Vaizdo projektas „Atvirutės iš Australijos“ – tolima valstybė Ž. Grigaičio akimis

Trečiadienį Vilniuje kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ verslininkas Žilvinas Grigaitis pristatė naujovišką dokumentinį vaizdo projektą „Atvirutės iš Australijos“.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Mar 27, 2013, 2:57 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:58 AM

Idėja sukurti vaizdo projektą Žilvinui kilo po įkvepiančio pokalbio su festivalio „Kino pavasaris“ direktore Vida Ramaškiene.

„Vida mane privertė į kiną pažiūrėti kitomis akimis. Ne dėl trilerių kinas gyvuoja. Tačiau pripažįstu, kad kartais buvo labai sunku filmuoti dokumentiką. Sudėtinga buvo per netikėtus susitikimus su pelikanais, kardžuve ar su pakrančių apsauga“, – vardijo Ž. Grigaitis.

Laidų ciklas apims visus Australijos ypatumus: gamtą, kultūrą, maistą, sportą. Tiesa, tiesioginių interviu su australais nebus. Projektas – tai daugiau Žilvino vaizdo dienoraštis, jo pastebėjimai apie Australiją.

Dokumentinio ciklo medžiaga daugiausia filmuota Melburne ir Filipo saloje. Žiūrovai turės galimybę pažinti Australiją iš vidaus, sužinoti daug įdomių smulkmenų, kurios puikiai charakterizuoja gyvenimą šioje šalyje – pavyzdžiui, kodėl dažnas australas duše laiko smėlio laikrodį? Arba, kokia avalynė populiariausia šioje šalyje? Atsakymai paprasti – vanduo Australijoje labai tausojamas, o populiariausias apavas – paplūdimio šlepetės. Būtent jomis apsiavęs Žilvinas atėjo į renginį.

Į susitikimą Ž. Grigaitis atvyko ne tuščiomis. Vidai jis įteikė australišką gulbės-šokėjos statulėlę. Tai – padėka už sudominimą dokumentiniu kinu.

„Mano gyvenimas susiklostė taip, kad gyvensiu tarp dviejų šalių – Lietuvos ir Australijos. Noriu gimtinėje likusius tautiečius supažindinti su Australija, nes informacija apie šią šalį yra labai paviršutiniška. Turistas, Australijoje buvęs vieną-dvi savaites, nepamato šios šalies platumų. Ateityje norėčiau padaryti analogišką projektą „Atvirutės iš Lietuvos“ ir jį parodyti Australijoje“, – tikino Žilvinas.

Ž. Grigaitis pripažino, kad vaizdo projekte nebus esminės informacijos apie šią tolimą valstybę. Vis dėlto, verslininkas pažadėjo, kad įdomių detalių netrūks. Laidų ciklą paįvairins reportažai iš Indijos. Tačiau šie „atvirukai“ bus tik mažas intarpas.

Į Lietuvą Ž. Grigaitis grįžo tik kelioms dienoms dėl mamos 70-ojo jubiliejaus. Į Australiją pas mylimąją Elle Martin Žilvinas grįš iškart po Velykų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.