9 kilogramų atsikračiusi ir į televiziją sugrįžusi D. Meiželytė: „Geriausia dieta – adrenalinas”

Nors sekmadienį vykusiuose „Chorų karuose“ dainininkės Donaldos Meiželytės vadovaujamas Tauragės Braškinis choras atsidūrė ties iškritimo riba, vis dėlto jis jau spėjo ir sužibėti. Po pasirodymo televizijos ekrane žiūrovų sprendimu Donalda buvo išrinkta geriausia savaitės chorvede. „Tai man buvo labai netikėta. Džiaugiuosi įvertinimu, tačiau jo nesureikšminu“, – kuklinosi ji.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2013-03-07 10:44, atnaujinta 2018-03-10 10:48

Padėjo ryški suknelė

Pasak jos, niekada negali žinoti, kada publika tave nušvilps, o kada pažers komplimentų. „Visi chorai stengiasi būti šiuolaikiški, modernūs, renkasi subtilų šaltą įvaizdį. Mes – priešingai: rengiamės spalvotai, dainuojame estradines dainas. Normalu, kad kažkam tai patinka, o kažkam – ne“, – svarstė Donalda. Ji juokėsi, kad didžiausias jos koziris buvo praėjusioje laidoje vilkėta ryškiai raudona ispaniško stiliaus suknelė. „Atrodžiau ryškiausia. Turbūt todėl žmonės nusprendė už mane balsuoti“, – linksmai pasakojo ji.

Nors Donalda ir stebėjosi, tačiau pripažino – žmonės iš mažesnių miestų įvairiuose balsavimuose yra aktyvesni. „Net nežinau, kodėl taip yra. Rodos, pramogų - kad ir Tauragėje – tikrai netrūksta: kasdien spektakliai, koncertai, įvairūs pasirodymai. Tačiau ten visi vieningesni“, – teigė ji.

Džiaugėsi gražia iniciatyva

Donalda pasakojo, kad choro generolės pareigos jai pirmiausia siejasi su didžiule atsakomybe. Būti Tauragės miesto ambasadoriais – iššūkis tiek jai, tiek visiems Braškinio choro dalyviams. Dainininkės nuomone, nesvarbu, kaip susiklostys projektas, svarbiausia išlaikyti kolektyvinę dvasią.

Jos vadovaujamas choras jau spėjo surengti atvirą repeticiją viešojoje miesto bibliotekoje, gyvūnų globos namuose, taip pat – Viešvilės globos namuose, kuriuose užaugo ir choro vadovas bei viena jame dalyvaujanti mergina. „Susirinko daug žmonių, visi bendravome, kalbėjomės, choristai pripirko saldainių – buvo tikra šventė“, – kalbėdama apie choro darbo užkulisius emocijomis dalijosi Donalda. Tačiau ji patikino, kad tenka susidurti ne tik su linksmais, bet ir su skausmingais dalykais. „Neslėpsiu, būna ir graudžių situacijų. Tačiau jos padeda geriau suprasti, kas yra džiaugsmas. Kuo daugiau bus tokių projektų – tuo geriau“, – sakė ji.

Repetuoti vyksta į Tauragę

Ryšį su choristais Donalda palaiko kasdien, o fiziškai susitinka kelis kartus per savaitę. Tauragėje vykstančios repeticijos atlikėją privertė pakoreguoti savo gyvenimo grafiką. „Ruošiamės ne tik sekmadieninėms laidoms, jau trečią mėnesį dirbame prie koncertinio repertuaro, kurį pristatysime Tauragėje, Šilalėje, Pagėgiuose“, – pasakojo ji. Pasak Braškinio choro generolės, pasirodymuose turėtų skambėti ne po vieną, ir ne po du kūrinius.

Į Tauragę nuvykusi Donalda paprastai ten pasilieka ir nakvoti. „Kasdien neprivažinėsiu, todėl miegu viešbučiuose“, – sakė ji. Namuose atlikėja praleidžia vis mažiau laiko, dėl to piktinasi ir jos dukra, kuri kartais juokais patraukia mamą per dantį, kad ši visai ją pamiršo.

Karai – tik žaidimas

Paradoksalu, tačiau Donata tikino, kad „Chorų karuose“ tarp kolektyvų jokie karai nevyksta. Net priešingai – visi chorai tarpusavyje labai susidraugavo, vieni kitus palaiko. „Televizija kuria intrigą, čia sudaroma menama priešprieša, todėl tam tikra kova – būtina. Tačiau tarpusavyje nesipykstam nei mes, nei Vilniaus ir Kauno chorai. Linksminamės visi drauge“, – atviravo ji.

Dainininkė įsitikinusi, kad vienareikšmiškai vertinti su menu susijusių dalykų negalima. Visi chorai labai skirtingi, visi saviti, todėl kiekvienas atranda savo žiūrovą. „Nesivaikome mados ir populiarumo naudodami užsienio atlikėjų kūrinius, kurie karaliauja radijo stočių grojaraščių viršūnėse. Esame kitokie“, – Braškinį chorą apibūdino Donalda.

Atsikratė 9 kilogramų

Įtemptas tempas pakoregavo ir atlikėjos mitybos įpročius. Pradėjusi daugiau judėti ir pakeitusi savo maisto racioną Donalda per pusmetį atsikratė net devynių kilogramų. Pasiteiravus apie jos sėkmės paslaptį, atlikėja buvo konkreti: „Pirmiausia reikia mažiau ėsti“, – juokėsi ji. Atlikėja pasakojo, kad didelės įtakos jos svorio kritimui turėjo ir stresas. „Kai nesi tikras, ką veiksi rytoj, kai tavęs niekas niekur nelaukia ir nežinai, iš kur gausi pinigų, kilogramai tirpsta patys. Adrenalinas – geriausia dieta.“

Norintiems sulieknėti Donalda rekomenduoja vartoti ir specialius, iš vynuogių sėklų išgaunamus, papildus. „Buvau ta atsakingoji kvailė, kuri kiekviename Seimo posėdyje sėdėdavo iki pat pabaigos, todėl nuo to sėdėjimo buvau gerokai nusipenėjusi. Tuomet svėriau 74, o dabar – 65 kilogramus“, – dabar linksmai darbą parlamente prisiminė ji.

Tikslo atsikratyti dar kelių kilogramų Donalda neturi – užteks. „Kiekviena moteris pasakytų, kad pirmiausia svoris krenta nuo pačių geriausių vietų: veido ir krūtinės. Aš jau nebe jauna, todėl persistengti tikrai neketinu“, – pasakojo ji.

Ateitį sieja su televizija

Buvusi Seimo narė pasakojo, kad dabar, kai sugrįžo į sceną, jos gyvenimas vėl stojo į savas vėžes. Per ketverius metus nuo sėdimo darbo pavargusi moteris užsiminė, kad jai labai trūko kūrybos. „Labai džiaugiuosi šiuo kūrybiniu procesu, kai projektas veja projektą, koncertas – koncertą. Jaučiuosi labai atsigavusi“, – džiaugsmo neslėpė ji.

Šiuo metu Donaldos darbas konkretaus grafiko neturi. Visai neseniai ji išleido naują muzikinį albumą, planuoja koncertinį turą, taip taip – filmuojasi keliose laidose. Pasibaigus „Chorų karams“ ji ketina ieškotis darbo radijuje arba televizijoje, tačiau, kaip pati sako, viskam savas laikas, todėl apie tai, kas bus ateityje, ji kol kas negalvoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.