Patraukliausi televizijos veidai - J. Jurkutė ir E. Jakilaitis

„Oi, ne, negali būti. Ir vėl?“ — nuoširdžiai nustebo Jurgita Jurkutė (27 m.), kai pranešėme, kad jau trečius metus iš eilės žiūrovai ją išrinko patraukliausia televizijos moterimi. Tik TV3 projekto „Šok su manimi“ vedėjos partneris kasmet vis kitas. Šiemet juo tapo „Lietuvos ryto“ televizijos laidų vedėjas Edmundas Jakilaitis (35 m.).

Patraukliausiais televizijos žmonėmis 2012-aisiais tapo J. Jurkutė ir E. Jakilaitis.<br>"LR" archyvas
Patraukliausiais televizijos žmonėmis 2012-aisiais tapo J. Jurkutė ir E. Jakilaitis.<br>"LR" archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė („TV antena“)

Dec 30, 2012, 9:25 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:54 AM

Patraukliausiais televizijos žmonėmis išrinkti J.J urkutė ir E. Jakilaitis į šią žinią reagavo emocingai.

„Kiek galima?.. — J. Jurkutės balse nuskamba nuoširdi nuostaba. Dar pernai mergina samprotavo, ar televizijoje jos nėra per daug. — Jeigu jūs šito reikalo neužbaigsite, tuomet aš užbaigsiu.“

Galbūt tai reiškia, kad diplomuota aktorė planuoja sprukti iš televizijos?

„Kas mano partneris? Edmundas Jakilaitis?! Oi, super! Labai gerai!“ — apsidžiaugia Jurgita ir prisipažįsta šį vyrą geriau žinanti ne kaip laidų vedėją, o kaip... puikų tenisininką. Mat E. Jakilaitis dažnai susitinka lauko teniso aikštelėje su J. Jurkutės vyru Ryčiu Širvaičiu.

Išgirdęs, kad tapo patraukliausiu 2012 m. televizijos žmogumi, E. Jakilaitis pasidaro ypač savikritiškas: „Nesąmonė! Baikite juokauti. Kuo aš galiu būti patrauklus? Juk esu akiniuotas, plikas ir visai negražus.“

Jis juokais kaltina mus suklastojus rinkimų rezultatus. Tenka įrodinėti, kad portale lrytas.lt, elektroniniu paštu ir telefonu simpatijas reiškę žmonės E. Jakilaičiui nešykštėjo balsų ir komplimentų. Tiesa, jam dažniau skirdavo epitetą „profesionalus“. Tokį, kokį ir jis pats labiau norėtų girdėti prie savo pavardės.

„TV antena“ pakalbino abu patraukliausius 2012-ųjų televizijos žmones.

J. Jurkutė: „Drąsos man niekada netrūko“

— Šiemet ištekėjote ir pranykote iš svajonių nuotakų sąrašo, bet žiūrovų nuomonė nepasikeitė — esate patraukliausia televizijos moteris.

— Vadinasi, ne tie dalykai žiūrovams svarbiausi.

— Kas dar pasikeitė per šiuos metus?

— Tapau diplomuota aktore. Baigiau Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, vaidinu dviejuose režisieriaus Eimunto Nekrošiaus spektakliuose — „Dieviškoji komedija“ ir „Idiotas“, su teatro trupe labai daug gastroliavome.

Šiemet pirmąkart nusifilmavau lietuviškame filme — Agnės Marcinkevičiūtės „Vardas tamsoje“. TV3 pradėjau vesti tiesioginę rytinę laidą „Nauja diena“.

— Ar aktoriaus diplomas padeda tvirčiau jaustis prieš TV kameras?

— Visi mokslai duoda naudos. Kartais net nejunti, kaip nuo vienos ar kitos informacijos ar įgytų žinių tobulėji. Aktoriaus diplomas pasitikėjimo savimi nepridėjo, drąsos man niekada netrūko. Tiesiog įgijau daugiau žinių.

Televizijoje esu jau ketvirtus metus, tad patirties pakanka. Be to, turiu stiprų partnerį — kolegą Vytautą Šapranauską.

— Prasitarėte, kad drąsos jums netrūksta. Gal gyvenime esate pasiryžusi ir beprotiškiems iššūkiams?

