Susipažinkite iš arčiau su visomis „Mis Lietuva 2013“ finalininkėmis

Kad ir koks šalyje bus oras Žolinių savaitgalį, Palangoje bus tikrai karšta. Čia rugpjūčio 15 dieną šešiolika gražuolių varžysis dėl karūnos konkurso „Mis Lietuva 2013“ finale, kurį tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto“ televizija.

Čia rugpjūčio 15 dieną šešiolika gražuolių varžysis dėl karūnos konkurso „Mis Lietuva 2013“ finale, kurį tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto“ televizija.<br>Fotostudija "Pixstudija"
Čia rugpjūčio 15 dieną šešiolika gražuolių varžysis dėl karūnos konkurso „Mis Lietuva 2013“ finale, kurį tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto“ televizija.<br>Fotostudija "Pixstudija"
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė

Jul 28, 2013, 6:19 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:27 PM

Finalininkės rungsis ne tik dėl gražiausios lietuvės titulo, bet ir dėl kelialapių į du prestižiškiausius pasaulio konkursus — „Mis pasaulis 2013“, kuris rugsėjį vyks Balio saloje ir Indonezijos sostinėje Džakartoje, bei „Mis visata 2013“, kurį JAV milijardierius Donaldas Trumpas šiemet organizuoja Maskvoje.

Iš Lietuvos į pasaulines grožio šventes vyks dvi merginos — „Mis Lietuva 2013“ ir pirmoji vicemis. Nuolatinio grožio konkursų komisijos pirmininko verslininko Beno Gudelio vadovaujama komisija taip pat nuspręs, kas taps „Mis elegancija“, „Mis foto“, „Mis gracija“ ir antrąja vicemis. Tradiciškai renginio žiūrovai išrinks savo favoritę — „Mis publiką“.

Tarp komisijos narių šiemet išvysime ir dizainerį Juozą Statkevičių, kurio kurtomis suknelėmis gražuolės bus pasipuošusios konkurso finale.

Rengtis konkurso finalui merginos pradėjo iškart, vos tik jas atrinko grožio ekspertų komisija. Šešioliktoji jo dalyvė prisidėjo kiek vėliau. Ją išrinko portalo lrytas.lt skaitytojai. Pirmiausia merginoms buvo surengta fotosesija. Nors kai kurios konkurso „Mis Lietuva 2013“ dalyvės su profesionaliu fotografu dirbo pirmą kartą, fotostudijos „Pix studija“ meistrai merginas gyrė už mokėjimą atsipalaiduoti prieš kameras.

Mat dalyvės vilkėjo tik „Etam“ maudymosi kostiumėliais ir pasipuošė „Tibro“ papuošalais. Prieš tai grožio centre „KristiAna“ profesionalios vizažistės ir kirpėjos merginoms padarė makiažą ir šukuosenas.

Gražuolės beveik kasdien kartu su ilgametė konkurso režisiere bei choreografe Leokadija Dabužinskaite mokosi šokio judesių ir dailios eisenos su aukštakulniais.

Besirengdamos finalui dalyvės išbando jėgas ir prieš televizijos kameras. Neseniai merginos tapo „Lietuvos ryto“ televizijos orų pranešėjomis.

Pirmadieniais—ketvirtadieniais laidos „Reporteris“ pabaigoje ekrane pasirodo ir apie orus pasakoja vis kita konkurso dalyvė.

Visas grožio konkurso dalyves šiokiadieniais žiūrovai gali išvysti ir „Lietuvos ryto“ TV laidelėse „Mis Lietuva iš arti“. Kiekvieną dieną pristatoma vis kita finalininkė. Įspūdingą konkurso finalo renginį Palangos vasaros estradoje ves viena garsiausių ir įdomiausių pramogų pasaulio porų — Inga ir Arūnas Valinskai.

