Ledo virtuozai M.Drobiazko ir P.Vanagas tapo vargetomis

Apvogti namai, augintinių netektis ir galiausiai – bankrutavęs bankas, kuriame laikytos visos santaupos. Tiek išbandymų šiais metais teko patirti ledo šokėjams Margaritai Drobiazko (41 m.) ir Povilui Vanagui (43 m.). Įveikę sunkumus jie dar labiau vertina vienas kitą.

Išgyvenę ne vieną negandą Margarita ir Povilas dar kartą suprato, kad prarastus pinigus vėl galima uždirbti.<br>Liusjeno Kulbio nuotr.
Išgyvenę ne vieną negandą Margarita ir Povilas dar kartą suprato, kad prarastus pinigus vėl galima uždirbti.<br>Liusjeno Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Nov 27, 2013, 5:52 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:23 AM

Lietuvoje praėjusią savaitę viešėję Povilas ir Margarita pajuokavo, kad tapo vargetomis. Mat praėjusį trečiadienį, lapkričio 20-ąją, porą pasiekė žinia, kad bankrutavo Rusijoje veikęs bankas, kuriame buvo visos jų santaupos, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

„Neaišku, kaip bus toliau, gal kiek nors pinigų grąžins draudimas. Tačiau dabar nepriimamos mūsų kortelės, o grynųjų pinigų turime nedaug – šiandien mus vaišinsite šia kava”, – juokėsi Povilas. Margarita, sužinojusi šią naujieną, nubraukė ne vieną ašarą.

Rugsėjo pabaigoje ledo šokėjai išgyveno dar vieną nemalonumą: buvo apvogtas jų namas Pamaskvyje. Vagys išnešė daug brangių jų daiktų, drabužių, juvelyrikos dirbinių.

„Gerai, kad namuose nelaikėme pinigų. Juos laikėme banke! O dabar ir jų netekome”, – kalbėjo sutuoktiniai.

Margarita guodžiasi, kad vagys nenunuodijo nei šunų, nei kačių. Augintinius pora visada mokė būti draugiškus, todėl, matyt, ir vagis du poros šunys pasitiko džiaugsmingai. O visada namuose laikomos katės, atidarius laukujes duris, išlėkė į lauką.

„Rita tuo metu buvo Jungtinėse Amerikos Valstijose. Aš grįžau į namus puikiai nusiteikęs, po nuostabaus masažo. Žiūriu – durys pravertos. Pamaniau: kaip galėjau taip palikti...

Įeinu, o ten chaosas – visi daiktai išversti, viskas voliojasi ant grindų. Jausmas siaubingas. Ir vėliau gal savaitę buvo nejauku būti namuose”, – kalbėjo Povilas.

Margarita moteriškai apgailestavo, kad turi pirkti naujų drabužių. Ryte sugalvojusi, ką rengsis, atidariusi spintą pamato tuščius pakabus ir supranta, kad drabužio nebėra.

„Vis tyliai pasidžiaugiu, kad niekada nemėgau blizgučių, nekolekcionavau deimantų, nepirkau brangių papuošalų.

Tačiau vis tiek gaila kelių šveicariškų laikrodžių, kuriuos gavome dovanų už nuopelnus. Jie labiau brangūs dvasine, o ne materialine prasme”, – kalbėjo garsi sportininkė.

Didžiulį širdies skausmą Margarita išgyveno ir dėl mamos Alos. 72 metų moteris du mėnesius praleido vienoje Vokietijos ligoninėje.

„Rusijoje prieš dvejus metus jai buvo atlikta sudėtinga operacija, po jos iškilo komplikacijų. Tačiau Maskvoje gydytojai nenorėjo pripažinti, kad tai – infekcija nuo neplautų rankų.

Tikėjome jais, kol nepasikonsultavome su vokiečių gydytojais. Iš pradžių ir vokiečiai daktarai abejojo, ar išgydys mamą. Mes sutikome rizikuoti. Dabar mama jau po truputį vaikšto, esame be galo laimingi!” – pasakojo Margarita.

Tarsi blogų žinių būtų per mažai, praėjusią vasarą sutuoktiniai palaidojo ir du mylimus augintinius – šunį ir katę. Nejaunus gyvūnus pasiglemžė vėžys.

„Išlydėjome Džesiką, įsigijome Džeką. Naujas šuo – nenuorama, jis niekaip nesupranta, kad nėra jaunas ir turėtų būti ramus! Po vagystės įsigijome ir trečią šunį, jį vadiname Misaruka. Jis kaip piranija apgins namus, tikrai nepasitiks vagių vizgindamas uodegą”, – kalbėdamas apie augintinius šypsojosi Povilas.

Vis dėlto ledo šokėjų pora šypsosi ir nelaimėms neleidžia užgožti artėjančių švenčių džiaugsmo. Sunkiausia jiems buvo tada, kai laidojo gyvūnus. Visa kita – tik labai nemaloni smulkmena. Pinigų pora užsidirbs, juk karjera dar nesibaigia.

„Svarbiausia, kad per vagystę nenukentėjo Povilas ir visi gyvūnai liko sveiki. Juk galėjo būti ir kitaip! Vieno savo katino neatiduočiau už visus pavogtus daiktus ar banke prarastus pinigus!

Galvodama apie banką, pinigus guodžiuosi, kad turime rankas ir kojas, užsidirbsime”, – sakė Margarita.

Povilas išmoko kitokią pamoką: visi sunkiai dirba dėl daiktų, papuošalų, geresnės buities, tačiau į kapus juk nieko nenusineši.

„Ar teisingai elgiamės tiek energijos atiduodami darbui? Juk amžinybės nebus, viskas gali dingti per vieną dieną. Tad svarbiausia, kad esame sveiki, turime vienas kitą, artimuosius ir į mylimą Lietuvą gruodį vėl atvešime „Liepsnojančio ledo” projektą”, – šypsojosi P.Vanagas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.