Kokie iš tiesų yra radijo chuliganai J. Nainys ir R. Mackevičius?

Eterio chuliganai Jonas Nainys (30 m.) ir Rolandas Mackevičius (29 m.) deda dar vieną pliusą nuveiktų darbų sąraše. Devyndarbiai radijo laidų ir vakarėlių vedėjai „Radistai“ netrukus klausytojams pristatys savo pirmąjį albumą „On Air“.

Pirmąjį savo albumą „Radistai“ R. Mackevičius ir J. Nainys (dešinėje) ketina dalyti už dyką.
Pirmąjį savo albumą „Radistai“ R. Mackevičius ir J. Nainys (dešinėje) ketina dalyti už dyką.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 20, 2013, 5:45 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:17 PM

Juokingais ir provokuojančiais skambučiais šlovę „Zip FM“ radijo laidai „Radistai“ pelnęs duetas išgyvena aukso amžių Lietuvos pramogų versle, rašo „Lietuvos rytas“.

Į „Radistų“ organizuojamus renginius renkasi pilnos salės, jie laukiami visuose Lietuvos klubuose, po apdovanojimų M.A.M.A. ceremonijos, kurią jie vedė, prabilta, kad karjera televizijoje — tik laiko klausimas. Tačiau „Radistai“ viską įpratę daryti savaip. Kodėl su jais tikriausiai niekada nedainuos Egidijus Dragūnas ir kodėl po laidų jiems skambina policija? Apie viską — po truputį.

Strategija. Dvylika kūrinių, įrašytų albume „On Air“, gali pasiekti lietuvišką perklausų rekordą vien todėl, kad bent 15 tūkstančių kompaktinės plokštelės egzempliorių duetas ketina išdalyti už dyką.

„Ar albumas gali laimėti M.A.M.A. apdovanojimą? Kodėl ne? Mano akimis, tai, kas jame skamba, yra ateities muzika. Daug kas sieja mus tik su radijo laida ir juokingais telefono skambučiais, bet šis albumas — visai kas kita. Jame yra ir repo, ir dabstepo, bet iš esmės tai gera, užvedanti elektroninė muzika. Nemėgstu, kai taip kalbama, bet daug kas, kas girdėjo, sako, kad skamba nelietuviškai. Galbūt žmonės supras, kad nesame tiesiog bepročiai iš radijo“, — tvirtino Jonas.

Draugai. Idėja įrašyti muzikos albumą „Radistams“ kilo, kai jie suvokė, jog pažįsta daugybę dainininkų ir muzikantų. Albume skamba Lino Adomaičio, Vaido Baumilos, Aleknos, Justino Jaručio iš „Freaks On Floor“, Justės Starinskaitės iš „Saulės kliošo“, amerikietės Monicos Brooke, brito Abe balsai.

„Dar labai norėjome įrašyti dainą su Jazzu, bet ji — jau užsienio dainininkė“, — rimtai dėstė Rolandas.

„Ar nedainuosime patys? Sukūrėme gražią dainą savo mergaitėms. Ten graži proza, bet šiam albumui netiks. Kada nors vėliau išleisime“, — paaiškino Jonas.

Vaidmuo. Nė vienas iš „Radistų“ negroja muzikos instrumentu. Tiesa, Rolandas moka burna skleisti įvairius garsus, kadaise yra laimėjęs trečią vietą „beatbox“ čempionate ir tuo iki šiol juokais didžiuojasi.

„Yra begalė garsių didžėjų, prodiuserių, kurie neturi sąlyčio su muzikos mokslais. Šiais laikais to nereikia. Prikišome rankas prie kiekvieno kūrinio, rašėme ir taisėme kitų parašytus tekstus, kūrėme idėjas, rūpinamės vaizdo klipais, fotosesija, platinimu.

Skeptikai sakys, kad patys negrojome, tai ir albumas ne mūsų, bet man taip neatrodo“, — susimąstė Jonas.

Priežastis. Kurių velnių „Radistams“, kurie turi populiarią laidą ir nuolat kviečiami didžėjauti ir vesti renginių, reikėjo muzikos albumo? Anot Jono, priežastis — svajonė, kurią puoselėjo nuo paauglystės: „Man tai yra įrodymas, kad gali pasiekti viską, ko nori.“

Televizija. Vien socialiniame tinkle „Facebook“ „Radistus“ seka 200 tūkst. gerbėjų. Kad TV kanalai iki šiol nemėgina išnaudoti jų populiarumo ir nepakviečia vesti laidos, atrodo šioks toks absurdas.