Finaliniame renginyje vienas įspūdingiausių - bikinių konkursas susipins su „Ugnies valdovų" šou, dainuos grupės „Pop Ladies”, atsikūrusi „69 danguje”, „Pinup Girls”, „Džentelmenai", atlikėjai Vaidas ir Donatas Baumilos, Inga Valinskienė, Linas Adomaitis, Sasha Song, Gabrielius Vagelis ir kiti.

Grožio šventėje — būrys Lietuvos merginų

Greta PLAUŠINYTĖ (19 m.)

Ūgis: 176 cm.

Svoris: 55 kg.

Miestas: Šakiai.

“Nesu išlepinta, greitai prisitaikau, vertinu kiekvieną gyvenimo siųstą išbandymą. Džiaugiuosi, kad turėjau galimybę dirbti įvairius darbus, nes taip supratau, kaip sunkiai uždirbami pinigai. Nesu kuo nors pranašesnė ar įspūdingesnė, tiesiog aš esu aš ir žinau, kad niekada neišsižadėčiau savęs. Tačiau tai nereiškia, kad esu labai užsispyrusi ir nesugebu priimti kitų nuomonės. Mėgstu išbandyti save, tikiu savo jėgomis ir žinau, kad jeigu ko labai užsinoriu, pasistengiu gauti.”

Viktorija VAIČAITĖ (20 m.)

Ūgis: 174 cm.

Svoris: 58 kg.

Miestas: Kaunas.

“Studijuoju Vytauto Didžiojo universitete psichologiją. Manau, kad esu graži mergina ne tik išore, bet ir vidumi. Išsiskiriu tuo, kad esu nestandartinių, apvalių moteriškų formų. Kaip unikalumą išskirčiau savo plaukus, kurių ilgis — daugiau nei metras. O mano talentas yra dainavimas.”

Justina Ieva STEPONAVIČIŪTĖ (20 m.)

Ūgis: 179 cm.

Svoris: 59 kg.

Miestas: Panevėžys.

“Esu pozityvi ir užsispyrusi. Nuolat sau keliu naujus tikslus ir po truputį juos įgyvendinu. Kadangi augau šeimoje, kurioje nuolat supo menas, esu meniškos sielos. Laisvalaikiu tapau, piešiu, kuriu įvairius rankdarbius — viską, kas malonu akims. Ši veikla leidžia atsipalaiduoti, atsiriboti nuo kasdienybės. Noriu gyvenimą nugyventi taip, kad senatvėje būtų ką prisiminti, kad netektų gailėtis dėl praleistų progų. Todėl stengiuosi išbandyti daugybę sričių. Viena iš jų — šis konkursas. Šiemet dalyvavau ir nugalėjau konkurse “Mis Aukštaitija”.”

Vilmantė SIMANAVIČIŪTĖ (21 m.)

Ūgis: 183 cm.

Svoris: 63 kg.

Miestas: Vilnius.

“Esu tikra aukštaitė. Gimiau ir užaugau Aukštaitijos sostinėje Panevėžyje. Šiuo metu studijuoju VU TVM verslo finansus. Mados pasaulyje sukuosi nuo paauglystės, esu atstovavusi Lietuvai pasauliniuose grožio konkursuose ir parvežusi garbingų apdovanojimų. Gyvenime laikausi principo, kad svarbu dalyvauti, išbandyti naujas sritis, tad suėmiau save į rankas ir drąsiai, su šypsena veide žengiau į atranką. Šiais metais dalyvavau konkurse “Mis Aukštaitija”.”

Simona BURBAITĖ (21 m.)

Ūgis: 174 cm.

Svoris: 55 kg.

Miestas: Vilnius.

“Svarbiausias dalykas — šeima. Žmones, kurie atsiranda mano gyvenime, branginu, saugau ir gerbiu. Tai yra svarbiausias ir išskirtinis mano bruožas, nes kūniškas grožis dažnai gali būti apgaulingas. Esu atsakinga, drąsi, veikli. Patinka sportas, kelionės ir nuolatinis tobulėjimas, kuriam ribų nėra.”

