Lietuvos lenkaitę J. Moro išgarsino vaidmuo televizijos seriale

Per Pirmąjį Baltijos kanalą rodomame seriale „Anna German“ pagrindinį tragiško likimo dainininkės vaidmenį atlieka Vilniuje gimusi ir augusi aktorė Joanna Moro (28 m.).

2001 metais, dar mokydamasi mokykloje, Joanna tapo konkurso „Mis Lietuvos lenkaitė“ nugalėtoja.
2001 metais, dar mokydamasi mokykloje, Joanna tapo konkurso „Mis Lietuvos lenkaitė“ nugalėtoja.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2013-05-17 18:08, atnaujinta 2018-03-06 14:48

Annos German (1936—1982 m.) talento gerbėjai ją vadino baltuoju scenos angelu. Dainininkės gyvenimas buvo trumpas ir dramatiškas — ją pakirto vėžys, su kuriuo grūmėsi dvejus metus.

Išgarsėjo visame pasaulyje

Lenkijoje gyvenančiai atlikėjai būdavo siūlomi solidūs honorarai ir prabanga užsienyje, tačiau išvykti iš sovietinio bloko šalies buvo ne taip paprasta.

Nepaisant to, išeivių iš Olandijos ir Vokietijos šeimoje gimusiai ir septyniomis kalbomis dainuojančiai atlikėjai pavyko apkeliauti nemažai šalių — ji koncertavo JAV, Kanadoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje ir kitur. Jos dainos skambėjo visame pasaulyje.

Trumpame gyvenimo kelyje Anną ištikimai lydėjo jos vyras inžinierius Zbignewas Tucholskis. Su juo scenos žvaigždė susipažino 1960 metais Vroclave. Tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Kartu jie pragyveno 22 metus — iki pat Annos mirties.

A. German šlovė neblėsta iki šiol. Serialas, kurį šiuo metu rodo Pirmasis Baltijos kanalas, sukurtas 2012 metais bendromis rusų, lenkų, ukrainiečių ir kroatų kinematografininkų pastangomis.

Lenkijoje jį pamatė per 7 milijonus, Rusijoje — daugiau nei 22 milijonai žiūrovų.

Gražiausia Lietuvos lenkaitė

Pagrindinio vaidmens atlikėja J. Moro gimė 1984 m. gruodžio 31 d. Vilniuje įsikūrusių lenkų šeimoje.

Ji mokėsi Adomo Mickevičiaus gimnazijoje. Vaikystėje lankė muzikos mokyklą, kur mokėsi groti pianinu, taip pat teatro būrelį.

2001 metais, dar mokydamasi mokykloje, Joanna tapo konkurso „Mis Lietuvos lenkaitė“ nugalėtoja. 2003 metais ji išvyko į Varšuvą ir ten baigė Teatro akademiją.

Aktorė su vyru Miroslawu Szpilewskiu augina du vaikus — trejų metų Mikolajų ir pernai gruodį gimusį Jeremiją.

Beje, Joannos vyras, kaip ir A. German, yra inžinierius. Aktorės tėvai iki šiol gyvena Vilniuje.

Posūkis aktorės karjeroje

Į TV serialą „Anna German“ J. Moro pateko atsitiktinai. Kadangi aktorė puikiai moka rusų kalbą, draugės patarė jai nueiti į atranką. J. Moro sako tikėjusis gauti kokį nors antraplanį vaidmenį.

Tačiau filmo kūrėjai pastebėjo, kad aktorė labai panaši į legendinę dainininkę.

J. Moro tvirtina, kad tai vienas svarbiausių vaidmenų, kuris net pakeitė jos gyvenimą.

„Tai nuostabus, puikus, sudėtingas vaidmuo, — džiaugėsi ji. — Kai kurios aktorės tokios galimybės laukia visą gyvenimą. Esu dėkinga likimui, kad turėjau progą sukiotis šio serialo kūrybinėje virtuvėje.“

J. Moro yra vaidinusi ir kituose populiariuose Lenkijos filmuose: „Klanas“ (Klan), „Gėriui ir blogiui“ (Na dobre i na zle). Ji yra sukūrusi vaidmenų Lenkijos Didžiajame teatre.

A. German vaidmuo tapo vienu svarbiausių posūkių Joannos karjeroje. Po šio filmo ji išgarsėjo visoje Lenkijoje.

Paklausta, ar neketina vaidinti Lietuvos teatre, aktorė sakė: „Lietuvoje kuriami spektakliai yra labai vertinami. Be abejo, norėtųsi išbandyti jėgas ir Lietuvoje. Juolab kad vis dar puikiai kalbu lietuviškai ir mėgstu šią kalbą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.