Palaikydama Dalai Lamą L.Rimkevičienė Tibeto vėliavą pavertė suknele

„Visuomet domėjausi Tibeto laisve ir palaikiau Dalai Lamą. Manau, kad tokių žmonių vizitas Lietuvoje – neeilinis“, – kalbėjo žurnalistė Liepa Kiauleikytė-Rimkevičienė. Besiruošdama susitikimui su Jo Šventenybe, Tibeto dvasiniu lyderiu Dalai Lama, ji pasipuošė Tibeto vėliava, kurią pavertė dailia suknele, o nuotrauką išplatino viešojoje erdvėje.

Dalai Lamai Liepai – didžiulis autoritetas ir dvasine, ir politine, idėjine prasme.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Dalai Lamai Liepai – didžiulis autoritetas ir dvasine, ir politine, idėjine prasme.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Sep 12, 2013, 2:46 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 6:54 AM

Tokiu poelgiu Liepa sako norėjusi pabrėžti įvykio svarbą. Jis jai – neeilinis. Dalai Lamai moteriai – didžiulis autoritetas ir dvasine, ir politine, idėjine prasme. Gera Liepos mamos draugė buvo šiandien jau amžinąjį atilsį Jurga Ivanauskaitė. Meilės Tibetui niekuomet nelėpusi rašytoja tuomet dar vaikui Liepai atvežė suvenyrą iš šio krašto, kurį ji saugo iki šiol.

Kalbėdama apie Tibeto nepriklausomybę ir autonomijos nuo Kinijos siekimą, Liepa prisiminė ir glaudų Dalai Lamos ryšį su Lietuva. „Prieš dvidešimt metų Lietuva buvo labai panašioje situacijoje, gyvenome okupacijoje, komunistinio režimo priespaudoje. Taip, kaip dabar Tibetas. Kai kurie sako, kad jei esame maži – turime prisitaikyti ir tylėti. Aš manau atvirkščiai“, – sakė ji.

Mažai kas žino, kad nors Islandija buvo pirma šalis, viešai pripažinusi Lietuvos nepriklausomybę, Dalai Lama Lietuvą šia proga pasveikino dar anksčiau. Pasak žurnalistės, būtent dėl šios priežasties lietuviai turėtų itin palaikyti tibetiečius ir jų dvasinį lyderį. „Bent jau oficialūs asmenys neturi bijoti Kinijos ir jos diplomatinio spaudimo“, – įsitikinusi Liepa.

Tibetiečio vizitas Lietuvoje turėtų kiekvieną priversti pamąstyti, ar mes gyvename laisvėje, ar baimėje. „Šiandien besisvečiuojantis Dalai Lama mūsų klausia, ar mes iš tikrųjų laisvi. Ir iš tikrųjų, ar mes vis dar laisvi po dvidešimties metų? Jis – lyg lakmuso popierėlis, kuris parodo mums, kas mes iš tikrųjų esame ir kaip suprantame laisvę“, – svarstė ji.

Penktadienį Jo Šventenybė Vilniuje viešai skaitys paskaitą, kurioje apsilankyti ketina ir Liepa. „Šiuo metu esu Nidoje, tačiau labai tikiuosi, kad spėsiu grįžti ir apsilankyti. Jis – neeilinė asmenybė. Vien pabūti šalia jo yra didžiulė laimė ir galimybė. Tikiuosi, sužinosiu ką nors naujo, praturtėsiu dvasiškai“, – kalbėjo ji.

Apskritai apie dvasinį pasaulį Liepa atvirauti nelinkusi. Tai – gana asmeniška ir subjektyvu. Nepaisant to, ji patikino nuolat besidominti dvasinį gyvenimą praturinčiomis knygomis, paskaitomis. Esą tai – neatskiriama kiekvieno gyvenimo dalis.

Jo Šventenybės Dalai Lamos XIV paskaitos „Kelias į taiką ir laimę globalioje visuomenėje“ tiesioginę transliaciją iš „Siemens“ arenos penktadienį nuo 12:30 val. stebėkite per tv.lrytas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.