I. Krupavičius Joninių savaitgalį skiria geriems darbams

LRT televizijos laidos „Labas rytas, Lietuva“ vedėjas Ignas Krupavičius Joninių savaitgalį žada malonumus suderinti su pilietine iniciatyva. Ignas su šeima – žmona Toma ir vienerių metukų sūnumi Bartu šį savaitgalį aplankys Druskininkus, kur ragins praeivius pasirašyti peticiją, kad vanduo netaptų preke.

Ignas su šeima – žmona Toma ir vienerių metukų sūnumi Bartu šį savaitgalį aplankys Druskininkus.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Ignas su šeima – žmona Toma ir vienerių metukų sūnumi Bartu šį savaitgalį aplankys Druskininkus.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-20 17:28, atnaujinta 2018-03-05 08:10

I. Krupavičius – Europos piliečių iniciatyvos „Vanduo yra žmogaus teisė“ ambasadorius Lietuvoje. Tarp visoje Europoje vykstančios akcijos ambasadorių – daugybė žinomų žmonių, tarp jų ir Paryžiaus bei Briuselio merai. Šiuo metu peticiją prieš galimybę privatizuoti vandenį yra pasirašę per 1,5 mln. Europos piliečių.

„Vanduo, kaip ir oras, priklauso visiems. Tai labai natūralūs dalykai ir niekas negali iš atimti iš manęs teisės jais džiaugtis. Mėgstu keliauti, minu dviračiais, plaukiu baidarėmis, lakstau po miškus. Ir jeigu man pasakytų, kad netrukus teks susimokėti už gryną orą miške, nepatikėčiau. Taip pat ir su vandeniu. Esame kaip augalai, kuriems vanduo – gyvybiškai svarbus. Negaliu leisti, kad vanduo virstu preke“, – sako Ignas Krupavičius.

Druskininkai – pirmoji stotelė Igno vasaros kelionių tvarkaraštyje. „Visur, kur būsime, ketinu apsilankyti vietos bibliotekose. Ne tik raginsiu žmones tarti NE vandens privatizavimui, bet ir mielai paplepėsiu su jais apie orą, darbą „Labame ryte“, o galbūt atskleisiu ankstyvo kėlimosi paslapčių“, – pasakoja Ignas. Kiekvieną savaitgalį I. Krupavičius lankysis vis kitoje Lietuvos vietoje. Apie kelionės vietą kaskart bus pranešama laidoje ir laidos profilyje socialiniame tinkle „Facebook“.

Pirmasis I. Krupavičius, kaip „vandens ambasadoriaus“, žygis, įvyko minint pasaulinę vandens dieną, kovo 22-ąją. Spaudžiant speigui, Ignas kartu su televizijos režisieriumi Justu Puluikiu tuomet baidare įveikė atstumą nuo Belmonto iki Baltojo tilto Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.