50-metį švęsianti Viktorija Beckham atskleidė 7 stiliaus paslaptis ir prakalbo apie didžiausias klaidas

Britų dizainerė ir verslininkė Viktorija Beckham (49 m.) įrodė, kad stilius, kaip ir išmintis, su amžiumi tik gerėja.

Atskleistos septynios Viktorijos Beckham stiliaus paslaptys: prakalbo ir apie didžiausias klaidas.<br>Lrytas.lt koliažas.
Atskleistos septynios Viktorijos Beckham stiliaus paslaptys: prakalbo ir apie didžiausias klaidas.<br>Lrytas.lt koliažas.
Vikrorija Beckham.<br>GoffPhotos.com / scanpix nuotr.
Vikrorija Beckham.<br>GoffPhotos.com / scanpix nuotr.
Viktorija Beckham.<br>RW/MPI/Capital Pictures / scanpix nuotr.
Viktorija Beckham.<br>RW/MPI/Capital Pictures / scanpix nuotr.
Viktorija ir Davidas Beckhamai.<br>CAN/Capital Pictures / scanpix nuotr.
Viktorija ir Davidas Beckhamai.<br>CAN/Capital Pictures / scanpix nuotr.
Viktorija Beckham.<br>RW/MPI/Capital Pictures / scanpix nuotr.
Viktorija Beckham.<br>RW/MPI/Capital Pictures / scanpix nuotr.
Viktorija Beckham 2007 m.<br>AP / scanpix nuotr.
Viktorija Beckham 2007 m.<br>AP / scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 14, 2024, 10:43 AM

Kitą savaitę jai sukaks 50 metų, todėl „Spice Girls“ dainininkė pagaliau jaučiasi atradusi gero stiliaus formulę.

Tačiau V.Beckham ne visada sekėsi sklandžiai. Jos drabužių spinta yra viena labiausiai aptarinėjamų pasaulyje.

Kartą ji prisipažino, kad dėl savo devintojo dešimtmečio aprangų turėjo būti suimta mados policijos.

Kai 1996 m. „Spice Girls“ įsiveržė į muzikos rinką, Viktorija turėjo vieną tikslą – išgarsėti.

Jos vizitine kortele tapo juodi aukštakulniai ir mažos juodos suknelės.

1997 m. kritikai netgi juokaudavo, kad buvusi dainininkė dėvi „mažą Gucci suknelę, mažą Gucci suknelę arba mažą Gucci suknelę“.

Devintojo dešimtmečio pabaigoje ir dešimtojo dešimtmečio pradžioje verslininkės ir jos vyro futbolininko Davido Beckhamo mados pasirinkimai kartais buvo laikomi komiškais.

Dėl dėvėtų vienodų violetinių kostiumų einant į vestuves 1999 m. ir dėl tais pačiais metais vykusiame vakarėlyje nuo galvos iki kojų dėvėtų odinių drabužių, jie tapo pajuokos objektu snobiškame mados pasaulyje.

Vėliau V.Beckham prakalbo apie legendinį odinį poros įvaizdį.

„Niekada, niekada, niekada negalėsiu pamiršti šio įvaizdžio. Ironiška tai, kad mes dėvėjome odinius „Gucci“ drabužius į Donatellai skirtą „Versace“ renginį. Tai savaime buvo labai blogai“, – kalbėjo dizainerė.

O prisimindama kitą nesėkmę – suderintus sportbačius ir sportinį kostiumą, kuriuos pora kartą dėvėjo išėję pasivaikščioti su rotveileriais, ji pridūrė: „Jei taip apsirengčiau dabar, mane uždarytų mados policija“.

Po trumpos solinės karjeros, 2001 m. išleidusi savo albumą, V.Beckhan pakeitė ir savo stilių.

Jos nešiojami skylėti marškinėliai, bandanos ir žiedas ant lūpų tapo pagrindinėmis stiliaus naujienomis.

