Vis dažniau viešumoje su žmona pasirodantis A. Chošnau: „Aš – kaip geras vynas: kuo ilgiau stovi, tuo skanesnis“

Anksčiau pramogų pasaulio linksmybių nevengdavęs dainininkas Alanas Chošnau šiandien – itin retas vakarėlių svečias. Žiniasklaidos dėmesio atlikėjas vengia jau nebe pirmus metus, tačiau po to, kai praėjusių metų rudenį slapta vedė gyvenimo draugę Valdą Ruškelytę ir vasarį su ja susilaukė sūnaus, tyliai dingo iš akiračio.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Nov 7, 2012, 12:22 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:52 PM

Drauge juos išvysti pavyksta nedažnai, todėl poros apsilankymas pirmadienį sostinės „Siemens“ arenoje vykusiame dizainerio Juozo Statkevičiaus 2013 metų pavasario ir vasaros kolekcijos pristatyme smalsiems praeivių žvilgsniams buvo malonus siurprizas.

Portalas lrytas.lt nusprendė užkalbinti Alaną ir Valdą bei pasikalbėjo apie madą, muziką ir taip slepiamą asmeninį gyvenimą.

– Mėgti madą ir nesekti J. Statkevičiaus diktuojamų tendencijų – nerašyta nuodėmė. Ar jūs - vieni iš tų, kurie nepraleidžia svarbiausio kasmetinio įvykio Lietuviškos mados pasaulyje ir lankotės dizainerio kolekcijų pristatymuose?

Alanas: Ir aš, ir mano žmona esame dideli Juozuko gerbėjai. Teko dalyvauti pernykščiame pavasario ir vasaros kolekcijos pristatyme. Šiemet matyta buvo daug tamsesnė ir niūresnė – tai akivaizdu. Tačiau jį įkvėpė Renesansas, todėl turbūt nereiktų stebėtis rudeniškomis spalvomis.

Valda: Juozas – be galo talentingas žmogus, todėl tuo, ką jis daro, turėtų didžiuotis ne tik mados mylėtojai, bet ir visa Lietuva.

– Kaip manote, kokios savybės dizaineriui yra raktas į sėkmę?

Alanas: Pirmiausia – individualumas, komunikabilumas, charizma – tai turi kiekvienas talentingas žmogus. Ir, be abejo, darbas. Juozukas  savo darbe atiduoda visą širdį. Neįmanoma to nepastebėti.

– Kaip manote, kodėl J. Statkevičius užsitarnavo geriausio Lietuvos dizainerio vardą?

Alanas: Juozukas yra išskirtinis. Kad ir ką jis bedarytų, sugeba nustebinti ir maloniai nuteikti. Mada – labai svarbus dalykas, tačiau jis neskatina sekti paskui tendencijas, jis ugdo stilių. Rengdamas kiekvieną žmogų jis pajaučia jo individualybę. Tai labai svarbu.

Valda: Juozo talentas yra tai, kad jis net stipriausioje asmenybėje sugeba atrasti akcentą, kuris labiau išryškintų jos individualumą. Tai pamatyti, pajausti ir taip greitai emociškai perprasti žmogų bei rasti jam tinkamą sprendimą gali ne kiekvienas. Juozas tai daro akimirksniu, todėl jis niekuomet nenustos manęs žavėti.

– Kokiais dar Lietuvos ar pasaulio dizaineriais žavitės?

Alanas: Man mada įdomi, tačiau negaliu pasakyti, kad seku visas naujienas. Norint apie tai kalbėti, reikia užsimerkus atskirti kiekvieną kolekciją. Drauge su Valda kartais dalyvaujame įvairiuosiuose pristatymuose, net ir garsių dizainerių, tačiau būna, kad nusiviliame. Pavyzdžiui, neseniai stebėjome Jeano Paulo Gaultier kolekciją, ji mums visiškai nepatiko ir labai nuvylė. Nors pats dizaineris – neginčijamai talentingas žmogus. Būna, kad vienam menininkui pavyksta įgyvendinti kolekciją, kitam – ne.

