Čiuožimo čempionė ir modelis R.Gajauskaitė gelbėjo Meksiką

Šiukšlės ir gyvūnų gaišenos. Štai ką rinko Meksikoje Lietuvos dailiojo čiuožimo čempionė, tituluota grožio konkursų dalyvė ir modelis Rūta Gajauskaitė (25 m.), nebijanti susitepti rankų ir susigadinti išpuoselėto manikiūro. 

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Mar 1, 2014, 5:19 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:36 PM

Meksikos Akapulko kurorte tamsiaplaukė gražuolė kartu su kitais savanoriais nuo gamtos stichijų nukentėjusioje teritorijoje kuopė kalnus šiukšlių, rinko besimėtančius daiktus.

Prie Ramiojo vandenyno krantų įsikūrusiame Akapulke, kurį praėjusių metų rudenį nusiaubė uraganas, liūtys ir potvynis, lietuvė atsidūrė su bičiuliais.

„Per daugiau nei penkiolika metų, kai aktyviai sportavau ir dalyvavau tarptautinėse dailiojo čiuožimo varžybose, susiradau daugybę bičiulių visame pasaulyje.

Su kai kuriais jų iki šiol palaikome draugiškus ryšius. Pernai iš Brazilijoje gyvenančių draugų sulaukiau kvietimo prisidėti suteikiant pagalbą Meksikoje gyvenantiems jų bičiuliams, kurie smarkiai nukentėjo nuo potvynio ir žemės nuošliaužų“, – kalbėjo R.Gajauskaitė.

Nuvykusi į vieną gražiausių Meksikos kurortų Akapulką lietuvė pašiurpo.

Aplinkui matėsi nuolaužos, kalnai šiukšlių ir įvairių rakandų, gyvūnų dvėsenos. Kartu su kitais savanoriais ji įsitraukė į stichinės nelaimės padarinių likvidavimo darbus.

Iš vietos gyventojų mergina sužinojo, jog vandens lygis šioje vietoje buvo pakilęs daugiau nei metrą. Potvynio vanduo nešė automobilius ir kitus daiktus, griovė pastatus.

Žmonės, kuriems į pagalbą su brazilais vyko R.Gajauskaitė, pavojingoje zonoje buvo įstrigę savaitę. Po nelaimės jie liko gyvi, tačiau jų ir šimtų aplink gyvenančių žmonių turtas bei aplinka smarkiai nukentėjo.

„Savo akimis gamtos stichijos padarinius mačiau pirmą kartą gyvenime. Daugybė žmonių per trumpą laiką neteko kone viso savo turto, kai kurie prarado namus, net artimuosius.

Šis vaizdas mane palietė iki pat širdies gelmių. Džiaugiuosi, kad galėjau bent darbu prisidėti prie pagalbos šiems žmonėms“, – tvirtino R.Gajauskaitė.

Pirmą kartą į Meksiką vykusi mergina ten praleido daugiau nei tris mėnesius. Ji rado laiko ir šiam kraštui bei žmonėms pažinti, papramogauti.

R.Gajauskaitė pritaria tvirtinantiems, kad Meksika yra keliautojų rojus, kuriame netrūksta kontrastų – nuo nuostabių paplūdimių iki išdžiūvusių upių, apsnigtų ugnikalnių viršūnių, senovinių statinių ir jų griuvėsių.

Tačiau labiausiai lietuvę sužavėjo Meksikoje gyvenantys žmonės – jie nuolat šypsosi, spinduliuoja gera nuotaika ir teigiamomis emocijomis, nesiskundžia dėl rūpesčių.

„Iš meksikiečių verta pasimokyti šilto bendravimo, gyventi čia ir dabar, mėgautis kiekviena gyvenimo akimirka ir susilieti su gamta“, – tvirtino R.Gajauskaitė.

Svetimame krašte dėl ilgų plaukų, dailios figūros ir grakščios laikysenos vietos žmonių amazone pramintai lietuvei daugiausia įspūdžių paliko neaprėpiamos džiunglės, kuriose daugybė įvairiausių gyvūnų, ir šilta jūra.

Ji išmoko įsiklausyti į jūrą mūšą ir pajusti, kaip sako meksikiečiai, kvėpuojančias bangas. Rūta ištisas valandas galėjo gulėti ant jūros kranto, o jos kūną užliedavo malonios bangos kartu su daugybe mažų vėžliukų.

„Nuostabu buvo ir tai, kad Meksikoje įprasta kasdien grožėtis saulėlydžiu. Atrodytų, saulė leidžiasi vis į tą pačią jūrą, tačiau vaizdas vis kitoks“, – sakė lietuvė.

Aktyviai sportuojanti mergina šios veiklos neatsisakė ir viešėdama Meksikoje. Ji rytais bėgiojo jūros pakrante, lankėsi sporto klube, išmėgino įvairias ekstremalias pramogas: iš lėktuvo šoko parašiutu, aligatorių knibždančiame ežere plaukiojo vandens slidėmis, banglente šokinėjo per jūros bangas.

Svečioje šalyje ispanų kalbos pramokusi Rūta su bičiuliais apsilankė Akapulke surengtame labdaros renginyje – jame lėšos buvo renkamos meksikiečių vaikų mokslui. Šiame vakare lietuvei teko garbė būti šalia tokios garsenybės kaip amerikiečių aktorė Eva Longoria.

Per kitas šventes Rūta sutiko garsenybių, pažįstamų iš meksikietiškų serialų, rodomų ir Lietuvoje.

Mergina džiaugiasi, kad jai pavyko savo akimis išvysti, kaip Meksikoje vyksta vestuvės. Netrūksta porų, kurios santuokos įžadus duoda 800 žmonių akivaizdoje.

Iki šiol gyvenimą tik su Lietuva siejusi R.Gajauskaitė mano, kad galėtų gyventi Meksikoje. Šioje šalyje ji jau sulaukė rimto pasiūlymo dirbti interjero dizainere. Abstraktaus meno paveikslus tapanti, o pernai didelio susidomėjimo sulaukusią kūrybos parodą „ Ne.Paprasta“ surengusi lietuvė savo darbais spėjo sudominti tapybai neabejingus meksikiečius.

Tačiau kol kas laukia magistro darbo rašymas. Ji Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Medicinos akademijoje studijuoja visuomenės sveikatos ir mitybos specialybę.

Nuo mažens R.Gajauskaitės gyvenimą buvo užkariavęs dailusis čiuožimas, kuriam ji atidavė penkiolika metų. Mergina yra pelniusi daugybę sporto apdovanojimų, iš jų ryškiausi – daugkartinė Lietuvos jaunių čempionė, 2001 metų Europos jaunimo čempionė ir 2006 metų Lietuvos čempionė. Sportinę karjerą teko nutraukti dėl rimtos kelio traumos.

R.Gajauskaitė 2007 metais dalyvavo konkurse „Mis Lietuva“ ir pateko į finalą. 2008-aisiais konkurse „Mis laikinoji sostinė“ pelnė „Mis foto“ titulą. 2010 metais konkurse „Mis Civilization of the World“ Turkijoje ji tapo pirmąja vicemis ir „Mis Body“.

Mergina ne vienus metus dirba modeliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.