„Mis Lietuva 2013“ karūną laimėjo R.E.Mazurevičiūtė

Palangos vasaros estradoje prieš pat vidurnaktį paaiškėjo, kas šiais metais karūnuota gražiausia šalies mergina. Šešiolika „Mis Lietuva 2013” finalininkių kelias savaites nuo ryto iki vakaro repetavo tai, ką išvydo „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovai ir estrados tribūnose sėdintys svečiai. Tačiau karūna pasipuošė tik viena - Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė. 22 metų mergina iš Garliavos yra Krašto apsaugos savanorė. 

Šių metų „Mis Lietuva” laurai vienbalsiai atiteko tryliktam numeriui Rūtai Elžbietai Mazurevičiūtei.<br>A.Kubaičio nuotr.
Šių metų „Mis Lietuva” laurai vienbalsiai atiteko tryliktam numeriui Rūtai Elžbietai Mazurevičiūtei.<br>A.Kubaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė, Alvydas Ziabkus

Aug 15, 2013, 9:44 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:31 PM

Įspūdingą grožio konkursą Palangoje vesti patikėta Ingai ir Arūnui Valinskams. Pasiruošimo konkursui metu merginos tikino, kad šiek tiek nerimauja dėl žodžio kišenėje neieškančio A.Valinsko – bijo, kad žinomas pramogų pasaulio veidas užduos netikėtų klausimų.

Akivaizdu, kad jaudulio neišvengė ir šis prityręs scenos vilkas. Iki eterio likus kelioms sekundėms jis su žmona sumušė delnais vienas kitam linkėdami sėkmės.

Pasigirdus pirmiesiems renginio muzikiniams akordams scenos užkulisiai beregint ištuštėjo. 

Renginį pradėjo grupės „Pop Ladies“ pasirodymas. Šviesiaplaukės atliko „Edge of Glory“ kūrinį. Kartu su jomis pirmą kartą pasirodė ir visos šešiolika gražuolių.

  Po pirmojo pasirodymo gražuolės į persirengimo kambarius nulėkė triukšmingai dalydamosis pirmaisiais įspūdžiais. Renginio organizatoriams merginas net teko raminti.

  Renginio starte – pirmieji nesklandumai. Pirmojo šokio metu kažkuriai merginai sutrūko vėrinys ant kaklo ir karoliukai pabiro ant scenos grindų. Iškilo grėsmė, kad konkurso dalyvės kito pasirodymo metu nepaslystų ant scenos.   Organizatoriams skubiai teko ieškoti šluotos ir per reklaminę pauzę pabirusius karoliukus sušluoti į scenos pašalį.      

Dainomis susirinkusius džiugino ir kūrinius atliko Linas Adomaitis, grupės „Pop Ladies“, „Pinup Girls“, atlikėjas Vaidas ir Donatas Baumilos, Gabrielius Vagelis, Sasha Songas, grupė „Džentelmenai".

Grožio konkurso vedėjams atėjo metas pristatyti komisijos narius. Kaip ir anksčiau, taip ir šiais metais komisijai vadovavo verslininkas Benas Gudelis. Rinkti šių metų gražuolę B.Gudeliui padėjo sportinių šokių kolektyvo „Žuvėdra" vadovė Skaistutė Idzelevičienė, fotografas Ramūnas Tanguris, „Mis Lietuva 2002" nugalėtoja Vaida Grikšaitė-Česnauskienė, Palangos vicemeras Saulius Simė ir dizaineris Juozas Statkevičius.

Renginio dalyvės vėl išsirikiavo prie įėjimo į sceną. Jų laukė bene sudėtingiausias momentas – prisistatymo konkursas. Merginos po vieną buvo kviečiamos į sceną ir atsakinėjo į renginio vedėjų klausimus.

„Baisiausia, kad nežinome, ko klaus. Atsakinėti teks ekspromtu”, – jaudulio neslėpė keturioliktas numeris Rūta Didikaitė. 

„Truputį jaudinuosi”, – prisipažino šešioliktas numeris Viktorija Vaičaitė, kuriai teko pasirodyti šio konkurso pabaigoje.

Šešiolika merginų - Karolina Augutytė, Miglė Blinkevičiūtė, Solveta Bružaitė, Simona Burbaitė, Kamilija Čepaitytė, Rūta Dikaitė, Monika Mauručaitė, Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, Greta Plaušinytė, Vaiva Rezgytė, Vilmantė Simanavičiūtė, Viktorija Vaičaitė, Justina Steponavičiūtė, Dovilė Žilinskytė ir Eglė Žukaitytė ir Elita Citovičiūtė po viena pasirodė ant scenos ir jaudulio kupinais balsais prisistatė komisijai ir žiūrovais.