„Nėra visai taip. Buvo bandymų kurti bandomąją laidą, linkėjimai Rolandui Skaisgiriui. Bet mūsų svajonės yra didesnės už televizijos biudžetus“, — atsiduso Rolandas.

Surimtėję „Radistai“ pasakojo, kad jų nevilioja pasiūlymai ekrane taisyklinga kalba vesti pasimatymų ar muzikinį šou.

„Savo muzikos festivalį rengiame ten, kur norime, taip, kaip norime, su tokiais atlikėjais, kokių norime. Taip norime elgtis ir televizijoje. Kol kas nepasiūlyta laida, kuri leistų pasireikšti taip, kaip įsivaizduojame.

Per šešerius radijo laidos gyvavimo metus atradome savo stilių, turime savo taikinį — jaunimą. Norime tos linijos laikytis, o vien šiaip atsidurti televizijoje nesiekiame“, — svarstė Jonas.

Tai nereiškia, kad „Radistų“ laidos eteryje nebus — vyrai dabar plėtoja internetinės televizijos projektą ir neabejoja, kad jis gali sulaukti sėkmės.

„Jei trijų minučių filmukas gali surinkti pusę milijono peržiūrų, kodėl to neįmanoma pasiekti su ilgesne laida? Mūsų planas rodyti tai, kas vyksta radijo laidos ir renginių užkulisiuose, tai, ko žmonės paprastai nemato. Mes galime parodyti, kaip Merūnas persirengia, ir Mindaugą Stasiulį kitu amplua pakalbinti. Svarbiausia, kad patiems būtų įdomu. Kai darai tai, kas nepatinka, jautiesi nesavas“, — greitakalbe bėrė Rolandas.

Santykiai. „Radistai“ sako drauge praleidžiantys daugiau laiko nei atskirai ar su sužadėtinėmis.

Jonas ir Rolandas tvirtina išmokę ilsėtis vienas nuo kito net būdami kartu — pavyzdžiui, nesikalbėti keliaujant į renginius ar radijo studijoje tarp „išėjimų“ į eterį.

„Jonas — ramesnis, aš daugiau blaškausi. Jis pagal išsilavinimą filosofas, aš — teisininkas. Tik jis moka garsiai užsakovui pasakyti, koks mūsų honoraras. Per šešerius metus vienas kito nė karto nepasiuntėme, nors mane erzina, kai jis garsiai traukia savo pilną snarglių nosį“, — rimtai pareiškė Rolandas.

„O mane erzina, kad tu būni girtas, kai aš blaivus, ir tada darai nesąmones“, — neatsiliko Jonas.

Gerbėjai. Kai Rolandas ir Jonas prieš savaitę įžengė į festivalį „Tamsta muzika“ Trakuose, per 30 sekundžių prie jų priėjo dvi paauglės ir paprašė nusifotografuoti. Tai nutinka dažnai, bet jų neerzina.

„Gerbėjai mums kaip draugai. Bendravimas su jais yra tarsi tiesioginė apklausa, ką savo laidoje darome gerai, o ką nelabai“, — kalbėjo Jonas.

Ribų ta draugystė, abiejų tikinimu, neperžengia — abu „Radistai“ yra susižadėję su grupės „Pinup Girls“ merginomis (Jonas — su Simona Šermukšnyte, Rolandas — su Ieva Ambrazaite).

„Be to, mūsų gerbėjoms dažniausiai nėra aštuoniolikos“, — patikslino Rolandas.

Pinigai. „Radistai“ sako neuždirbantys „labai daug“, o su uždirbtais pinigais elgiasi skirtingai.

Rolandas su partneriu yra įsigijęs barą „Mojito naktys“, kurį, nevengia pasigirti, „iš visiškos netvarkos pavertė normaliai veikiančiu“. Dabar nori jį parduoti ir už gautus pinigus pirkti kitą bankrutuojančią įstaigą: „Tai galėtų būti visai neblogas verslas.“

Jonas nusipirko svajonių BMW, o šiaip teigia taupantis. Kam? „Jis rugsėjį tuokiasi, jo vestuvės kainuos 150 tūkst. litų. Nežinau, kam tiek įmanoma išleisti“, — kukliai prasitarė Rolandas.

„Žmonės kartais susikuria mitus apie mūsų uždarbį. Radijuje algos ne tokios kaip televizijoje. Bet kuriuo atveju didelę dalį pinigų vėl įdedame į savo veiklą“, — sako Jonas.