Miglė BLINKEVIČIŪTĖ (19 m.)

Ūgis: 170 cm.

Svoris: 52 kg.

Miestas: Panevėžys.

“Esu stipri ir užsispyrusi, visuomet siekiu užsibrėžtų tikslų, svajonių, keliu sau aukštus reikalavimus ir stengiuosi niekuomet nepasiduoti. Taip pat esu šilta ir paprasta. Nuo mažens puoselėju savo talentus — groju fortepijonu, šoku, o šiuo metu domiuosi psichologija ir filosofija. Šiuos mokslus ir ketinu studijuoti. Dirbu modeliu. Stengiuosi niekada nepamiršti šalia esančių, nes meilė jiems ir yra tikrasis grožis.”

Karolina AUGUTYTĖ (17 m.)

Ūgis: 172 cm.

Svoris: 52 kg.

Miestas: Utena.

“Esu paprasta, komunikabili ir labai myliu vaikus. Domiuosi istorija, medicina, fotografija. Nuo vaikystės žinau, ko noriu iš gyvenimo. Niekada nesvajojau tapti populiari ir turėti daug pinigų. Jei būtų rūpėję materialūs dalykai, būčiau negrįžusi į Lietuvą ir toliau dirbusi modeliu užsienyje. Modelio darbas išmokė priimti kritiką, šlovę ir dėmesį. Pakeliavusi po pasaulį supratau, kad mano pašaukimas yra žemiškas, susijęs su vaikais. Dalyvavimas “Mis Lietuva 2013” yra mamos svajonės išpildymas.”

Kamilija ČAPAITYTĖ (20 m.)

Ūgis: 173 cm.

Svoris: 56 kg.

Miestas: Radviliškio r.

“Studijuoju farmaciją Lietuvos sveikatos mokslų universitete. Esu aktyvi, nemėgstu užsidaryti tarp keturių sienų. Patinka ekstremalūs pojūčiai: žiemą slidinėju, atšilus orams važinėju motociklu, esu išbandžiusi net pačius pavojingiausius atrakcionus ir svajoju apie šuolį parašiutu. Turėdama laisvo laiko sukiojuosi virtuvėje ir stebinu artimuosius kulinariniais šedevrais. Pagrindinė vertybė — šeima, su ja praleidžiu nemažai laisvalaikio. Esu užsispyrusi, tvirtai laikausi savo nuomonės, siekiu užsibrėžtų tikslų ir visada būnu savimi. Mano vizitinė kortelė — šypsena.”

Solveta BRUŽAITĖ (22 m.)

Ūgis: 178 cm.

Svoris: 60 kg.

Miestas: Vilnius.

“Studijuoju Vilniaus universitete teisę. Džiaugiuosi pasirinkusi šią specialybę, nes tai įdomus mokslas. Esu baigusi muzikos mokyklą “Liepaitės”, skambinu pianinu. Mano aistra — sportiniai šokiai, tik gaila, kad šokių partneris ne visada tam turi laiko. Atstovavau Lietuvai 2011 m. vykusiame konkurse “Mis Civilization Of The World”. Tikiuosi, ši patirtis padės. Dirbdama modeliu gyvenau įvairiose pasaulio šalyse, tačiau niekur nesijaučiu taip gerai, kaip Lietuvoje.”

Dovilė ŽILINSKYTĖ (20 m.)

Ūgis: 172 cm.

Svoris: 55 kg.

Miestas: Vilnius.

“Turiu visas žmogiškąsias savybes: nuoširdumą, atsakomybės jausmą, tikslo siekimą, rūpestingumą ir kitas, kurias, kaip spėju, turi ir kitos konkurse dalyvaujančios merginos. Mano išskirtinis bruožas tas, kad žmonės, su kuriais tenka bendrauti ilgiau, linkę man atsiverti. Moku išklausyti, nes patinka bendrauti. Jei turiu galimybę, stengiuosi padėti visiems, kas prašo pagalbos. Kaip sakoma: “Ad succurrendum pronus esto, ad implorandum tardus.” Lietuviškai: “Eidamas pagalbon — skubėk, prašydamas pagalbos — vėluok.”

