Kauno maratoną pradėjo žinomų žmonių atžalos

Mažųjų dalyvių varžybomis šeštadienio popietę Kauno „Akropolyje“ įsisiūbavo tradicinis, ketvirtus metus vykstantis Kauno dviračių maratoną.

Kauno maratoną pradėjo žinomų žmonių atžalos.<br>I. Skliutaitė
Kauno maratoną pradėjo žinomų žmonių atžalos.<br>I. Skliutaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2013-05-11 15:30, atnaujinta 2018-03-06 22:08

Mažiausi šios sporto šakos gerbėjai savo jėgas išbandė uždarose erdvėse įrengtose erdvėse. Į varžybas užsiregistravo per pusšimtį dalyvių. Jų amžius — 2—9 metai.

Maratono organizatoriai pasistengė, kad šis renginys būtų išskirtinis, todėl varžybose dalyvavusiems vaikams nebuvo būtina turėti savo dviračių. Juos, kaip ir būtiniausias apsaugos priemones — šalmus, mažiesiems dalyviams suteikė šventės rengėjai.

Į varžybų sūkurį įsijungė ir žinomų žmonių atžalos. Jėgas trasoje išmėgino verslininko ir televizijos laidų vedėjo Gedimino Juodeikos trimetis sūnus Jonas, kuris važiuoti dviračiu išmoko prieš metus, bei septynmetės verslininkės Ingos Budrienės atžalos Kernius ir Mantas. Berniukai dviračiais važinėja jau ketverius metus.

Kaip ir kitų varžybose sėkmingai pasirodžiusių dalyvių šių vaikų laukė diplomai, sultys ir sportinių prekių parduotuvės čekiai.

Kaune, sparčiau nei bet kuriame kitame Lietuvos mieste, gausėjančios dviratininkų gretos — akivaizdus šios sporto šakos ir laisvalaikio praleidimo populiarumo įrodymas.„Pilnos miesto gatvės dviračių — ne tik kauniečių fizinio aktyvumo įrodymas, tai ir socialiai aktyvaus gyvenimo bei ekologiško mąstymo pavyzdys. Siekdami, kad meilė dviračiui būtų ugdoma nuo pat mažų dienų, nusprendėme šiųmetinį maratoną pradėti vaikų dviračių varžybomis“, — kauniečių aistra dviračiams žavėjosi Kauno dviračių maratono rėmėjo Kauno „Akropolio“ valdytoja Daiva Dankšienė.

Sekmadienį Kaune startuosiančio Kauno maratono 2013 dalyviai lenktyniaus žiedinėje 7,9 km ilgio trasoje Europos prospekte ir ant M. K. Čiurlionio tilto. Iš anksto užsiregistravo 700 dalyvių. Įmonių komandos ir mėgėjai startuos „Judėjimas visiems“ dviejų ratų 4,8 kilometro ilgio distancijoje. Pagrindinėse lenktynėse Kauno mero taurei laimėti rungtyniaus pajėgiausi šalies dviračių mėgėjai ir svečiai iš Latvijos. Sportininkai turės įveikti 12 ratų — 94,8 kilometro. Pusėje maratono lenktyniaus vaikai, jaunučiai, moterys, veteranai ir patyrę dviračių mėgėjai, važiuosiantys 6 ratus — 47,4 kilometro.„Judėjimas visiems“ 2 ratai startuos 10 val. 30 min. Pagrindinės lenktynės Kauno mero taurei laimėti startuos 12 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.