„Žvaigždžių dieta“: kaip karatistė R. Pivoriūnaitė per 3 savaites atsikrato 5 kg?

Prieš savaitę bronzos medalį pasaulio kiokušin karatė čempionate iškovojusi Rita Pivoriūnaitė (25 m.) dabar mėgaujasi

Norėdama išlaikyti kūno formas bronzos medalį kiokušin karatė čempionate iškovojusi Rita Pivoriūnaitė valgo daug saldumynų.<br>G. Žilinskas
Norėdama išlaikyti kūno formas bronzos medalį kiokušin karatė čempionate iškovojusi Rita Pivoriūnaitė valgo daug saldumynų.<br>G. Žilinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė ("Lietuvos rytas")

Apr 25, 2013, 11:22 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 6:27 PM

sočiais valgiais. Tačiau tris savaites iki varžybų pagrindinis jos patiekalas buvo šokoladas.

Artėjant kiekvienoms svarbioms varžyboms R. Pivoriūnaitė turi laikytis dietos. Mat lengviausioje – iki 55 kilogramų svorio kategorijoje kovojanti Rita dažnai prieš varžybas sveria vos daugiau.

Norėdama atgauti sau tinkamą svorį sportininkė yra išbandžiusi įvairias dietas – valgė ryžius, grikius, laikėsi sveikos mitybos principų. Tačiau sunkiausia karatė meistrei visada buvo viena – atsisakyti dievinamų saldumynų.

„Mano dieta – pati skaniausia! Teisinuosi, kad sportuodama turiu gauti daug gliukozės, todėl negaliu atsisakyti saldumynų.

Valgydama saldumynus ir dietinius produktus vis tiek sunkiai numetu svorį, todėl pasirinkau atsisakyti ne šokolado, o kitokio maisto. Ir man puikiai sekasi!” – kalbėjo bronzos laimėtoja.

Mesdama svorį Rita dažniausiai vėlyviems pusryčiams išgeria šviežių vaisų sulčių, suvalgo varškės, o kitu metu mėgaujasi šokoladu.

„Šokoladas man atrodo mažiausia blogybė iš saldumynų. Renkuosi pieninį. Namie visada jo turiu, o jei pritrūksta, nuvažiuoju pas mamą – ji žino šią mano silpnybę.

Kartkartėmis leidžiu sau ir gabaliuką torto, tačiau nepiktnaudžiauju”, – juokėsi medalininkė.

Per tris savaites Ritai pavyksta atsikratyti 5 kilogramų. Tačiau po varžybų ji sėda prie stalo, ant kurio sotesnis maistas – mėsa ar net cepelinai: „Po tokios dietos – 150 gramų šokolado per dieną – labai norisi mėsytės!”

Prieš eidama į kovos ringą karatė meistrė pasirūpina ir išvaizda, kelis kartus apsilanko soliariume. Didžiausias iššūkis jai – ilgi plaukai. Susipinti kasą taip, kad ji ne tik gražiai atrodytų, bet ir būtų tvirta, reikia nemažai laiko.

„Pasitikiu savimi, todėl eidama į kovą nesidažau. Turiu tik varžyboms skirtus kimono ir marškinėlius – šių talismanų man užtenka”, – patikino Rita.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.