Seksualiniu priekabiavimu kaltinama Lizzo nutraukė muzikinę veiklą: pavargo nuo patyčių

Amerikiečių atlikėja Lizzo (35 m.) sensacingai pasitraukė iš muzikos verslo. Tokį sprendimą dainininkė priėmė nes pavargo nuo komentarų socialinėje erdvėje po to, kai praėjusiais metais jai buvo iškelta byla dėl seksualinio priekabiavimo.

Seksualiniu priekabiavimu kaltinama Lizzo nutraukė muzikinę veiklą: pavargo nuo patyčių.<br>dpa/picture-alliance / scanpix nuotr.
Seksualiniu priekabiavimu kaltinama Lizzo nutraukė muzikinę veiklą: pavargo nuo patyčių.<br>dpa/picture-alliance / scanpix nuotr.
Lizzo.<br>Getty Images via AFP / scanpix nuotr.
Lizzo.<br>Getty Images via AFP / scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 12, 2024, 7:32 PM

Nors daugeliui buvo netikėta, pastaraisiais metais didžiulės sėkmės sulaukusi atlikėja nusprendė pasitraukti iš viešumos.

Pastaruoju metu jos sėkmę aptemdė virtinė kaltinimų, todėl pavargusi nuo komentarų šia tema, Lizzo pasitraukė iš šou verslo.

Apie sprendimą baigti karjerą žinoma moteris paskelbė socialiniuose tinkluose. Ji rašė, jog jaučiasi taip, tarsi pasaulis jos nenori.

35-erių atlikėja, regis, sunkiai išgyveno virtinę jai skirtų priekaištų nuo tada, kai praėjusią vasarą buvo apkaltinta seksualiniu priekabiavimu, pranešė britų portalas mirror.com.

„Aš pavargau taikstytis su tuo, kad visi gyvenime ir internete mane tampo už nosies. Viskas, ko noriu, tai kurti muziką, daryti žmones laimingus ir padėti pasauliui būti šiek tiek geresniam, nei jį radau. Tačiau pradedu jausti, kad pasaulis manęs nenori.

Nuolat susiduriu su melu, kiekvieną kartą esu pajuokos objektas dėl to, kaip atrodau. Mano charakterio savybes aptarinėja manęs net nepažįstantys žmonės.

Aš visam tam nepasirašau, todėl pasitraukiu“, – Instagrame rašė žinoma moteris.

Gerbėjai iškart sureagavo į tokį atlikėjos pranešimą ir rašė palaikančias žinutes. Visgi, buvo ir tokių, kurie pabrėžė, kad daug neapykantos Lizzo sulaukia dėl jai iškeltos bylos, o tai neturi nieko bendra su jos išvaizda.

2023 m. liepą Lizzo buvo iškeltas ieškinys. Paskelbta, kad trys buvusios šokėjos ją padavė į teismą dėl kaltinimų seksualiniu, rasiniu ir religiniu priekabiavimu bei priešiškos darbo aplinkos sukūrimu 2021–2023 m.

Tuo metu į kaltinimus ji taip pat sureagavo savo Instagrame.

„Kelios pastarosios dienos buvo labai sunkios ir nepaprastai nuviliančios. Buvo suabejota mano darbo etika, morale ir pagarbumu. Buvo kritikuojamas mano charakteris. Paprastai nereaguoju į melagingus kaltinimus, tačiau šie yra tokie neįtikėtini ir per daug skandalingi, kad į juos nebūtų reaguojama.

Sensacingos istorijos sklinda iš buvusių darbuotojų, kurie viešai pripažino, jog jų elgesys buvo netinkamas ir neprofesionalus.

Į savo muziką ir pasirodymus žiūriu rimtai, nes noriu kurti tik geriausią turinį, kuris reprezentuoja mane ir mano gerbėjus – todėl darbuotojams taikau aukštus standartus“, – praėjusias metais rašė Lizzo.

Mirror.com priminė, kad 2023 m., Los Andžele, Arianna Davis, Crystal Williams ir Noelle Rodriguez pateikė ieškinį, kuriame tvirtino, kad amerikiečių dainininkė gėdino jas dėl svorio ir seksualiai priekabiavo.

Ieškinį dėl žalos atlyginimo pateikusios šokėjos taip pat teigė, kad 35-erių žvaigždė spaudė vieną iš šokėjų liesti nuogą atlikėją viename Amsterdamo klubų.

Pasirodžius žiniai apie ieškinį, dar du asmenys, kurie, kaip manoma, anksčiau dirbo su Lizzo, apkaltino dainininkę sukūrus toksišką darbo aplinką.

Be kaltinimų dainininkei, ieškinyje taip pat teigta, kad Lizzo choreografijos vadovė Shirlene Quigley primetė savo krikščioniškus įsitikinimus kitiems atlikėjams ir smerkė tuos, kurie užsiiminėjo nesantuokiniais lytiniais santykiais. Nenurodoma, ar Lizzo žinojo apie tariamus S.Quigley veiksmus ir komentarus.

„Lizzo ir jos vadovų komandos elgesys su atlikėjais, atrodo, prieštarauja viskam, ką Lizzo palaiko viešai. Privačiai ji gėdina savo šokėjus ir žemina juos ne tik neteisėtais, bet ir absoliučiai demoralizuojančiais būdais“, – „NBC News“ kalbėjo šokėjoms atstovaujantis advokatas Ronas Zambrano.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.