Milijonierių šeimoje augusi G. Kubiliūtė siekia dainininkės karjeros

Daili šviesiaplaukė Ginta Kubiliūtė (25 m.) — geidžiama Italijos ir Šveicarijos žiniasklaidos herojė ir garsenybių vakarėlių viešnia. Merginos dainos virpina širdį, todėl jos žavesiui neatsispyrė ir garsus italų dainininkas Erosas Ramazzotti.

G.Kubiliūtė: “Man buvo tiesiai pasakyta: jei noriu prasimušti, turiu būti ne tokia graži, kad išvaizda neužgožtų vidaus.”<br>"Lietuvos ryto" archyvas
G.Kubiliūtė: “Man buvo tiesiai pasakyta: jei noriu prasimušti, turiu būti ne tokia graži, kad išvaizda neužgožtų vidaus.”<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Šilinskaitė ("Lietuvos rytas")

Apr 22, 2013, 11:41 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 10:24 PM

Laidos „Gyvenimas yra gražus“ (TV3) vedėjas Edvardas Žičkus G. Kubiliūtę aplankė Lugane — kurortiniame Šveicarijos mieste šalia Italijos sienos, prie Lugano ežero.

Šviesiaplaukė lietuvė — fotomodelis, grožio konkursų nugalėtoja ir dainininkė. Jos istorija — lyg pasaka su laiminga pabaiga. Tačiau mergina tvirtina, kad viską jai teko užsidirbti.

Kratosi turtuolės įvaizdžio

Dar keletas kadrų ir dar vienas viršelis — sunkiai suskaičiuojamas lietuvės karjeroje. Jos skvarbus žvilgsnis, nepriekaištinga išvaizda ir plati šypsena jau daugybę metų masina mados ir gyvenimo būdo žurnalų leidėjus.

Tiesa, lietuviams mergina kol kas geriau žinoma ne dėl dainų, o kaip prabangių kolekcijų modelis arba dėl garsiosios savo motinos — Šveicarijos laikrodžių kūrėjos Violos Campanos.

„Nenoriu būti pristatoma kaip milijonierių duktė, nes tai ne mano laimėjimas“, — šypsosi dainininkė.

Italų žurnalistai pabrėžia, kad lietuvė turi visus tikrai žvaigždei reikalingus bruožus. Ji pirmą savo grožio konkursą laimėjo dar būdama paauglė, sulaukusi vos trylikos atsidūrė mados pasaulyje. Vėliau sako supratusi, kiek intrigų sukasi podiumų ir mados karuselėje, todėl atsisakė sėkmingos modelio karjeros ir drąsiai pravėrė populiariausio šalyje televizijos kanalo duris. Netrukus Italija išvydo ją eteryje greta tarptautinių įžymybių.

O kur dar draugystė su garsiu Italijos tenisininku Giorgio Galimberti ar pasirodymai vienoje scenoje su pasaulinio garso dainininku E. Ramazzotti — jaunos moters istorijoje netrūksta įdomių detalių.

Studijoje — dienos ir naktys

Ginta tvirtina pirmenybę teikianti ramiam gyvenimui viename gražiausių Šveicarijos miestų Lugane nei paparacų ir gerbėjų stebimame Milane, tačiau prisipažįsta, kad maršrutas Luganas—Milanas—Luganas dabar yra neišvengiama kasdienybė. Kaip ir ilgos valandos bei bemiegės naktys studijoje prieš didžiuosius pasirodymus.

„Muzika — mano pašaukimas ir gyvenimas. Studijoje nėra aplodismentų, publikos, bet ir ten jaučiuosi laiminga. Mėgstama daina per radiją — mano adrenalinas, variklis ir aistra“, — aiškino Ginta.

Namai — prabangūs

Beveik 150 kvadratinių metrų butas ant kalno paperka ir jaukumu, ir vaizdais, atsiveriančiais pro didžiulius langus ir iš dviejų erdvių terasų.

Nesunku suprasti, kad čia gyvena tvarką mėgstantis žmogus, nes atrodo, kad kiekviena smulkmena rado idealią vietą.

„Apie šiuos namus svajojau ne vienus metus. Galiausiai jie — mano.

Esu įsitikinusi, kad jei žmogus sugeba sugalvoti svajonę, sugebės ją ir įgyvendinti“, — aiškino G. Kubiliūtė.

Žengė į mados pasaulį

Gintai buvo devyneri, kai su motina gimtuosius Šiaulius išmainė į gyvenimą vienoje turtingiausių pasaulio šalių Šveicarijoje. G. Kubiliūtės motiną verslininkę V. Campaną čia atvedė meilė.

Gintai buvo nesunku pritapti naujoje aplinkoje.

„Mane viskas intrigavo. Mama sakydavo: „Išeik į lauką ir susirask draugų.“ Taip ir padarydavau. Man tai buvo tarsi iššūkis“, — šypsosi G. Kubiliūtė.

Sotus ir saugus gyvenimas Gintai suteikė neribotų galimybių — tinkamu laiku atsidurti tinkamoje vietoje ar sutikti tinkamus žmones.

Taip dar būdama paauglė ji tapo populiarių džinsų „Lee“ pasauliniu veidu, o netrukus ėmė suktis mados pasaulyje.

