Tragiškai žuvusio aktoriaus P.Walkerio gedi jo lietuvių kilmės kolega V.Ruginis

„Jei kada nors greitis mane pražudys, neverkite, nes tai reikš, kad aš miriau šypsodamasis“, - yra sakęs filmo „Greiti ir įsiutę“ (angl. „The Fast And The Furious“) žvaigždė Paulas Walkeris (40 m.), kuris šeštadienį žuvo autoavarijoje. Aktoriaus mirtis sukrėtė jo kolegas, kurie turėjo progos jį pažinti. Tarp tokių tragiškai žuvusio aktoriaus kolegų buvo ir lietuvių kilmės aktorius Vyto Ruginis (57 m.), dirbęs kartu su tragiškai žuvusiu aktoriumi filme „Greiti ir įsiutę“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2013, 1:24 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:03 AM

Šiame filme V.Ruginis sukūrė automobilių dalių parduotuvės savininko Hario vaidmenį. Haris – Brajeno (akt. P.Walkeris) viršininkas ir globėjas.

V.Ruginis gimė 1956 m. Anglijoje, karo metu iš Lietuvos pasitraukusių emigrantų šeimoje. Po ketverių metų šeima persikėlė į JAV, mat Vyto tėvas norėjo apsigyventi arčiau savo pusbrolio Žukausko, įsikūrusio Čikagos priemiestyje Cicero (Žukausko vaikaitis yra žinomas Amerikos odontologiją Ilinojaus universitete, tačiau netikėtai susidomėjo bendravimo meno paskaitomis, jo dėmesį patraukė poezijos skaitymai.

Poezijos mėgėjų grupėje išsiskyrė juodaodis, vardu Leonas. Jo dėka Vyto pateko į Sofoklio dramos „Edipas“ perklausą. Režisieriui Viljamui Rafeldui lietuvis paliko neblogą įspūdį, tad jis gavo nedidelį vaidmenį. Šitaip Vyto pradėjo aktoriaus karjerą. Vėliau pusantrų metų klausėsi privalomų kursų ir vaidino universiteto spektakliuose, tobulino savo vaidybinius įgūdžius konservatorijoje.

V.Ruginis sukūrė vaidmenis filmuose „Stiklo namai“ (angl. „The Glass House“), „Greiti ir įsiutę“, „Informatorius“ (angl. „Insider“), „Velnio advokatas“ (angl. „The Devil's Advocate“) ir kt. Taip pat vaidino tokiuose populiariuose serialuose, kaip „Specialusis būrys“ (angl. „The Unit“) ir „Begėdis“ („Shameless“).

P.Walkeris žuvo važiuodamas sportiniu automobiliu „Porsche GT“. Aktorius važiavo keleivio vietoje, o automobilį vairavo geras jo draugas, buvęs profesionalus lenktynininkas Rogeris Rodas. Jis taip pat žuvo.

Be tėvų liko du nepilnamečiai – 15 metų P.Walkerio dukra Meadow ir 8 metų R.Rodo sūnus, kuris dar bandė užgesinti liepsnose paskendusį sportinį automobilį.

Avarija įvyko prieš pat labdaringą renginį, kurį organizavo P.Walkerio įkurta labdaros organizacija „Reach Out Worldwide“. Šio renginio kulminacija turėjo tapti lenktynės, per kurias surinkti pinigai turėjo būti aukojami nuo taifūno Filipinuose nukentėjusiems žmonėms. Prieš pat lenktynes P.Walkeris ir R.Rodas išvažiavo į bandomąjį važiavimą, kuris baigėsi tragedija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.