N. Marčėnaitė: „Stengiuosi vertinti kiekvieną akimirką nesidairydama į laikrodžius”

Žinoma televizijos laidos vedėja ir menininkė Nomeda Marčėnaitė (48 m.) nemėgsta puoštis laikrodžiu. Namuose sieniniai laikrodžiai paskandinti tarp kitų interjero daiktų, kad nekristų į akis. Kaip trijų vaikų mama geba suktis įvairiose srityse ir nesekti laiko?

"Reikia nepamiršti džiaugtis gyvenimu ir gaudyti minutes, kurios yra tik tavo. Bėgimas gyvenimą trumpina”, – sakė Nomeda.<br>R. Danisevičius
"Reikia nepamiršti džiaugtis gyvenimu ir gaudyti minutes, kurios yra tik tavo. Bėgimas gyvenimą trumpina”, – sakė Nomeda.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė („Lietuvos rytas")

May 15, 2013, 2:58 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:42 PM

Menininkė yra išlavinusi laiko pojūtį. Ji turi vidinį laikrodį, kuris niekada nevėluoja ir niekada nenuvilia. Nomeda visada atsibunda prieš penkias minutes iki numatyto keltis laiko.

„Stengiuosi vertinti kiekvieną akimirką nesidairydama į laikrodžius”, – kalbėjo N. Marčėnaitė.

Šių tiesų menininkė moko ir savo vaikus: 26 metų Dovą bei trylikamečius Titą ir Ulą.

Nemėgstami laikrodžiai atsirado Nomedos kūryboje. Neseniai viename sostinės prekybos centre ji atidarė parodą „Pagautas laikas”, kurioje galima pasigrožėti Nomedos darytomis fotografijomis su laikrodžiais.

„Mano kūriniai primena apie bėgantį laiką. Todėl reikia nepamiršti džiaugtis gyvenimu ir gaudyti minutes, kurios yra tik tavo. Bėgimas gyvenimą trumpina”, – sakė Nomeda.

Menininkė ne kartą yra įkalbėjusi savo draugus vykti į keliones, tikindama, kad antros galimybės nebūna.

Neseniai Nomeda buvo pasinėrusi į darbą, kai paskambino vienas jaunas bičiulis ir pakvietė kartu su jo draugais pasigrožėti žydinčiomis sakuromis.

„Laiko tarsi neturėjau, bet pagalvojau, kad žydinčios sakuros nelauks, kol aš atliksiu visus darbus. Nežinia, kas tavęs laukia ateityje, todėl aš vertinu dabartį.

Manęs Titas ir Ula paklausė, kur susiruošiau. Sakau: „Ai, einu pravėdinti galvos.” Vaikai mane suprato ir tik pasakė: „Gerai, eik.” Įsispyriau į batus ir nuėjau pasikalbėti su jaunimu”, – apie sugebėjimą atrasti laiko sielos atostogoms kalbėjo Nomeda.

Nesuplanuoti įvykiai kartais virsta net stebuklais. Kartą Nomeda nelabai norėjo eiti į vieną vakarėlį. Tačiau nuėjusi susipažino su keliomis moterimis, ir dar patį vakarą naujosios bičiulės susiorganizavo pasiplaukiojimą jachta.

„Keliausime septyniese, mums talkins trys įgulos nariai vyrai. Gegužės pabaigoje skrisime į Graikiją ir iš jos jachta apiplauksime gražiausias salas. Štai tokią dovaną gavau apsilankiusi vakarėlyje, nors abejojau, ar verta eiti”, – džiaugėsi N.Marčėnaitė.

Menininkė įsitikinusi, kad ir vaikus reikia mokyti gaudyti laiką, priminti, jog yra ne tik kūno, bet ir dvasios higiena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.