Vyro smurtą išgyvenusi V.Štenger sumuštai Monikai pataria netylėti

Su dainininku Edmundu Štengeriu-Mundžiu besiskirianti Violeta net aiktelėjo, išgirdusi, kad dizaineris Aleksandras Pogrebnojus pakėlė ranką prieš žmoną Moniką Račiūnaitę.

V.Štenger vyrų sumuštoms moterims pataria nejausti gėdos ir nekaltinti savęs.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Štenger vyrų sumuštoms moterims pataria nejausti gėdos ir nekaltinti savęs.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 13, 2014, 3:53 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:52 PM

„Ar buvo liudininkų? Ar stipriai ją sumušė? Ar smurtautojas buvo namuose, kai atvyko policija?“ – iškart puolė klausinėti Violeta.

Vakarinių suknelių ir interjero dizainerė dažnai sulaukia moterų, patyrusių vyrų smurtą, skambučių.Vieno likimo moterys pasakoja viena kitai savo istorijas, dalijasi patarimais.

„O Dieve, aš labai užjaučiu Moniką. Linkiu jai savo širdyje apsispręsti, ką jai toliau daryti. Jeigu vyras pakelia ranką prieš silpnesnę moterį, koks čia vyras...?

Ar ji nori palaikyti santykius su tokiu žmogumi? Iš savo ir kitų nukentėjusių moterų praktikos žinau, kad vieną kartą pakėlęs ranką vyras nesusitvardys ir antrą ar trečią kartą“, – kalbėjo Violeta.

Ar verta atleisti tokiam sutuoktiniui? Violeta rado savyje jėgų atleisti Edmundui ne kartą. Tačiau smurtas nesiliovė.

Monikai V.Štenger norėtų patarti nelikti vienai – pasikalbėti su draugėmis, jei leidžia finansinės galimybės – apsilankyti pas psichologą. Svarbiausia – neužsidaryti savyje, nejausti gėdos, jokiais būdais nekaltinti savęs.

„Jei jau moteris iškvietė policiją, nemanau, kad tai buvo pirmas kartas. Mano gyvenime tokių situacijų buvo daug, bet policiją išdrįsau kviesti kur kas vėliau.

Tylėjau ilgai... Dabar gailiuosi, kad tuomet atleidau, bandžiau gyventi toliau. Dabar žinau, kad nutraukti santykius reikėjo tada, kai Edmundas pirmą kartą pakėlė ranką.

Moteriai reikia žinoti, kad ji nekalta, ne ji provokuoja, o vyras pakeldamas ranką prieš ją peržengia ribas, kurių negalima peržengti“, -- kalbėjo V.Štenger.

Violeta sako, kad visuomenė labiau atkreipia dėmesį į tokias problemas, jei tai nutinka žinomų žmonių namuose. Tačiau juk mes visi esame nulipdyti iš to paties molio.

„Žinomi žmonės dažnai turi ir kitą pusę, kurios nerodo, neafišuoja. Jie viešai elgiasi taip, kokius norėtų save matyti“, – kalbėjo moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.