Valda: Todėl ir sakau, kad visuomet reikia klausyti Juozuko (juokiasi.)

– Tikri gerbėjai paprastai turi įsigiję vieną kitą menininko kūrinį. Galbūt ir jūsų spintoje yra J. Statkevičiaus kurtų drabužių?

Alanas: (Šypsodamasis pasižiūri į Valdą) Ar turim?

Valda: Aš turiu keletą vakarinių suknelių. Jas siuvausi asmeniškai ir jos buvo skirtos ypatingoms progoms. Visos jos labai gražios, jose gausu įvairiausių detalių. Kartais sunku suvokti, kaip visa tai techniškai įmanoma padaryti, tačiau rezultatas man labai patinka. Juozo drabužius vertinu kaip meno kūrinius, kaip investiciją, perduodamą iš kartos į kartą. Tai klasika, kuri nesensta.

Man kartais gaila, kad Lietuvoje nėra tiek daug aukšto lygio renginių, kuomet būtų galima pasipuošti Juozo kurta suknele. Dėvėdamas tokius drabužius turi būti pasitempęs, jausti savo vertę, eiti iškėlęs galvą. Juk bet kur su tokia suknele nenueisi.

– Tai tiesa. Tačiau jūsų porą viešumoje apskritai pamatyti tenka nedažnai. Kodėl esate tokie reti vakarėlių svečiai?

Valda: Esu tikra, kad tai klausimas mano vyrui (juokiasi).

Alanas: Mes praktiškai išvis nematomi. Nesislapstom, tiesiog renkamės išskirtinius renginius. Man ir Valdai nėra svarbu rodytis vakarėliuose. Norint tai daryti, reikia turėti kažkokį tikslą, atitinkamą nuotaiką. Mums daug smagiau leisti laiką šeimos rate.

Kita vertus, gyvenime egzistuoja tam tikri etapai. Šiuo metu nejaučiame būtinybės lakstyti po žiniasklaidos apsuptus renginius. Jau nekartą sulaukiau klausimo, kur dingau. Tuomet sakau, kad aš - kaip geras vynas: kad būtų skanesnis, turi ilgiau pastovėti (juokiasi).

– Kokiomis nuotaikomis, emocijomis, darbais šiuo metu gyvenate?

Alanas: Neseniai išleidau anglišką singlą „Fly Away“. Džiugu, kad daina vasarą daugelyje radijo stočių buvo viena grojamiausių.

Šiuo metu savo jėgas esu sutelkęs į muziką – įrašinėju naują studijinį albumą, kuris vadinsis „Vanduo“. Labai tikiuosi, kad jis per artimiausius du-tris mėnesius išvys dienos šviesą. Jo pristatymą turėtų lydėti koncertas.

– Pavadinimai sukuriami ne šiaip sau. Kokią sąsają vanduo turi su jūsų naujo albumo išleidimu?

Alanas: Vanduo – gyvybės šaltinis. Jis yra visa ko pradžia, jis nestovi vietoje, gali visur pralįsti. Tai susiję tiek su muzika, tiek su mano karjera, tačiau kol kas apie tai plėstis nenorėčiau.

– Ar tai reiškia, kad jūsų gyvenime vyksta pokyčiai?

Valda: Na, aš jau ištekėjau (juokiasi)...

Alanas: Galiu pasakyti tik tiek, kad vanduo tikrai nestovi vietoje – jis teka.

– Galbūt tas tekėjimas susijęs su asmeniniu gyvenimu? Gal planuojate šeimos pagausėjimą?

Alanas: Jūs juk žinote, kad apie asmeninį gyvenimą mes nešnekame (šypsosi.). Ko dar norėtumėte paklausti (juokiasi)?

Deja, apie šeimą, santykius ir draugystę su Valda Alanas atvirauti nelinkęs. Galbūt ir teisingai. Galbūt reikia išlaukti, o gal – tiesiog nesikišti. Juk, kaip ir sakė pats Alanas, jis – kaip geras vynas: kuo ilgiau brandini, tuo jo skonis tauresnis, o susidomėjimas juo didesnis .

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.