Sveikai maitintis krepšininko M.Katelyno žmonai Ugnei tapo gyvenimo aistra

Žvelgdama į krepšininko Mindaugo Katelyno žmonos Ugnės (22 m.) paruoštus valgius primerki akį ir susimąstai: nejaugi taip gurmaniškai atrodančius patiekalus iš tiesų ruošė ji pati, o ne patyręs virtuvės vadovas? Ugnė nusišypso.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

2014-01-21 21:15, atnaujinta 2018-02-17 06:31

Gaminti maistą – viena didžiausių jos gyvenimo aistrų.

„Patiekalų ruošimas teikia malonumą. Man – kur kas labiau nei daugeliui žmonių. Domiuosi sveiku gyvenimo būdu, sportuoju. Skaitau knygas apie mitybą ir valgius. Esu įsitikinusi, kad kiekvienam žmogui svarbu susipažinti su tuo, ką jis deda į lėkštę. Juk valgome keletą kartų per dieną“, – žurnalui „Stilius“ sakė U.Katelynienė.

Vilniaus universiteto Tarptautinės verslo mokyklos trečiakursė valgius gamina tik iš sveikų produktų. Nevartoja sviesto, grietinės, majonezo. Pamiršo cukrų ir kvietinius miltus.

Mergina paneigia gandus, kad paruošti skanius ir taip nepriekaištingai atrodančius patiekalus jai reikia kone pusės dienos.

„Gamindama sau pietus ar vakarienę virtuvėje užtrunku dešimt minučių. Ne ilgiau. Renkuosi šviežią, kuo mažiau apdorotą maistą. Valgau penkis kartus per dieną mažomis porcijomis. Atsikeliu anksti rytą ir pasigaminu sau dienos valgius. Neretai – net iš vakaro. Dažnai jau paruoštą valgį išeidama pasiimu su savimi“, – pasakojo Ugnė.

Tokiu režimu mergina gyvena jau ne vienus metus, tačiau mylimojo Mindaugo neverčia taikytis prie jos mitybos raciono. Žmona vyrą lepina gardžiais, kartais ir ne tokiais sveikais, patiekalais.

Kriaušių pyragas

Tešlai reikės:

1,5 puodelio grikių miltų

2 arba 3 didelių kriaušių

2 kiaušinių

60 ml makadamijų arba alyvuogių aliejaus

0,5 puodelio vandens arba pieno – migdolų ar kokosų

0,5 puodelio kokosų cukraus (tiks ir cukranendrių cukrus)

2 šaukštų agavų sirupo arba medaus

0,5 šaukšto kepimo miltelių

0,5 šaukšto obuolių acto

šlakelio vanilės ekstrakto

2 šaukštų peruvinių pipirnių (angl. maca) miltelių (nebūtina)

Glajui reikės:

30 ml alyvuogių aliejaus

3 šaukštų nesaldintos kakavos

1 šaukšto agavų sirupo

Kaip ruošti:

Visus tešlos produktus sumaišome. Į pailgą kepimo formą patiesiame kepimo popieriaus. Įstatome nuplautas, bet nepjaustytas kriaušes. Į tarpus supilame tešlą. Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros ir šauname pyragą. Kepame 30 minučių, kol paruduos.

Sumaišome glajui skirtus produktus. Paruoštą glajų apliejame ant lėkštėje jau patiekto pyrago gabalėlio.

„Nekalta“ pica

Pagrindui reikės:

1,5 puodelio grikių miltų

3 šaukštų burnočių sėklų

0,5 šaukšto jūros druskos

0,5 puodelio kapotų džiovintų čiobrelių

1 kiaušinio

1 puodelio šilto vandens

60 ml makadamijų aliejaus (tiks ir alyvuogių)

1 šaukšto obuolių acto

Viską sudedame į indą ir sumaišome. Tešla neturi būti per skysta.

Viršui reikės:

Ugnė sako, kad tiks viskas, ką mėgstate. Mergina siūlo dėti vyšninių pomidorų, gražgarsčių, rikotos, graikinių riešutų, saulėje džiovintų pomidorų ir cukinijų.

Kaip ruošti:

Padarome pagrindą, jį pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros. Kepame 20 min. Ištraukiame iš orkaitės, ant viršaus sudedame norimus ingredientus, viską apipilame žolelėmis gardintu aliejumi ir dar kartą įkišame į orkaitę dešimčiai minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.