Čikagoje įsikūrusi „misė“ nepamiršo grožio pamokų

Pavasarį vykusiame gražuolių konkurse „Misis lietuvė Čikagoje“ Diana Žilvytė-Mark buvo tituluota „Misis Elegancija“. Grakščia eisena ir taisyklinga laikysena žiūrovų dėmesį patraukusios šviesiaplaukės žurnalistai klausinėjo, kur ji išmoko taip elegantiškai vaikščioti ir profesionaliai pozuoti. Sužinojus atsakymą, nestebina, kad ji kartu su drauge nuo „Mis Lietuva'93” laikų Margarita Keršulyte įkūrė mergaičių grožio akademiją. Su Diana kalbėjomės per jos trumpą viešnagę Lietuvoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Goda Juocevičiūtė

Aug 20, 2013, 10:44 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:43 PM

Supo gerbėjai ir rėmėjai

Pirmą kartą į „misių“ rinkimus prieniškė D.Žilvytė pateko 1993-iaisiais. „Atsiradau, matyt, tinkamu metu tinkamoje vietoje. Taip sutapo, kad buvau pakviesta į draugės gimtadienį Vilniuje, o kaip tik tą savaitgalį vyko dalyvių atranka į „Mis Lietuva“. Per vakarėlį kažkas iš draugų užsiminė apie renginį ir kalba baigėsi tuo, kad tiesiog privalau ten sudalyvauti“, – guviai dėsto tąkart specialųjį konkurso rengėjų prizą pelniusi Diana. 2001 m. ji dalyvavo „Mis bikini Venera“ rinkimuose ir tapo antrąja vicemis.

Moteris pastebi, kad brandesniame amžiuje grožio titulai gyvenime jokios reikšmės neturi, nebent tai šildo širdį šalia esančiam vyrui. Vis dėlto Diana neslepia, kad anuomet „misės“ buvo geidžiamos merginos.

Pasirodymas gražuolių rinkimų scenoje galėjo atverti kelius į pažintis su turtuoliais, įpratusiais sau antrąją pusę nusipirkti. Dianai labiausiai įstrigo tiesmukas vieno verslininko pasiūlymas.

„Tais laikais grožio konkursų dalyves remdavo sponsoriai. Pamenu, mus vežė į Birštoną, verslininkų suvažiavimą. Po to vienas iš jų organizatoriams pareiškė norą mane remti, tad buvo pažadėtas susitikimas akis į akį. Labai keista pasirodė, kad pati organizatorė netarpininkavo. Per mūsų susitikimą verslininkas pareiškė, kad mane rems su ta sąlyga, jei būsiu jam meili. Aš, dar jauna ir naivi, pasimečiau, net išsigandau. Pasiūlymo atsisakiau ir organizatoriai turėjo rasti kitą rėmėją“, – ironiškai nusišypso D.Žilvytė-Mark.

Ji atverčia jaunystės laikų fotoalbumą. Matyti, kad moteris mažai tepasikeitė – išliko liekna ir grakšti. Klausiu, ar anuomet „misės“ buvo susirūpinusios kūno apimtimis. Pašnekovė tikina, kad būdama dvidešimties apie tai nė negalvojo.

„Bet artėjant trisdešimtmečiui, supratau, kad norint išlaikyti dailias kūno linijas, reikia sportuoti, sveikai maitintis. Ilgą laiką lankiau sporto klubą, o pastaruoju metu ypač pamėgau važinėtis riedučiais. Bet vien sporto dabar nepakanka – tenka ir grožio salonuose apsilankyti, ir palepinti odą masažais, kūno kaukėmis“, – atvirai kalba nuolat komplimentų dėl jaunatviškos išvaizdos sulaukianti D.Žilvytė-Mark.

Artėjant keturiasdešimtmečiui ji bičiulių paskatinta sutiko siekti gražuolės karūnos ir tarp Čikagos lietuvių.

Drauges vienija verslas

Jungtinėse Valstijose įsikūrusi D.Žilvytė-Mark tikina neplanavusi savo jėgas vėl išbandyti gražuolių konkurse.

„Anksčiau „misių“ renginiuose dalyvaudavau iš smalsumo, be to, buvo užvaldęs azartas siekti kokio nors titulo. O per konkursą Čikagoje jaučiausi jau kitaip. Juk esu labiau subrendusi, laikui bėgant pasikeitė ir mano vertybės, prioritetai. Į sceną ėjau atsipalaidavusi ir su kitokiu požiūriu. Man šis renginys patiko vien jau tuo, kad tai labdaringas projektas, skirtas paremti lituanistinėms mokykloms“, – sprendimą po vienuolikos metų pertraukos įsitraukti į gražuolių rinkimus paaiškina D.Žilvytė-Mark.

Čia ji turėjo daugiau vaidmenų nei kitos varžovės. Debiutavusi kaip „DiMargo“ grožio akademijos mokytoja, Diana JAV lietuvių mergaites ruošė pavasario ir vasaros proginių suknelių bei galvos papuošalų kolekcijos pristatymui.