Kiek kainuotų „Radistų“ prekių ženklas? Rolandas sako, kad geras automobilis už tuos pinigus išeitų, tik „Radistų“ savininkai — ne jie, o radijo stotis, kuri transliuoja laidą.

Jei Rolandas ir Jonas nuspręstų išeiti iš darbo, „Radistų“ pavadinimu naudotis jie tikriausiai negalėtų.

Planai. „Radistai“ turi populiarią radijo laidą, Dubingiuose surengtą dviejų dienų festivalį, daugybę pasirodymų renginiuose, netrukus turės ir muzikos albumą.

„Kas toliau? Galvojame apie drabužių liniją, iš pradžių — bent jau kepuraičių. Net yra eskizai — tai būtų drabužiai, kuriuos vilkėti patinka patiems“, — pasakojo Rolandas.

„Radistai“ buvo pasigaminę sąsiuvinius su savo atributika ir 10 „Radistų“ įsakymų, bet masiniu produktu jie taip ir netapo.

„Tokių nesąmonių kaip „Radistų“ sūreliai tikriausiai nebus. Visokių minčių kyla. Mums siūlo turėti savo radijo stotį, eiti dirbti kitur, bet mums patinka daryti tai, ką darome.

Kaip bus po 30 metų? Nežinia. Gal jau po kelerių mums atsibos šokinėti diskotekose, bet radijo laida išliks. Mus jau dabar kviečia į susitikimus su studentais, pasakojame apie savo karjerą ir patirtį. Gal būsime dėstytojai — abu ketiname studijuoti ateities įžvalgų ir strateginio valdymo magistrantūroje.

Yra minčių ir apie vasaros stovyklą paaugliams. Mūsų laidoje dalyvavo tiek daug gerų žmonių — nuo Iljos Laurso iki Jono Valančiūno. Būtų nuostabu juos surinkti, kad pasidalytų patirtimi“, — svarstė „Radistai“.

Jau dabar aišku, kad toje stovykloje tikriausiai nedalyvautų Egidijus Dragūnas. „Sel“ lyderis dėl „Radistų“ juokelių su jais net nesisveikina.

„Kai buvome klubo „Macao“ gimtadienyje, jis mums nepadavė rankos. Na, ką jau čia tokiam svarbiam žmogui trukdysi“, — kikeno Rolandas.

Receptas. „Radistai“ negali tiksliai atsakyti, kodėl jų darbas sulaukė tokio populiarumo, tačiau yra įsitikinę, kad svarbiausia nebijoti svajoti.

„Nesu kam nors labai gabus, bet kantrus ir užsispyręs. Kai pradėjome su Rolandu vesti laidą, pirmuosiuose straipsniuose buvo rašoma, kad mes kažkokie debilai, darantys nesąmones. Bet darėme toliau, negalvodami, ar kam patiks. Patys žvengdavome iki apsimyžimo.

Atėjo laikas, kai turime rezultatą. Jei skaitysi knygas, stengsiesi, viskuo domėsiesi ir daug dirbsi, viskas bus gerai.

Svarbiausia yra netingėti“, — neabejoja Jonas.

Trys labiausiai įsiminę „Radistų“ pokštai

■ Kartą Jonas su Rolandu paskambino į dvi sekso linijas. Atsiliepusių moterų paprašė to paties: „Įkaitinkite mano merginą, nes ji be nuotaikos.“ O tada sujungė abu skambučius. Sekso telefonu specialistės erotiškais balsais kaitino viena kitą, kol suprato, kad kažkas čia ne taip. „Jos pasakojo, kur norėtų įkišti vynuogę ir nuo kur ją suvalgyti, bet galiausiai viena padėjo ragelį“, — apgailestavo Rolandas.

■ „Radistų“ pokšto auka tapo ir maistą į namus pristatančios įmonės operatorė. Vyrukai apsimetė kaliniais ir pašnibždomis prašė užsakytus kebabus permesti per kalėjimo tvorą. Moteris patikėjo ir užsakymą taip pat priėmė pašnibždomis.

■ Susiradę traukinio mašinisto numerį „Radistai“ jam paskambino ir paprašė „sustoti už poros kilometrų, nes kai ką reikia iškrauti“. Mašinistas ragelį perdavė konduktoriui. Nežinia, ar traukinys sustojo, bet dėl šio skambučio teko aiškintis policijai. Nieko nauja — „Radistai“ policijai buvo apskųsti ne kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar perrinktas G. Nausėda turėtų galių pakeisti Vyriausybę?