šaunamojo ginklo panaudojimu“ arba už veiksmus „be reikiamo atsargumo ar apdairumo“.

Aktorių sąjunga SAG-AFTRA kritikavo šiuos kaltinimus, jos teigimu, grindžiamus „neteisingu aktoriaus pareigų įvertinimu“.

„Aktoriaus darbas nėra būti šaunamųjų ginklų ar ginklų ekspertu“, – teigė sąjunga.

Pasak jos, ginklai filmavimo aikštelėje turi būti naudojami vadovaujant profesionalams, jie tiesiogiai atsakingi už saugų šaunamojo ginklo valdymą.

Per filmavimą už ginklus ir jų priežiūrą buvusi atsakinga Hannah Gutierrez-Reed šį mėnesį bus teisiama dėl kaltinimų netyčine žmogžudyste ir įrodymų klastojimo.

Dave'as Hallsas, filmo saugos koordinatorius ir režisieriaus padėjėjas, padavęs A. Baldwinui užtaisytą ginklą, sudarė susitarimą su prokurorais ir buvo lygtinai nuteistas kalėti pusę metų.

Dėl šios tragedijos „Rust“ filmavimas buvo sustabdytas, bet pernai atnaujintas. A.Baldwinas paleistas už užstatą. Pagal paleidimo sąlygas jam draudžiama turėti šaunamuosius ginklus ir gerti alkoholį, jis negali išvykti iš JAV be raštiško teismo sutikimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.