Pašnekovė tikina atsiribojusi nuo po konkurso tarp Čikagos lietuvių pasklidusių kalbų apie kai kurių dalyvių artimą draugystę su komisijos nariais. Ir vėl be pagrindinio titulo likusi D. Žilvytė-Mark kartėlionejaučia.

„Jau iš ankstesnės patirties žinau, kad visada po tokių rinkimų lieka nusivylusių. Juk dalyvių daug, o karūna – viena. Be to, lietuvių bendruomenė maža, todėl apie bet kokį įvykį ar žmogų gandai ir apkalbos čia kaip kaime praskrieja greitai. Aš pati jokių pretenzijų neturiu. Atvirkščiai – džiaugiuosi galėjusi sudalyvauti dar viename konkurse“, – užtikrintai kalba D.Žilvytė-Mark.

Moteris sako, kad nudžiugo, kai išgirdo savo vardą prie „Misis Elegancija“ nominacijos. „Juk tai aukščiausias moteriškumo įvertinimas. Tai man suteikė daugiau pasitikėjimo savimi, o jo prireiks vedant grožio ir estetikos pamokas“, – apie naują veiklą su entuziazmu užsimena Diana.

Prieš ketverius metus dėl mylimojo į JAV atvykusi gyventi „misė“ dar neturėjo konkrečios verslo vizijos, tačiau mintis įkurti grožio mokyklą seniai kirbėjo. „DiMargo“ akademiją, kur panelės bus ruošiamos mados renginiams, mokysis tinkamos elgsenos scenoje, įvaizdžio kūrimo paslapčių, D.Žilvytė-Mark atvėrė kartu su M.Keršulyte. Verslo partnerėmis tapusios draugės susipažino per „Mis Lietuva'93” repeticijas.

„Draugystę palaikėme ir per atstumą, dar kai aš gyvenau Lietuvoje. O Amerikoje mūsų ryšį sustiprino ta pati verslo idėja. Abi iš savo patirties suprantame, kad grožio, etiketo pamokos panelėms gali praversti ateityje siekiant karjeros, dalyvaujant viešajame gyvenime“, – svarsto Diana. Jos vedami reguliarūs užsiėmimai prasidės rudenį.

Čikagoje gyvenančios draugės D.Žilvytė-Mark ir M.Keršulytė žada organizuoti ir šiemų šventes, kursus bei renginius, kur progą patobulėti, pasirodyti scenoje turės ir mergaičių mamos.

Mada lydi nuo vaikystės

D.Žilvytė-Mark prisipažįsta: ją labiau stebina, jog dėl meilės atsidūrė už Atlanto, nei kad atsirado galimybė atverti grožio akademiją. „Yra moterų, kurioms likimas susiklostė taip, kad „misių“ konkursai, podiumas liko tik malonus prisiminimas. O aš niekada ir nebuvau smarkiai atitrūkusi nuo grožio pasaulio“, – aiškina Diana.

Paskutinėse klasėse ji rimtai svarstė apie drabužių modeliuotojos kelią, vis dėlto pasirinko verslo vadybos studijas. „Pagalvojau: vis tiek gyvenimą galiu kurti taip, kad estetika, kūryba būtų šalia nuolat. Todėl ir visada stengiausi užsiimti tokia veikla, kuri būtų artimesnė mano sielai“, – sako reklamos agentūroje, taip pat projektų vadove renginių organizavimo ir interjero dizaino srityse dirbusi moteris.

Iki šiol į ją bičiuliai kreipiasi patarimo įsirenginėdami būstą. Buvusi „misė“ juokauja, kad dirba ir asmenine kai kurių draugių, artimųjų stiliste. Mat jie su Diana konsultuojasi dėl stiliaus, paprašo jos kokius nors drabužius ar aksesuarus išrinkti savo nuožiūra, nes visiškai pasitiki jos skoniu. Moteriai tai niekada nebuvo svetima sritis.

Mažame mieste užaugusi D.Žilvynė-Mark dar būdama moksleivė iš bendraamžių būrio išsiskyrė originaliais aprėdais. „Iki šiol atsimenu namuose ant stalo padėtus „Burda“ žurnalus. Mano močiutė yra elegantiška moteris, o mama labai gražiai siuva ir mezga. Kiekvienam savaitgaliui ji man sukurdavo po naują modelį. Galbūt dėl to, kad nuo mažumės ugdžiau stiliaus pajautą, ir likau neabejinga madai, mane visad domino jos užkulisiai“, – samprotauja Diana.

Ji prasitaria, kad laisvalaikiu tapo, tačiau parodų rengti ar pardavinėti savo kūrinius neketina. „Be to, dabar labiausiai noriu susitelkti į naujus darbus, reikia formuoti grožio mokyklos ir renginių programą, burti darbuotojų komandą“, – pabaigai priduria į naują veiklą panirusi D.Žilvytė-Mark.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.