Aukštadvaryje kiaušiniais apmėtytą R. Kirilkiną nuo šiol lydės apsaugininkai

Per koncertą Aukštadvaryje sužeistas dainininkas Ruslanas Kirilkinas žada sugrįžti į šį miestelį ir grąžinti skolą dėl nutraukto pasirodymo - tačiau sako, kad nuo šiol į pasirodymus jį lydės apsaugininkai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Feb 27, 2013, 1:56 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 11:24 PM

Savaitgalį Aukštadvario Žemės ūkio mokykloje surengtas koncertas Ruslanui baigėsi ligoninėje. Vienam žiūrovui į atlikėją pradėjus laidyti kiaušinius, dainininkui sužeista lūpa, skruostas, ausis. Krauju apsipylusiam dainininkui prireikė medikų pagalbos.

„Dabar vėl esu į save panašus, su veidu viskas gerai. Žandikaulį šiek tiek skauda, bet nieko. Tik jaučiuosi labai paveiktas emociškai, geriu raminamuosius“, – sakė R.Kirilkinas, šiandien jau ketinantis filmuotis LRT konkurse „Auksinis balsas“.

Kiaušiniais taikė į veidą

Šimtus koncertų surengęs 29-erių dainininkas tvirtino, kad su tokia žiūrovo agresija susidūrė pirmą kartą gyvenime.

„Nenoriu visko pasakoti, nes vyksta tyrimas. Parašiau pareiškimą policijai, tas žmogus yra žinomas pareigūnams. Rankų tikrai nenuleisiu. Padarysiu viską, ką galiu, kad atsilyginčiau žmogui, kuris taip pasielgė“, – sakė dainininkas.

Ruslanas pasakojo, kad koncerte, kurį stebėjo keli šimtai žmonių, į jį kiaušinius mėtyti pradėjo netoli scenos įsitaisęs vyras.

„Mėtė iš metro atstumo, taikė į veidą. Dvigubai, trigubai už mane didesnis vyras. Labiausiai negaliu jam atleisti už tai, kad taip pasielgė prie vaikų, svaidėsi necenzūriniais žodžiais.

Jie pradėjo verkti, kai man iš nosies kraujas pradėjo bėgti. Aš buvau vos pradėjęs dainuoti antrąjį kūrinį. Po kelių minučių jau nebegalėjau tęsti koncerto, nes buvau nebepanašus į save“, – pasakojo Ruslanas.

Anot jo, žiūrovai ir jo garso režisierius metėsi vytis iš salės sprukusio chuligano.

„Bet kažkas duris tvirtai buvo užrėmęs iš kitos pusės. Turbūt, kad jis spėtų nueiti iki mašinos. Kiek girdėjau, tas žmogus – su kojos protezu. Bet viskas yra nufilmuota“, – kalbėjo dainininkas.

Atlikėjas neabejoja, kad šis išpuolis susijęs su jo lytine orientacija. R.Kirilkinas – vienas iš nedaugelio Lietuvos scenos atstovų, atskleidęs, kad yra homoseksualus.

„Tai buvo homofobiška ataka. Kodėl taip manau? „Pederastai nekoncertuos Aukštadvaryje“ – ar kitaip galima šiuos žodžius suprasti?

Gal jis manė, kad taps Aukštadvario didvyriu? Bet tada reikėjo ramiai palaukti policijos ir taip pareigūnams pasakyti. Būti didvyriu iki pabaigos.

Ar jis pagalvojo apie pasekmes? Nelaimingas žmogus. Jokio atleidimo, susitaikymo čia būti negali. Teisininkai sako, kad tą žmogų galima bausti mažiausiai pagal du straipsnius“, – užsiminė dainininkas.

Atlikėjas teigė, jog buvo sujaudintas žiūrovų reakcijos. Jau nuėjusiam į užkulisius jam buvo perduotos gėlių puokštės, o į koncertą atėję vaikai prašė bent progos nusipirkti jo kompaktinę plokštelę.

„Pusę tų plokštelių padovanojome. Negalėjome kitaip. Koncerte buvo ir visas autobusas vaikų namų auklėtinių iš Vilniaus. Tas žmogus visiems sugadino šventę“, – neatlyžo Ruslanas.

Sugrįš į Aukštadvarį

Dainininkas jau vakar nusprendė, kad balandžio pradžioje sugrįš į Aukštadvarį ir toje pačioje salėje surengs koncertą.

Anot jo, Žemės ūkio mokyklos vadovybė iš pradžių šiam sumanymui nepritarė, bet esą pasidavė miestelio bendruomenės spaudimui.

„Iš principo sugrįšiu ir koncertuosiu. Savo iniciatyva. Joks chuliganas man nenurodinės, kaip gyventi ir kaip daryti.

Kai kas man sakė – negrįšk, nenorime matyti, kaip baikeriai motociklais atvažiuos, bus muštynės. Bet aš atvažiuosiu iš geros valios, nes man tikrai gaila žmonių, kurie norėjo pamatyti koncertą. Žinote, kiek žmonių atsiėmė pinigus už bilietus? Tik dvylika. Tai mane pritrenkė“, – teigė Ruslanas.

Samdysis apsaugininkus

Išpuolį patyręs dainininkas prisipažino, kad šiuo metu baiminasi vaikščioti gatvėmis – pasidžiaugė, kad turi jį automobiliu vežiojančių gerų draugų.

Ruslanas nelinksmai juokauja, kad tikriausiai prisišnekėjo – kai būdavo kviečiamas į TV laidas kalbėti apie homoseksualų patiriamą smurtą, sakydavo, jog tokių problemų neturi.

„Juokai juokais, bet nesijaučiu saugiai. Tikiuosi su tuo baimės jausmu susitvarkyti, kaip ir iki šiol.

Dabar į kiekvieną koncertą mane lydės apsaugininkas. Gal taip paskatinsiu ir kitus dainininkus atsižvelgti į šią problemą. Šį savaitgalį turėsiu devynis koncertus. Koncertuoju ten, kur esu laukiamas – man nesvarbu, miestas, kaimas ar vienkiemis. Ne visur organizatoriai gali užtikrinti saugumą. Bet man ir pačiam iki šiol nė nešaudavo į galvą, kad už bilietą 15 litų sumokėjęs žiūrovas gali norėti sužeisti atlikėją“, – sakė Ruslanas.

Atakos – ir kitiems atlikėjams

* R.Kirilkinas – ne pirmas koncerte nukentėjęs dainininkas. Grupė „Biplan“ prieš penkerius metus nutraukė koncertą Varėnos miesto šventėje, kai buvo apšaudyta plastmasinėmis kulkomis. Šventės rengėjai tvirtino, kad tai – vaikiškų šautuvų šratai. Anksčiau Kaune „Biplan“ dainininką Maksą Melmaną sužeidė į sceną paleistas butelis – dainininkui teko siūti galvą.

* Per Lino Adomaičio ir Simonos Jakubėnaitės koncertą Panevėžio miesto šventėje į atlikėjus buvo paleistas butelis. Duetas koncertą nutraukė, L.Adomaitis butelį metusį asmenį pavadino „gaidžiu“.

* Dainininkas Rytis Cicinas koncerto viename Vilniaus klubų metu sulaukė žiūrovo smūgio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: padėtis Charkivo srityje artėja prie prarajos krašto