Devintojo dešimtmečio viduryje „Wag“ stiliaus kultūra pasiekė savo viršūnę, o Viktorija diktavo madas purkšdamasi stipriu dirbtiniu įdegiu, nešiodama priaugintus plaukus ir liemenes – jos išvaizdą mėgdžiojo netgi Cheryl Tweedy ir Coleen Rooney.

Viskas vėl pasikeitė, kai 2007 m. Beckhamai persikėlė į JAV, nes buvęs „Manchester United“ žaidėjas D.Beckhamas prisijungė prie JAV klubo „LA Galaxy“.

Viktorija nusidažė plaukus, susiformavo kirpčiukus ir pradėjo dėvėti ryškiaspalves itin aptemptas sukneles, prie kurių dažniausiai derino „Hermes Birkin“ rankines ir aukštakulnius „Christian Louboutin“ batelius.

2008 m. Viktorija įkūrė savo mados prekių ženklą, kuris iš pradžių prekiavo tik aptemptais džinsais žemu juosmeniu ir didžiuliais saulės akiniais.

„Nors yra dizainerė, bet drabužių ji nekuria taip kaip aukštosios mados dizaineriai“, – tuomet komentavo italų duetas „Dolce & Gabbana“.

Nors tais pačiais metais ji pirmą kartą pasirodė britų „Vogue“ žurnalo viršelyje, svarbiausi mados atstovai buvo skeptiški ir beveik negerbė V.Beckhan – jie netgi nepaisė jos madų šou.

Tačiau iki 2011 m. dizainerei pavyko pakeisti padėtį.

Ji ne tik pasirodė dizainerių „Marc Jacobs„ ir „Armani„ reklamų kampanijose, vėl tapo brunete bet ir išsiugdė asmeniškesnį stilių.

Neilgai trukus „Vogue“ redaktorė Anna Wintour ir kiti mados pramonės gigantai įsitaisė pirmose eilėse perpildytuose jos mados pasirodymuose.

Ryškiai oranžines, karštai rožines ir mėlynas Viktorijos kurtas sukneles vilkėjo mados žvaigždės, įskaitant amerikiečių nuomonės formuotoją Oliviją Palermo, o gatvėse atsirado jos kurtų dizainų kopijų.

Po kurio laiko įvyko neįsivaizduojamas dalykas – V.Beckham pradėjo nešioti kelnes ir sportbačius.

Dešimtmetį avėjusi aukštakulnius, ji suprato, kad sportiniai bateliai, kuriuos avėjo jos bendraamžės mados žinovės, gali būti stilingi, seksualūs ir šaunūs.

Tai paskatino ją 2018 m. bendradarbiauti su „Reebok“ ir net viešumoje dėvėti sportinio kostiumo kelnes.

Patogiau pasirinkdama savo stilių ir avėdama patogesnius batus, Viktorija tapo elegantiška, rafinuota ir gerbiama dizainere.

„Per pastaruosius septynerius metus daug ko išmokau. Daug ką išmokti teko labai, labai greitai. Ir toliau mokausi“, – sakė ji.

Dabar moteris siekia eksperimentuoti su mada ir net juokauja iš savęs, vilkėdama marškinėlius su įvairiais šūkiais.

Praėjusiais metais buvo paskelbta, kad po kelerių metų didžiulių nuostolių jos prekės ženklas tapo pelningas, o pajamos išaugo 44 proc. iki beveik 70 mln. eurų.

Viktorija laikosi itin populiarios „tylios prabangos“ tendencijos, kuri yra priešingybė jos devintojo dešimtmečio vidurio įvaizdžiui.

Dabar ji gali pasigirti daugybe mados apdovanojimų, įskaitant 2014 m. Britų mados „Metų prekės ženklo“ apdovanojimą ir 2021 m. „Glamour“ apdovanojimą „Mados pasaulio keitėja“. 2017 m. ji gavo ir OBE apdovanojimą už nuopelnus mados industrijai.

Tačiau jos išvaizda nėra nepasiekiama – štai septynios stiliaus paslaptys leidusios V.Beckham sužibėti mados pasaulyje.

