Atletė A. Skujytė suka šeimos lizdelį

Daugiakovininkė Austra Skujytė (33 m.) greitai švęs įkurtuves. Grįžusi iš Londono olimpiados atletė suskubo ieškoti naujo būsto, kuriame ketina įsikurti su kraštiečiu iš Biržų Valdu Grigaliūnu (28 m.), o po to galbūt palikti didįjį sportą.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė ("Stilius")

2012-09-06 13:45, atnaujinta 2018-03-16 22:19

Dar prieš Londono olimpiadą A. Skujytė nusižiūrėjo naujos statybos daugiabutį Kauno rajone, kurortiniu miestu vadinamoje Kulautuvoje. Lengvaatletei patiko, kad namas stovi ramioje vietoje. Iš jo atsiveria vaizdas į pušyną ir Nemuno slėnį.

Sportininkei į akį krito keli butai. Vienas – antrajame aukšte su dviem dideliais balkonais, kitas – paskutiniame, trečiajame. Šis butas su palėpe, kurioje taip pat būtų galima įrengti gyvenamąją erdvę.

„Dar neapsisprendžiau. Skaičiuoju pliusus ir minusus. Daugiausia svarstau dėl vietos. Kulautuvą supa gražūs miškai, čia yra parkas, kuriame galima bėgioti. Tačiau miestas yra pakaunėje, todėl važinėti į treniruotes ar darbą Kaune nebūtų labai patogu”, – pasakojo A. Skujytė.

Atėnų olimpiados vicečempionė, Londono žaidynėse užėmusi penktąją vietą, dar gyvena ne itin džiugiais žaidynių prisiminimais, tačiau jos dienotvarkėje gerokai daugiau laisvo laiko.

Atletė spėjo atsipūsti po sunkių startų, apsilankyti pas tėvus gimtuosiuose Biržuose, pabendrauti su bičiuliais.

„Galiu daryti tai, ką noriu, susitikti su draugais bet kuriuo metu. Savaitę po olimpiados visiškai nesportavau, tik ilsėjausi. Šiuo metu jau bėgioju, nes rudenį dar laukia vienas komercinis turnyras. Tačiau tokio didelio krūvio kaip prieš olimpiadą nėra ir tikriausiai nebebus”, – kalbėjo sportininkė.

Po Londono olimpiados A. Skujytė gali ne taip griežtai laikytis dietos, kurią maždaug prieš metus sudarė medikai. Tačiau riebiais ir sočiais patiekalais ji nepiktnaudžiauja.

Nuo praėjusių metų rudens 188 centimetrų ūgio atletė valgė tai, kuo maitinosi mūsų protėviai. Jos valgiaraštyje buvo mėsa, žuvis, daržovės, vaisiai. Ji atsisakė makaronų, ryžių, varškės, saldumynų. Prieš kiekvieną valgį moteris gėrė žalius kokteilius, kuriuos pati ruošia iš žolių ir gardina vaisiais.

Taip besimaitinančiai sportininkei pavyko atsikratyti keleto nereikalingų kilogramų.

Numetusi svorio A. Skujytė tapo pastebimai gražesnė. Sportininkės žavesio paslaptis – ne vien mityba, bet ir neseniai suliepsnojusi meilė nuo vaikystės pažįstamam V.Grigaliūnui.

Anksčiau savo išvaizdai ir aprangai išskirtinio dėmesio neskyrusi atletė, sutikusi išrinktąjį, pradėjo vilkėti figūrą išryškinančius drabužius, nešioti papuošalus, dažytis.

Permainos gali pakeisti ir A. Skujytės karjeros planus. Ieškodama būsto atletė svarsto, ar toliau tęsti profesionalios sportininkės karjerą, ar ieškoti trenerės darbo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.