— Beprotiškų dalykų nemėgstu. Kalbėjau apie drąsą kaip apie savarankiškumą. Man niekada nereikėjo, kad kas nors palaikytų už rankos prieš žengiant svarbų žingsnį.

— Kokią patraukliausią televizijos porą išrinktumėte jūs?

— Išliksiu diplomatiška. Turiu vieną tobulą eterio partnerį ir daugiau vyrų nenumeruosiu.

— Kokiais aktoriais žavitės kino pasaulyje?

— Pirmieji, kurie toptelėjo į galvą, — Johnny Deppas ir Juliette Binoche. Jie nėra mano dievaičiai, bet jų vaidyba mane žavi.

— Šiuo metų laiku, prieš šventes, kai esate labiausiai užsiėmusi, klausinėti apie laisvalaikį atrodo nepadoru. O ką labiausiai mėgstate veikti, kai turite laisvo laiko?

— Žiūrėti pro langą, kaip sninga, ir svajoti, kad niekas nepaskambintų ir niekam nieko neprireiktų. (Juokiasi.) O šiaip noriu, kad visi artimi žmonės būtų sveiki ir kad niekada niekam nieko netrūktų. Kiekvienas žmogus turi suvokti, kad didžiausia laimės akimirka yra dabar. Tad reikia ja džiaugtis, nes kol sulaukiame geresnio gyvenimo akimirkų, prabėga dabartis, o kol dairomės atgal grauždamiesi, kodėl kas nors ne taip įvyko, prarandame ir šias laimės akimirkas. Laukiant ir gręžiojantis atgal jos prabėga pro šalį.

— Jeigu vis dėlto pasaulio pabaiga kada nors įvyktų, kokius darbus, spjovusi į visus įsipareigojimus, pultumėte daryti?

— Atsikimščiau butelį gero raudonojo vyno, pasileisčiau gerą muziką ir pabūčiau su artimais žmonėmis, kuriems dabar skiriu labai mažai laiko.

E. Jakilaitis: „Žinomumas — mano darbo dalis“

— Ką jums reiškia faktas, kad tapote patraukliausiu TV žmogumi?

— Tiesą sakant, kai sužinojau, kad tapau tuo patraukliausiu, supykau. Tai nėra žodis, su kuriuo norėčiau būti siejamas televizijoje. Man labiau patinka toks apibūdinimas kaip „profesionalumas“. Esu plikas, atlėpusiomis ausimis, nešioju akinius ir visiškai nesistengiu būti patrauklus. Žurnalisto darbe svarbesnės kitos savybės nei patrauklumas, jei suprantame tai kaip fizinį bruožą.

— Patraukliausia moterimi žiūrovai išrinko Jurgitą Jurkutę. Ar esate tarp jos gerbėjų?

— Mes esame pažįstami, susitikę visada sveikinamės, pažįstu ir jos vyrą. O jei kalbame kaip apie laidų vedėją, manau, būtent ji yra vienintelis atradimas Lietuvos televizijose per pastaruosius 10 metų. Ir tikrai didelis atradimas. Galbūt neteigčiau, kad ji pati patraukliausia, bet Jurgita tikrai patenka į mano „Top 3“.

Kai apsidairai televizijose, na, ką dar matai — Rūta Mikelkevičiūtė, Arūnas Valinskas, Marijus Mikutavičius ir dar kai kas...

— ...na, ir jūs?

— Na, dar ir aš. (Juokiasi.)

— Kokią TV vedėjų porą išrinktumėte jūs?

— Nesu didis vyrų grožio ar simpatingumo specialistas, bet man patinka Andrius Rožickas ir Marijus Mikutavičius. Vienam tiesiog patinka kankinti žmones, o kitas — tiesiog nuoširdus. Dar pridėčiau Andrių Kavaliauską ir Gintarą Deksnį. O kitų, ypač tų, kurie yra mano draugai, neminėsiu.

Iš merginų neabejotinai išskirčiau Jurgitą Jurkutę, o apie kitas gal patylėsiu. Bijau, kad kurią nors pamiršęs pelnysiu nemalonę. Sakau tai ne kaip televizijos vadovas ar prodiuseris, bet kaip paprastas žiūrovas.

