Nepilnamečiai kaliniai nesikuklino gražuolei R.E.Mazurevičiūtei užduoti asmeninių klausimų

Kalbėdamasi su portalu lrytas.lt R.E.Mazurevičiūtė prisipažino, kad nuvykusi į pataisos namus tikėjosi išvysti baisesnį vaizdą - Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorius nepriminė filmuose matytų kalėjimų. „Gyvenimo sąlygos gana neblogos“, - patikino „misė“.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Dec 5, 2013, 4:59 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:19 PM

Kalbėdamasi su portalu lrytas.lt R.E.Mazurevičiūtė prisipažino, kad nuvykusi į pataisos namus tikėjosi išvysti baisesnį vaizdą - Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorius nepriminė filmuose matytų kalėjimų. „Gyvenimo sąlygos gana neblogos“, - patikino „misė“.

Suremontuoti kambariai primena studentų bendrabučius. Juose stovi televizoriai, įrengta bendra prausykla, keletas vaikinų augina gėles. Augalai suteikia patalpoms jaukumo. Izoliatoriuje įrengta sporto salė su naujais treniruokliais, virtuvė, poilsio kambarys, kuriame nuteistieji kartu leidžia laiką.

„Patiekalus vaikinai gaminasi ir patys. Dažniausiai kotletus (nusijuokė). Viešėdama pas juos ir aš turėjau progą pašeimininkauti virtuvėje“, - nusišypsojo gražuolė.

Daugelis nuteistųjų gyvena po du, kai kurie ir po vieną. Jauniausiam kaliniui – 17 metų , o vyriausiam 21-eri. Vieni jų teisti už žmogžudystes, kiti – už išprievartavimus ir vagystes.

„Klausiau jų, kodėl taip stipriai paslydo gyvenime, kad atsidūrė tokioje įstaigoje. Kai kurie prisipažino, kad kaltas buvo alkoholis. Baisu pagalvoti, prie ko priveda girtavimas. Nusižengti taisyklėms priverčia tokius jaunus žmones... Kai kurie kaliniai pasakojo, kad darydami nusikaltimą nesuprato, jog gali sulaukti bausmės – buvo per jauni. Treti matė blogą šeimos pavyzdį“, - kalbėjo Rūta Elžbieta.

Merginą nustebino ir tai, kad kai kurie nepilnamečiai jau sukūrę šeimas. Jų kambarius izoliatoriuje puošia žmonų ir vaikų nuotraukos.

R.E.Mazurevičiūtė susitikimo pradžioje jautėsi kiek nejaukiai, tačiau vėliau įsidrąsino ir nemalonios tylos nebebuvo. Išvydę „Mis Lietuva 2013” karūnos laimėtoją pasimetė ir nuteistieji – merginos čia lankosi itin retai. Ir tai tik pas kai kuriuos.

Įsidrąsinę jaunuoliai Rūtos Elžbietos klausinėjo apie „Mis Lietuva“ konkursą, teisės studijas universitete, laisvalaikį ir asmeninį gyvenimą. Kaunietę labiausiai suglumino nuteistųjų klausimas apie jos svorį, ūgį, amžių ir kūno išmatavimus. „Pasijutau kaip modelių atrankoje prieš komisiją“, - nusijuokė šviesiaplaukė.

Gražuolė džiaugėsi, kad turėjo galimybę apsilankyti ir iš arčiau pamatyti bauginančią įstaigą.

R.E.Mazurevičiūtė patikino, kad nuteistieji jai nepasirodė kažkuo kitokie už laisvėje vaikštančius nepilnamečius. Vaikinai noriai bendravo, buvo draugiški ir smalsūs.

„Nuotaika buvo puiki. Smagu, kad bent šiek tiek galėjau prisiliesti prie jų kasdienybės. Tikiu, kad išėję į laisvę jie taps gerais žmonėmis“, - vylėsi Rūta Elžbieta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.