N. Bunkė ir A. Žvinys pakeleivių į automobilius nepriima

Prie vairo sėdinti garsenybė, greitkelyje išvydusi ranką ištiesusį žmogų, niekuomet nesustos. Kodėl?

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Oct 28, 2012, 1:07 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:00 PM

Savo karjeros pradžioje dainininkė 29-erių Natalija Bunkė kartais stabtelėdavo, jei pakelėje išvysdavo ranką ištiesusį ir mašiną stabdantį žmogų. Važiuodama iš Klaipėdos į Vilnių arba atgal atlikėja šnekučiuodavosi su pakeleiviais ir kelionė prabėgdavo greičiau.

Nors anuomet kelyje ji išvengė nuotykių, nepatyrė nemalonių incidentų, dabar tapo atsargesnė: „Metams bėgant sustiprėjo savisaugos instinktas. Važiuodama ilgą kelią, mėgstu savo rankinę padėti ant galinės sėdynės. Jeigu priimčiau pakeleivių, nebūčiau tikra, ar iš tos rankinės kas nors nedings. Tektų ją pasidėti arčiau savęs. Padariusi gerą darbą kitam, nenorėčiau prarasti pinigų ar telefono.”

Vilnietė N. Bunkė šiuo metu į pakeleivius nebekreipia dėmesio ir dėl to, kad kelionėje labiau mėgsta ne tuščiai plepėti, o parepetuoti naują dainą. Jei šalia sėdėtų svetimas žmogus, atlikėja varžytųsi dainuoti.

Šiaulių dramos teatro aktorius 29-erių Aurimas Žvinys, pastaruoju metu kuriantis vaidmenis ir televizijos serialuose, dažnai savo automobiliu vyksta filmuotis į Vilnių. Tačiau vyras niekuomet nesustoja, jeigu jį stabdo pakeleiviai: dėl savo ir kitų saugumo, taip pat – noro pabūti vienam.

„Neaišku, kokių ketinimų gali turėti pakeleivis. O jeigu jis apvogs ar pasikėsins į gyvybę?” – retoriškai klausė A. Žvinys.

Aktorius vairuodamas nori susikaupti ir laimingai pasiekti kelionės tikslą.

„Už bet kurį žmogų, sėdintį mašinoje, jaučiu atsakomybę. Jeigu įvyktų avarija ir nepažįstamas pakeleivis nukentėtų, likčiau kaltas”, – svarstė pašnekovas.

Be to, A. Žviniui būtų kančia kalbėti su pakeleiviu tuščiai. Mat Aurimas save laiko tingiu pašnekovu.

Jeigu pakeleivis įkyrėtų, Aurimas jam neišdrįstų pasakyti, kad šis užsičiauptų – aktorius nenorėtų pasirodyti nemandagus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.