— Žiūrovai jus vertina už aštrų protą, objektyvumą, profesionalumą, gebėjimą politikos laidas padaryti įdomias. Ar jums vis dar įdomu nardyti politikos vandenyse?

— Labai. Ir kuo toliau, tuo įdomiau. Jeigu žmonėms patinka mano laidos, taip pirmiausia, manau, yra dėl to, kad visa tai, ką darau, įdomu ir man.

Nesijaučiu esąs kovotojas už teisybę, tiesiog stengiuosi į problemas pažvelgti šiek tiek plačiau ir šiek tiek nuodugniau. Nemažai laiko rengiuosi laidoms, o ypač toms, kurios susijusios su ekonomika.

— Neseniai pasklido žinia, kad traukiatės iš „Lietuvos ryto“ televizijos vadovo posto. Kodėl?

— Todėl, kad reikia sugebėti pasižiūrėti į save iš šalies ir suvokti, kad direktoriaus pareigos užima visą darbo dieną ir visą darbo savaitę. Žurnalisto, kuris veda 20 laidų per mėnesį, darbotvarkėje nelieka laiko televizijos vadovo pareigoms. Arba nelieka laiko žurnalistikai. Ir aš pasirinkau.

Kita vertus, manau, kad tas kūrybinis etapas nuo 2008-ųjų liepos, kai reikėjo formuoti, kurti televiziją nuo Nulio ir galvoti, koks bus jos veidas, jau praėjo. Dabar reikia žmonių, kurie norėtų šią televiziją gerinti toliau. O aš esu kūrybinis darbuotojas.

— Jeigu išsižadėtumėte televizijos, kur patrauktumėte?

— Jei nebūčiau laidų vedėjas, vis tiek būčiau kas nors kitas TV pasaulyje. Man patinka televizija. Nuo kitų metų būsiu ir laidų vedėjas, ir prodiuseris.

— Yra dar vienas pomėgis, kuriuo noriai užsiimate, — buriavimas. Gal dabar jam atsiras daugiau laiko?

— Ne, laiko šiam pomėgiui nėra ir vargu ar bus. Jau 12 mėnesių nesu buvęs nei jūroje, nei vandenyne. Pastarąjį kartą laive buvau praėjusių metų rudenį, kai su jachtos „Ambersail“ įgula dalyvavome vienoje įdomiausių pasaulio regatų „Rolex Fastnet Race“.

Dabar man jūra tik ta, kuri ligi kelių. (Juokiasi.)

Kiekvieną rytą nuvežęs vaikus į mokyklą vykstu į sporto klubą, paskui — į darbą, o porą kartų per savaitę pažaidžiu tenisą. Žiemą su žmona savaitgaliais dalyvaujame „Snaigės žygiuose“.

— Ar jūsų vaikai — aštuonmetė Barbora ir penkiametis Bernardas — supranta, kad jų tėtė — garsenybė?

— Vaikai į tai reaguoja normaliai. Jie pripratę, kad prie manęs prieina žmonės ir aš su jais kalbuosi. Iš pradžių klausinėdavo manęs, ar juos pažįstu. Kai kelissyk atsakiau neigiamai, jie suprato, kad tai yra mano darbo dalis.

Darbo televizijoje pradžioje tai man gal ir darė šiokį tokį įspūdį, bet dabar, kai kadre dirbu jau 15 metų, to nėra. Logiška, kad nepažįstami žmonės su manimi sveikinasi, nes mato per televiziją net ne kartą per savaitę, bet kartą per dieną.

Ir aš dažnai sveikinuosi su žinomais žmonėmis, nors asmeniškai ir nesu pažįstamas. Kartais prekybos centre prie kasos klausydamasis pensininkų bėdų ir nuoskaudų jaučiuosi kaip koks deputatas, kuris turi padėti jas išspręsti.

Į žinomumą žiūriu kaip į darbo dalį ir man tai nekelia problemų. Kita vertus, neturiu kitos išeities — kaip padaryti taip, kad to nebūtų? Nedirbti mėgstamo darbo ar vaikščioti su slidininko kauke? Žiūrovų simpatijos keitėsi Pastaraisiais metais simpatingiausi „TV antenos“ skaitytojų išrinkti televizijos žmonės:

■ 2011 m. Jurgita Jurkutė (TV3) ir Algimantas Čekuolis (LRT televizija).

