Maištingasis A.Pogrebnojus: „Mano motina nesuprato, kaip reikia auklėti vaiką”

Sarkastiškas, kritiškas, tiesiai savo nuomonę rėžiantis keistuolis. Taip dažnai apibūdinamas dizaineris Aleksandras Pogrebnojus (45 m.).

Aleksandro ir Monikos šeimoje pasitaiko audringų ir žaibuotų dienų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aleksandro ir Monikos šeimoje pasitaiko audringų ir žaibuotų dienų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė

Jan 5, 2014, 11:41 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:47 PM

Vieną akimirką jis gali rimtai kalbėti apie tai, kaip maištavo prieš sovietinę sistemą, kitą – žaismingai pasakoti apie neva kylančius barnius su 20 metų jaunesne žmona. O po minutės – samprotauti apie aštrius savo pareiškimus viešojoje erdvėje.

„Aš visuomet garsiai sakau tai, ką manau. Apie dalykus, kurie man yra nepriimtini, kalbu drastiškai, bet neslepiu, jog kartais nebūnu visiškai teisus”, – pripažino dizaineris.

Įžeidė Seimo narį

Neseniai laidoje „Nuoga tiesa” („Lietuvos ryto” TV) A.Pogrebnojus Seimo nariui Rokui Žilinskui tiesiai į akis išrėžė: vaikų neturinčiam politikui nedera diskutuoti apie jų auginimą.

Beveik pusantrų metų sūnų auginantis A.Pogrebnojus šį pastebėjimą išsakė šiurkščiai. Jam pasirodė, kad R.Žilinskas nuoširdžiai įsižeidė. Tai supratęs dizaineris susigėdo, todėl po laidos Seimo nariui nusiuntė žinutę su atsiprašymu.

„Aš nenorėjau jo įžeisti, bet per tiesioginį eterį nesugebėjau tinkamai sudėlioti žodžių”, – gailėjosi dizaineris ir pridūrė, kad jam nesunku atsiprašyti įžeisto žmogaus.

Nevyniojo žodžių į vatą

Viešojoje erdvėje jis dažnai pašaipiai komentuoja įvairius reiškinius, jo nuomone, kenkiančius Lietuvos įvaizdžiui ir jos žmonėms.

A.Pogrebnojus nevengia pašiepti vadinamojo elito atstovų, kurių kone vienintelis tikslas – dalyvauti įvairiuose vakarėliuose ir patekti į fotografų objektyvus.

„Suprantu Holivudo įžymybes, kurios yra daug pasiekusios.

Tačiau dauguma mūsų vadinamųjų žvaigždžių visiškai neturi kuo pasigirti, yra tarsi komiksų herojai.

Baisu, kai tie komiksų herojai iš žurnalų puslapių ima ropštis į realų gyvenimą”, – laidoje „Kitoks pokalbis” žodžių į vatą nevyniojo A.Pogrebnojus.

Per pamokas svajodavo

A.Pogrebnojus nuo vaikystės buvo maištautojas. Mokykloje vaikinas buvo pasinėręs tik į tuos dalykus, kurie jam buvo įdomūs: istorija, geografija, piešimas. Aleksandrui nepatiko matematika, chemija ir fizika.

„Jei mokytojai netrukdydavo, per pamokas planuodavau, ką veiksiu vakare. Užsisvajodavau taip, kad mokytoja ir visa klasė tarsi ištirpdavo”, – dalydamasis prisiminimais šypsojosi A.Pogrebnojus.

Vaikystėje jis nesuko sau galvos dėl to, kuo taps užaugęs. Tiesa, vienu metu buvo nusprendęs tapti futbolininku, tačiau paaiškėjo, kad jau per vėlu.

Paauglystėje paliko namus

Maištingu charakteriu garsėjęs Aleksandras iki 25-erių nebuvo surūkęs nė vienos cigaretės, o alkoholį visada vartojo saikingai.

Paauglystėje jis susipyko su motina, išėjo iš namų ir apsigyveno pas senelius. Vaikinui patiko, kad seneliai neversdavo daryti to, ko jis nemėgdavo.

Pas motiną Aleksandras niekuomet taip ir negrįžo, tačiau prieš jos mirtį jiedu susitaikė.

„Mano motina nesuprato, kaip reikia auklėti vaiką, – su apmaudu kalbėjo A.Pogrebnojus. – Mūsų kartos auklėjimas – dabartinio chaoso šalyje priežastis. Mūsų kartoje labai daug kompleksuotų žmonių.”

Auga kartu su sūnumi

Dizaineris stengiasi, kad jo beveik pusantrų metų sūnus Mykolas užaugtų laisvas ir ne tik suprastų, kas negerai, bet ir aiškintųsi, kodėl negerai, niekada nebijotų klausti.