Kol gražuoles scenoje savo klausimais kankino renginio vedėjai, likusios konkurso dalyvės, susispietusios prie monitoriaus, pastatyto įėjimo į sceną, įdėmiai stebėjo draugių pasirodymą. Regis, apie kažkuriai atiteksiančius titulus konkurso dalyvės negalvojo ir už kulisų jokios konkurencijos nesijautė. Gražuolės negailėjo pagyrų savo konkurentėms.   „Kaip gražiai atrodo Miglė, kaip pasakoje“, – pasidžiaugė transliaciją stebėjusi viena konkurso dalyvė, kai į sceną išėjo M.Blinkevičiūtė.   Tačiau ne visos gražuolės nuo scenos grįžo patenkintos savo atsakymais. Parėjusi E.Citovičiūtė kurį laiką lyg priblokšta stovėjo įėjimo į sceną tarpduryje ir, regis, nedaug trūko, kad jos akyse būtų pasirodžiusios ašaros: „Viskas gerai, puikiai atsakinėjai“, – ją ramino draugės.   Kitos konkurso dalyvės, monitoriuje  stebėdamos transliuojamus salės vaizdus, apsidžiaugė pamačiusios savo artimuosius.

„O, mano auklėtoja sėdi“, – šūktelėjo viena mergina.

Po trumpo prisistatymo finalistės įsispraudė į raudonus maudymosi kostiumėlius ir debiutavo „Mis gracija" rungtyje.

Prieš prasidedant šiai konkurso daliai persirengimo kambariuose – kilo pirmieji panikos ženklai.

„Mergaitės, greitai, greitai, reklama baigiasi“, – lyg uraganas Vasaros estrados koridoriais lakstė organizatoriai.   Pirmosios į sceną turėjusios išeiti ir persirengimo kambariuose kiek užtrukusios konkurso dalyvės ėmė blaškytis ir klupdamos bėgo link scenos.

 „Numerį pamiršau“, – susizgribo viena mergina ir tekina pasileido atgal. „Eik be numerio“, – atšovė panikai pradėjusi pasiduoti moteris, atsakinga už renginio scenarijų. Tačiau gražuolė, įpuolusi į kambarį, spėjo pagriebti ant stalo paliktą numerį ir išskubėjo atgal.   Tuo tarpu komisijos nariai buvo ramūs kaip belgai. Per reklaminę pertrauką komisijos pirmininkas B.Gudelis su J.Statkevičiumi išėjo į lauką parūkyti.

„Ar jau baigiate apsispręsti?“ – lrytas.lt paklausė dūmą traukiančio B.Gudelio. „Dar nepradėjome“, – ramiai atsakė komisijos pirmininkas.  

J.Statkevičius prisipažino, kad merginas balais vertina po kiekvieno merginų pasirodymo, tačiau kam jis atiduoda savo simpatijas, žinomas rūbų dizaineris neišdavė.

Titulus konkurso dalyvėms šeši komisijos nariai skirstė balsuodami.   

„Greitai į salę, tuoj baigiasi reklama“, – komisijos narius skubino renginio prodiuserė Edita Katauskienė.

„Aš jau galiu eiti, bet štai Juozas vis dar neskuba“, – šmaikštavo niekur neskubantis B.Gudelis.

Dainininkui V.Baumilai atliekant kūrinį „Ieškok manęs“ merginos scenoje pasirodė juodomis vakarinėmis suknelėmis. Visas jas sukūrė garsiausias šalies dizaineris Juozas Statkevičius.

Prieš paskutinį pasirodymą gražuolės vis prašė plaukų stilisčių ir vizažisčių pataisyti šukuosenas. Prie veidrodžio sėdinčios merginos nervino renginio režisierę Leokadiją Dabužinskaitę.

„Merginos, na kiek galima. Eikite į sceną. Juk nuo to, kad dar pašukuos, jūs nelaimėsite“, – gražuolių maldavo ir kartu piktinosi režisierė. Tačiau apsukusios ratą konkurso dalyvės vėl grįždavo prie veidrodžio. Juk šis pasirodymas kažkuriai nulėmė pergalę.

Grožio konkurso vedėjai Valinskai pranešė, kad atėjo lemiamas momentas. Netrukus visi išgirdo, kurios merginos pelnė ne tik „Mis Lietuva 2013” titulą, bet ir pasipuošė „Mis elegancija“, „Mis foto“, „Mis gracija“, „vicemis“ ir „Mis publika“ juostomis.

I.Valinskienė paskelbė pirmąją nominaciją. Išskirtinę fotosesiją pas fotografą R.Tangurį laimėjo ir „Mis foto“ titulą pelnė K.Augutytė.

Renginio žiūrovai ir portalo lrytas.lt skaitytojai kelias savaites balsavo už savo mėgstamiausią dalyvę. Būtent tautos balsas lėmė, kas šiai metais tapo „Mis publika“. Susumavus balsus paaiškėjo, kad visuomenės favorite tapo E.Citovičiūtė.

„Mis gracija“ titulas atiteko E.Žukaitytei, „Mis elegancijos“ titulu džiaugėsi S.Bružaitė. Pirmosios vicemis juosta pasipuošė S.Burbaitė, antrosios - J.I.Steponavičiūtė. Būtent pirmosios vicemis titulo laimėtoja S.Burbaitė vyks į Rusijoje vyksiantį „Mis visata 2013” konkursą.

Galiausia „Mis Lietuva 2013” vienbalsiai atiteko tryliktam numeriui R.E.Mazurevičiūtei. Pagrindinė jos užduotis – tinkamai atstovauti šaliai Indonezijoje vyksiančiam „Mis pasaulis 2013” konkurse.

Karūną jai įteikė praėjusių metų „Mis Lietuva 2012” laimėtoja Rasa Vereniūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.