■ 2010 m. Jurgita Jurkutė (TV3) ir Marijus Mikutavičius (TV3).

■ 2009 m. Rūta Mikelkevičiūtė (LNK) ir Giedrius Savickas (TV3).

■ 2008 m. Rūta Mikelkevičiūtė (LNK) ir Andrius Kavaliauskas („Lietuvos ryto“ TV).

■ 2007 m. Gražina Sviderskytė („Lietuvos ryto“ TV) ir Rolandas Vilkončius (LNK).

2012 metų patraukliausieji

3) Marijus Mikutavičius. TV3. “X Faktorius”.

4) Rūta Mikelkevičiūtė. LNK. “Valanda su Rūta”, “Kviečiu šokti. Pažadinta aistra”.

5) Vytautas Šapranauskas. TV3. “Šok su manimi”, “Stebuklų šalis”, “X Faktorius”.

6) Ugnė Skonsmanaitė. LNK. KK2.

7) Ieva Ambrazaitė. “Lietuvos ryto” TV. “Super L.T.”

8) Agnė Grigaliūnienė. TV3. “Ką manai?”, “Nauja diena”.

9) Andrius Kavaliauskas “Lietuvos ryto” TV. “Žinios”, “Reporteris”.

10) Mindaugas Stasiulis. TV3. “Stebuklų šalis”.

11) Justinas Jankevičius. BTV. “Prajuokink mane”.

12) Ignas Krupavičius. LRT televizija. “Labas rytas, Lietuva”, “Laba diena, Lietuva”.

13) Gintaras Deksnys. LNK. “Žinios”.

14) Asta Dudurytė. “Lietuvos ryto” TV. “Negaliu tylėti”.

15) Indrė Kavaliauskaitė. LNK. “Karamelinės naujienos”.

16) Violeta Baublienė. LRT televizija. “Stilius”.

17) Marijus Žiedas. LRT televizija. “Panorama”, “Šiandien”.

18) Algimantas Čekuolis. LRT televizija. “Popietė su A.Čekuoliu”.

19) Edvardas Žičkus. TV3. “Gyvenimas yra gražus”.

20) Asta Stašaitytė-Masalskienė. BTV. “Šeštadienio rytas”, “Sekmadienio rytas”, “Gyvenimo spalvos”.

21) Algis Ramanauskas. TV3. “Be komentarų”, “Stebuklų šalis”.22) Marius Jančius. “Lietuvos ryto” TV. “Žinios”, “Reporteris”.

23) Daumantas Butkus. “Lietuvos ryto” TV. “Gyvenimo būdas”.

24) Edita Mildažytė. LRT televizija. “Bėdų turgus”.

25) Donatas Baumila. “Lietuvos ryto” TV. “Padėkime augti”.

26) Loreta Sungailienė. LRT televizija. “Duokim garo!”

27) Asta Valentaitė. TV3. “Patys pačiausi”.

28) Audrė Kudabienė. TV3. “Prieš srovę”.

29) Jogaila Morkūnas. “Lietuvos ryto” TV. “Super L.T.”

30) Andrius Rožickas. LRT televizija. “Lietuvos tūkstantmečio vaikai”.

31) Rūta Ščiogolevaitė. TV3. “X Faktorius”.

32) Rimantė Kulvinskytė. LNK. “Karamelinės naujienos”.

33) Rasa Tapinienė. LNK. “Diagnozė: valdžia”.

34) Radžis Aleksandrovičius. LNK. “Radžis ieško žmonos”.

35) Arūnas Valinskas. BTV. “TAIP. NE”.

36) Natalija Bunkė. LNK. “Radžis ieško žmonos”.

37) Gidonas Šapiro-Bilas. “Lietuvos ryto” TV. “Skonio reikalas”.

38) Andrius Tapinas. LRT televizija. “Pinigų karta”, “Tautos aikštė”.

39) Tomas Ališauskas. LNK. KK2.

40) Vytautas Šerėnas. LNK. “Dviračio šou”.

41) Giedrė Talmantienė. LNK. “Nuo... iki...”

42) Rokas Petkevičius. TV3. “TV3 žinios”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.