Plunksnas ir tinklines kojines Londone palikusi E.Vaitkevičė Kaune virto elegantiška dama

Kauno laisvalaikio namuose „Nautilus“ ketvirtadienio vakarą vyko ekstravagantiškas mados renginys „Fashion show of Mac & Mur“.

Renginio akimirkos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Renginio akimirkos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Sep 25, 2013, 11:59 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:23 PM

Šis išskirtinio įvaizdžio kūrėjų dueto — Eivido Mackevičiaus ir Karolio Murausko surengtas provokuojantis šou žiūrovus kvietė peržengti nuobodų pilkos kasdienybės slenkstį ir mėgautis teatralizuotu reginiu. Jo metu buvo galima išvysti ne tik šio vakaro modeliams sukurtus satanistinius, futuristinius ir spygliuotus kostiumus, puošnias sukneles, įmantrias šukuosenas ir makiažą.

Scenoje viena kitą keitė įspūdingos dekoracijos: stilizuotas narvas, didelė skrybėlė, karstas, kryžius, avino galva, sparnai, senovinių raktų ryšuliai ir daugybė kitų.

Kolekciją pristatę kauniečiai neslėpė, kad ja norėjo parodyti, kaip scenoje turi atrodyti atlikėjai.

„Einant į sceną svarbu ne tik tai, kaip žmogus šoka ar dainuoja. Dar svarbiau yra tai, kaip jis atrodo. Daugelis mūsų atlikėjų scenoje atrodo nykiai, rengiasi kasdieniniais drabužiais, prie kurių nepriderina nei šukuosenos, nei makiažo. Mes siekiame parodyti, kad sceninis įvaizdi turi įsiminti, palikti įspūdį, apstulbinti ar net šokiruoti publiką. Svarbiausia, kad ji neliktų abejinga“, – kalbėjo  E.Mackevičius.

Ekstravagantiškame šou pasirodė specialiai iš Londono atvykusi šiuo metu ten gyvenanti burleskos pradininkė Lietuvoje ir dainininkė Eglija Vaitkevičė. Ji atliko žinomos dainininkės Lanos Del Rey dainas.

Skandalais garsėjanti moteris šįkart scenoje atvirai nedemonstravo savo iškilumų. Specialiai šiam vakarui E.Mackevičius ir K.Murauskas  dainininkei sukūrė dvi ilgas elegantiškas sukneles.

„Tegul Eglija burleską šoka kur nors Londone ar Paryžiuje. Lietuvoje publika tokiems šokiams dar nepribrendusi ir vargu ar kada pribręs. Nutarėme moteriai pasiūlyti atsisakyti vėduoklių, plunksnų bei tinklinių kojinių ir sukūrėme elegantiškesnį sceninį įvaizdį. Manau, kad tokia ji kur kas patrauklesnė publikai“, – sakė K.Murauskas.

Scenoje taip pat pasirodė grupės „Naujos pupytės“ narė Neringa Šiaudikytė, ji atliko Lady Gagos dainas. Dainininkė taip pat pristatė kelis kolekcijos autorių sukurtus sceninius įvaizdžius.

Vakaro metu šoko merginų grupė „Nerd Dance Loft“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.