„Niekada nebūčiau jai to leidusi, jei Ginta būtų neturėjusi tokio užnugario kaip aš — jos motina. Vaikščiodavau su ja ir stovėdavau už kiekvienų durų. Mergaitė dažnai jaučiasi jau visiškai suaugusi ir ne visada priima teisingus sprendimus.

Kai kurie užsakovai net neslėpdavo savo ketinimų, kad darbą su jais galima gauti tik per lovą. Todėl turėdavau viską akylai stebėti“, — pasakojo G.Kubiliūtės motina V.Campana.

Sulaukusi aštuoniolikos Ginta suprato, jog darbas ant podiumo ir prieš fotoobjektyvą, kad ir kaip patinka, skirtas ne jai: „Ten per daug purvo ir veidmainystės. Pasitraukiau, kai tapo pernelyg pavojinga. Nusprendžiau, kad man nereikia mados pasaulio, kur tiesiog privaloma viską išbandyti. Muzikos pasaulis — daug švaresnis.“

Grožis tapo kliūtimi

Prieš septynerius metus Ginta užtikrintai įžengė į garso įrašų studiją Milane. Nuo vaikystės muzikos mokiusis mergina troško ne tik kurti dainas, bet ir perprasti darbo su ten esančia technika specifiką.

Prodiuseriai, pas kuriuos nužingsniavo lietuvė, buvo žiaurūs. Grožio konkursų ir modelio karjeros išgarsintai lietuvei buvo pasakyta, kad muzikos pasaulyje dainuojama ne išvaizda, o balsu.

Ginta nenuleido rankų — akimirksniu sukurpė planą, kaip pakeisti nuomonę apie save. Ji ryžosi drastiškiems išvaizdos pokyčiams — nusikirpo ilgus plaukus ir nudažė juos juodai, taip pat atsisakė prabangių drabužių, aksesuarų. Jokių „Gucci“ ar „Armani“, jokių blizgučių. Tai suveikė.

„Muzikos pasaulyje išvaizda man buvo didelis trukdis. Visi manydavo, kad jei graži, tai tik grožiu ir rūpiniesi, jokio talento daugiau neturi. Man tiesiai sakydavo, kad jei noriu prasimušti, turiu būti ne tokia graži — gal nesusišukuoti, nepasidažyti, kad išvaizda neužgožtų vidaus“, — pasakojo G. Kubiliūtė.

Vadovauja trims įmonėms

Galiausiai prodiuserius sužavėjo Gintos atkaklumas. Pastaraisiais metais lietuvės dienos ir naktys dažniausiai bėga studijoje. Popieriuje liejasi natos, o erdvėje — muzikos garsai.

„Čia buvo visko: ir ašarų, ir kraujo, ir durų trankymo. Buvo labai didelio džiaugsmo ir nepakeliamo liūdesio“, — tvirtino muzikai atsidavusi mergina.

Jos dainose — asmeniniai išgyvenimai. Ten ir meilė, ir pirmasis išsiskyrimas.

G. Kubiliūtės diena prasideda 6 valandą ryto. Po įprasto kasdienio kroso ji skuba net į tris įmones, kurioms vadovauja.

Politikos mokslus baigusi lietuvė yra įkūrusi muzikos prodiusavimo bendrovę, rengia žvaigždžių gastroles, kuria garso takelius filmams. Ji pati yra pasirašiusi sutartį su viena garsiausių pasaulio muzikos bendrovių „Universal“.

Be nuolatinių kelionių tarp Šveicarijos ir Italijos, Gintos tvarkaraštyje — ir skrydžiai į Angliją bei Ameriką.

Nors augo milijonierių šeimoje, Ginta anksti pajuto pinigų vertę. Ji neprašė pinigų motinos — pati siekė užsidirbti.

„Būdama dvylikos pradėjau dirbti teniso aikštynuose — pardavinėjau ledus. Tai dariau, nes norėjau sužinoti, kaip pinigai uždirbami ir išleidžiami.

Niekada nesinaudojau motinos pinigais ir nesipuikavau, kad jų turiu. Viską norėjau užkariauti pati ir man pavyko“, — savimi didžiuojasi lietuvė.

Motina — žinoma verslininkė

■ G. Kubiliūtės motina Violeta (Viola) Campana — Šveicarijos verslininkė. Prieš 15 metų ji ištekėjo už šveicaro Claudio Campanos ir su dukterimi iš pirmosios santuokos persikėlė gyventi į Luganą.

■ C. Campana vadovauja šveicariškų laikrodžių fabrikui „Trecor“. „Trecor“ kuria dizainą, apyrankes ir korpusus nuo keliolikos tūkstančių iki kelių milijonų JAV dolerių kainuojantiems laikrodžiams „Patek Philippe“, „Cartier“, „Wacheron Constantin“, „Chopard“ ir kitiems.

■ Iš pradžių V. Campana buvo tik vyro pagalbininkė, bet paskui Šveicarijoje pradėjo savo verslą — kūrė interjero dizainą Kataro ir Jungtinių Arabų Emyratų verslininkų namuose, pristatė savo laikrodžių liniją „Viola Campana“, skirtą Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečiui.

■ Kolekcijoje — ir laikrodžiai su karalienės Mortos bei karaliaus Mindaugo portretais.

■ Neseniai ji pradėjo kurti prabangių drabužių liniją dukros garbei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.