Verslininkas B. Gudelis gimtadienį atšventė be prabangos

Ne egzotiškas kraštas, ne prabangus viešbutis ir ne rinktinė draugų kompanija. Įmonių „Fragrances International” ir „KristiAna” akcininkas Benas Gudelis savo 59-ąjį gimtadienį birželio 10-ąją atšventė su bendradarbiais. „Versle turime būti kaip šeima”, – teigia žinomas verslininkas.

Su gimtadieniu Beną Gudelį pasveikino ir jo žmona bei ištikima bendražygė Izolda Gudelis (dešinėje), ir duktė Kristina.<br>Organizatorių nuotr.
Su gimtadieniu Beną Gudelį pasveikino ir jo žmona bei ištikima bendražygė Izolda Gudelis (dešinėje), ir duktė Kristina.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-24 22:04, atnaujinta 2018-03-05 05:48

Vadovo gimtadienio dieną dauguma jo įmonių darbuotojų atėjo vilkėdamos raudonai ar pasipuošusios šios spalvos akcentu. Tai buvo dėmesio ženklas sukaktuvininkui.

Pavakare kolegos B.Gudelį pakvietė į iškylą laivu Nerimi, rašo „Lietuvos rytas“. Simboliška, nes kurį laiką laivas priklausė jo įmonei. Vaišindamiesi ir smagiai šnekučiuodamiesi visi užrašė po palinkėjimą šventės kaltininkui, po to rašteliai su balionais paleisti į dangų.

Ar švęsti boso gimtadienį labiau pareiga nei šventė?

„Tai tikrai ne pareiga, nes mes visi kartu švenčiame savo gimtadienius! – tikino įmonės „KristiAna” produktų grupės vadovė Jelena Ivanova. – B.Gudelis gali sau leisti daugiau negu viską, yra laisvas būti, su kuo nori. Gimtadienį jis švenčia su žmonėmis, kurie jam labai svarbūs”.

Pati J.Ivanova iš B.Gudelio mokosi vadovauti taip, kad kolegos norėtų dirbti ir jaustų malonumą. Bendradarbei pritarė „Fragrances International” reklamos vadovė Kristina Grauslytė. Jos teigimu, B.Gudelis – vienas tų vyrų, kurie labai gerai supranta moterų pasaulį.

Kristina iš savo vadovo mokėsi derybų meno, suktis tokiomis aplinkybėmis, kai, regis, išeities nėra.

Į įmonę atėjusios dirbti moterys pasikeičia, nes gali išbandyti pačius geriausius produktus ir suvokti, kad geriau turėti mažiau, bet tikrai gerą daiktą. Ir ne tik tai – keičiasi pats estetikos suvokimas.

„Geras vadovas moka palaikyti komandos dvasią”, – sakė „Fragrances International” ekonomistė Gražina Banelytė, įmonėje dirbanti jau šešiolika metų.

Galbūt B.Gudelis darbe pasitelkia kokių nors šiuolaikinių vadovavimo principų?

„Man jie nesikeičia nuo pat verslo pradžios – aš dirbu kartu su savo žmonėmis. Versle – kaip šeimoje, turime padėti vieni kitiems”, – įsitikinęs B.Gudelis.

Jis moko darbuotojus, kaip susidoroti su užduotimis, o jei reikia – duoda ir asmeninių patarimų. Ir jam negaila laiko, nes darbuotojas, kuris yra laimingas namuose, šeimoje ir apskritai gyvenime, įmonei – vertybė.

B.Gudelis kolegoms savo pavyzdžiu rodo, kad reikia būti atsidavusiam darbui. Jei reikia, jis paima ir šluotą ar kastuvą, statybininkui kopėčias palaiko ar langus pavalo. Nors paprastai šiuos darbus atlieka samdyti darbuotojai, grožio imperijos įkūrėjas puola padėti arba, kaip jis pats sako, „parodyti, kaip reikia daryti teisingai”.

Iš kur verslininkas to išmoko, gal iš dabar populiarių knygų apie sėkmę?

„Geriausia mokykla – gyvenimas. Kai gyvenau Amerikoje, pasnigus su kaimynais eidavome nukasti kelio ne tik apie savo automobilį. O čia daugiabutyje gyvena šimtas žmonių ir nesugeba šaligatvio susitvarkyti, laukia, kad kas nors už juos tai padarytų. Reikia imti pačiam ir daryti – tik tada vyksta stebuklai”, – patirtimi dalijosi B.Gudelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.