A.Pogrebnojus nori, kad vaikas užaugtų laimingesnis ir protingesnis už jį.

„Aš pats augu kartu su juo. Tapau drausmingesnis ir dėmesingesnis aplinkai”, – sakė dizaineris.

A.Pogrebnojus prisipažino turintis daug blogų savybių, bet siekiantis jų atsikratyti. Pavyzdžiui, į viską žiūri per daug plačiai, todėl sunku įsigilinti į smulkmenas.

Kūrėjus siejo meilė

A.Pogrebnojus sūnaus susilaukė su antrąja žmona modeliu Monika Račiūnaite-Pogrebnoje, su kuria susituokė prieš pusantrų metų.

2010-aisiais po ketverių metų draugystės jis buvo vedęs banko darbuotoją Salomėją Marcinkevičiūtę, tačiau vos po kelių mėnesių santuoka ėmė braškėti.

Dažnai mergišiumi vadinamo dizainerio gyvenime būta ir ilgalaikių santykių.

Trylika metų ir meilė, ir darbas jį siejo su dizainere Vida Simanavičiūte.

Meilė išblėso, tačiau Aleksandro ir Vidos kūrybinis duetas neiširo – jie iki šiol dirba drauge. Tiesa, pastaruoju metu A.Pogrebnojus imasi ir atskirų projektų.

Lygino su ugnikalniu

„Jei nebūčiau sutikęs Vidos, galbūt dabar nebūčiau drabužių dizaineris. Visos moterys, su kuriomis ilgiau palaikydavau santykius, mane keitė drastiškai.

Keitė Vida, keičia ir Monika”, – prisipažino A.Pogrebnojus.

Dizaineris neslepia, kad šeimoje pasitaiko ir audrų.

„Monika – lyg veikiantis ugnikalnis. Kartais peizažas neblogas, bet kartais išsiskiria deginanti siera. Gyvenant šalia reikia žinoti, kad kartais kyla ir žemės drebėjimų”, – apie savo šeiminį gyvenimą metaforiškai pasakojo kūrėjas.

Žmona tiktų į dukras

Ilgakojė gražuolė Monika galėtų tikti savo vyrui į dukras – ji už A.Pogrebnojų jaunesnė 20 metų.

Tačiau amžiaus skirtumo dizaineris nesureikšmina. Jis įsitikinęs, kad kiekvienas vyras mielai rinktųsi jaunesnę žmoną.

„Nesu tipiškas 45 metų senis. Aš išmokau tuo pat metu galvoti apie darbą, piešti eskizą, maitinti vaiką ir dar ginčytis su Monika. Taip jau yra, kad dvi stiprios energijos sukelia cunamį”, – apie savo ir žmonos santykius pasakojo kūrėjas.

Jis neslėpė, kad namuose kartais dūžta indai. Dizaineris netiki, kad yra namų be dūmų. Jo nuomone, dviem žmonėms gyvenant kartu trintis turi būti.

„Tik reikia pasistengti, kad ji būtų kuo švelnesnė”, – sakė kūrėjas.

Paklaustas, kokios yra geriausios jo žmonos savybės, A.Pogrebnojus sakė, kad Monika yra jautri, protinga ir apskritai geriausia, kokia tik gali būti.

Vyras taip pat prisipažino, kad gyventi su juo nėra lengva, ir neprieštaravo išgirdęs Aušros Kilkuvienės pastabą, esą renkasi už save įdomesnes gyvenimo drauges.

„Gyvenime – kaip tenise, įdomiau rungtis su geresniu žaidėju”, – šyptelėjo A.Pogrebnojus.

Pažintis užmezga lengvai

A.Pogrebnojui niekada nebuvo sunku susipažinti su moterimis, kurios krisdavo į akį. Tačiau vyras juokiasi, kad toli gražu ne visoms jis patikdavęs.

Dizaineris sako pastebėjęs, kad iš pradžių jis nepatiko ir toms, su kuriomis vėliau užmezgė ilgalaikius santykius. Dizaineris tikina šiuo metu gyvenantis ramiai.

„Keliavimas per žmones labai išbalansuoja, reikia laiku sustoti. Negerai, jei taip keliausi iki 60 metų.

Juk visur palieki dalelę savęs. Tų dalelių jau nesusirinksi, turėsi kurti naujas”, – aiškino garsus vyras.

„O kokia turi būti moteris, kad su ja gyventumėte?” – A.Pogrebnojaus pasiteiravo laidos vedėja A.Kilkuvienė.

„Konkrečių reikalavimų neturiu. Visos moterys, su kuriomis gyvenau, buvo gražios ir jaunos. Gera gyventi su protinga ir gražia, nors ji ir primena ugnikalnį.

Lietuvoje labai daug gražių ir protingų moterų. Kiekvienas lietuvis galėtų sau po vieną tokią susirasti”, – kalbėjo dizaineris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.