Rūta DIKAITĖ (18 m.)

Ūgis: 177 cm.

Svoris: 54 kg.

Miestas: Šiauliai.

“Mano savybės: rūpestis, nuoširdumas, kuklumas, drąsa, linksmumas, kuris yra neatsiejamas nuo plačios šypsenos. Šypsena — sielos veidrodis, išduodantis mano būseną. Šiemet dalyvavau ir nugalėjau konkurse “Mis Šiaulių kraštas”.”

Monika MAURUČAITĖ (20 m.)

Ūgis: 174 cm.

Svoris: 52 kg.

Miestas: Marijampolė.

“Studijuoju Marijampolės kolegijoje socialinį darbą. Esu komunikabili, linksma, atvira, veikli, mėgstu aktyviai ir turiningai leisti laisvalaikį. Visada pritariu naujovėms. Niekada neatidedu rytojui to, ką galiu padaryti šiandien. Iš merginų būrio išsiskiriu spindinčiomis akimis ir nuoširdžia šypsena.”

Eglė ŽUKAITYTĖ (22 m.)

Ūgis: 185 cm.

Svoris: 65 kg.

Miestas: Kaunas.

“Esu tikra lietuvė — mėgstu krepšinį ir cepelinus. Esu išvaizdi — dėmesį patraukiu aukštu ūgiu ir plačia šypsena. Galiu drąsiai sakyti, kad esu aukščiausia konkurso dalyvė. Turiu gerą humoro jausmą ir nebijau pasijuokti iš savęs. Pagal horoskopą esu Vėžys — daug ką mėgstu daryti atbulai, nei sakoma, todėl su manimi kartais sunku. Esu jautri, mėgstu grožį, estetiką, eleganciją ir natūralumą. Kadangi gimiau Ožkos metais, esu užsispyrusi ir niekada nenuleidžiu rankų. Esu kūrybinga, romantiška, artistiška ir pasižymiu stipria intuicija.”

Rūta Elžbieta MAZUREVIČIŪTĖ (22 m.)

Ūgis: 172 cm.

Svoris: 58 kg.

Miestas: Garliava (Kauno r.).

“Išsiugdžiau geležinę kantrybę ir ištvermę ne pliuškendamasi baseinuose, ne sporto klubuose, bet miškuose ir pelkėse šaudydama, kasdama apkasus, miegodama po atviru dangumi pliaupiant lietui ir kepinant saulei, nes esu krašto apsaugos savanorė. Turiu prisipažinti, kad po beveik dvejų metų savanorystės pamėgau šią nelengvą, bet savotiškai žavią tarnystę. Specialybę rinkausi taip pat tokią, kur reikės daug kantrybės, nes teisininko darbas išties nelengvas. Šokau pramoginius šokius, grojau kanklėmis, vedžiau renginius. Kuriu papuošalus. Manau, kad kantrybė pravers ir šiame konkurse.”

Elita CITOVIČIŪTĖ (21 m.)

Ūgis: 176 cm.

Svoris: 56 kg.

Miestas: Vilnius.

“Man visada buvo aktualu grožis — tiek vidinis, tiek išorinis. Jei esame gražūs iš vidaus, turime stengtis atspindėti tai ir išorėje. Kiekvienam malonu žiūrėti į besišypsantį ar simpatišką žmogų. Pirmiausia reikia tobulėti dvasiškai ir visada eiti tik į priekį. Mokiausi higieninės ir dekoratyvinės kosmetologijos bei kirpimo. Esu fotomodelis. Sieksiu toliau tobulėti šioje srityje, vėliau ketinu studijuoti.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.