1. Ryškios spalvos jaunina

Pastaruosius kelerius metus Viktorija renkasi kontrastingas spalvas. Pavyzdžiui, ledinę mėlyną derina su ryškiai raudona. Tai padeda ją pastebėti ir išsiskirti.

TheSun.com pridėjo, kad vyresnėms moterims labai svarbu į kasdienį garderobą įvesti spalvų, nes ryškūs atspalviai atsispindi nuo odos ir suteikia ryškesnę, jaunatviškesnę išvaizdą.

2. Minimalistiniai aksesuarai

Dar viena dizainerės stiliaus paslaptis – protingas aksesuarų pasirinkimas. Viktorija laikosi taisyklės, kad jie turi būti paprasti ir minimalūs.

Tai jokiu būdu nereiškia, kad aksesuarai turėtų būti nuobodūs.

Ji dėvi rankines, batus, akinius nuo saulės ar papuošalus, kurie yra ryškūs – tiek dydžiu, tiek spalva. Tačiau visada jie būna elegantiški ir minimalistinio dizaino, todėl atrodo brangūs ir nepavaldūs laikui.

3. Klasikinio tipo stilius

V.Beckham renkasi klasikinius siluetus, tokius kaip juodos suknelės, prie kūno prigludę švarkai ar klostuoti sijonai, tačiau juos paįvairina pasirinkdama kitokią tekstūrą, pavyzdžiui, odą ar briaunuotą trikotažą.

Šią tradicinę klasiką ji derina su šiuolaikinėmis tendencijomis, pavyzdžiui, spalvotais languotais drabužiais arba neeilinės formos batais.

Pavyzdžiui, ji dažnai vilki gaivius baltus marškinius su kišenių detalėmis ant krūtinės ir derina juos su klostuotu sijonu, tačiau sijonai visuomet būna modernios spalvos arba tekstūros, pavyzdžiui, aksominiai.

4. Sijonus nešioja ant klubų

Viktorija itin mėgsta plisuotus sijonus, tačiau savo apdarus ji vilki žemai nuleistus, todėl jos klubai atrodo apvalesni.

Nors dažnai renkamės kelnes ar sijonus aukštu liemeniu, verslininkė renkasi laisvo kirpimo ir žemai krentančius apdarus.

Taip ji ne tik atrodo pakiliau, labiau atsipalaidavusi, bet, kadangi yra atletiško sudėjimo, o jos klubai nėra apvalūs, tai sukuria ryškesnio silueto iliuziją.

5. Naudojasi siuvėjos paslaugomis

Kad jos figūra kuo geriau atsiskleistų, Viktorija drabužius siuva pagal užsakymą. Net ir didinto stiliaus drabužiai buvo pakeisti taip, kad būtų tinkami ir ji atrodytų itin dailiai.

Viktorijos laimei, ji turi siuvėjų armiją.

Tačiau net jei nesate puikus siuvėjas, naudokite dvipusę lipnią juostą, arba lipnią juostą krūtinei, kad per plačios kelnės būtų pritaikytos jūsų figūrai, rekomenduoja TheSun.com.

6. Svarbios proporcijos

Norint atkartoti Viktorijos įvaizdį svarbu eksperimentuoti su proporcijomis.

Dažnai buvusią dainininkę matome su plačiomis kelnėmis ir aptemptu trikotažiniu viršutiniu drabužiu arba su dideliu švarkeliu ir aptemptomis kelnėmis, kad būtų subalansuota pasirinktų detalių apimtis.

7. Subtili apranga ir pasitikėjimas savimi

Praėjo laikai, kai Viktorija akivaizdžiai demonstravo savo kūno linkius.

Dabar jai svarbu jaustis patogiai apsirengus net neiššaukiančius drabužius. Seksualumą moteris demonstruoja net ir tada, kai drabužiai laisvi, o vilkėdama aptemptus drabužius Viktorija dažnai pasirūpina, kad būtų išryškinta kuri nors jos kūno vieta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.