Su dovanomis atvykęs A.Pogrebnojus nesulaukė DDT muzikantų

Pirmadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje pasirodymą rengia viena žymiausių Rusijos roko grupių DDT. Įspūdingą gastrolių „Kitaip“ programą su specialiais vaizdo efektais lietuviams pristatanti grupė mūsų šalyje turi mažiausiai vieną įžymų gerbėją – dizainerį Aleksandrą Pogrebnojų, kuris prieš koncertą į areną atvyko su dovanomis.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Mar 10, 2014, 5:22 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:19 PM

DDT Kaune turėjo koncertuoti dar pernai lapkritį – tačiau tą sykį pasirodymas dėl vieno iš muzikantų ligos buvo atšauktas ir perkeltas į šių metų vasarį.

Dar lapkritį A.Pogrebnojus paruošė dovanų muzikantams – savo sukurtus marškinėlius su grupės simbolika.

Pirmadienio popietę dizaineris atvyko į Kauną – ketino dovaną įteikti sutarto susitikimo su grupe metu.

Tačiau muzikantams rankų taip ir nepaspaudė – grupė kelis sykius keitė planus, užtruko kelyje. Galiausiai paaiškėjo, kad į Kauną ji atvyks prieš pat koncertą.

„Tiek to, nebelauksiu. Turiu savų reikalų. Marškinėlius palikau, jie bus perduoti, gal grupei kils noras juos apsivilkti į sceną“, - numojo ranka dvi valandas susitikimo su grupe laukęs dizaineris, pats pasidabinęs tokiais marškinėliais, kokius sukūrė grupei.

Užrašas „DDT in LT” („DDT Lietuvoje”), kryžiai, kaukolė, laivas – marškinėlių dizaine yra daug detalių ir kiekviena jų turi reikšmę.

„Pavyzdžiui, laivas – tai Sankt Peterburgo, iš kurio yra ši grupė, simbolis. Grupė yra nusistačiusi prieš karą, tai simbolizuoja kryžiai ir hipiškas taikos ženklas. Juk ir apskritai visas normalus rokas yra nukreiptas prieš smurtą. Kaukolė, tiesa, labiau dėl juoko”, – pasakojo dizaineris.

Idėja sukurti tokį rūbą jam kilo spontaniškai – pamačius artėjančio koncerto reklamą. DDT muzika Aleksandrui kelia įdomius prisiminimus, mat pirmąkart ją išgirdo tarnaudamas sovietinėje armijoje.

„Toje kariuomenėje buvo visiškas „bardakas”. Turėjome į magnetofono juostas įrašinėti naikintuvų pilotų pokalbius, bet įrašinėjome muziką. Visko ten buvo – DDT, grupės „Kino”, Boriso Grebenščikovo dainų.

Jau tada pastebėjau, kad ši grupė groja roką, kuris pasižymi geru tekstu. Muzika šiek tiek keitėsi, bet jėga išliko, ypač lyderio Jurijaus Ševčiuko.

Jis vienintelis iš muzikantų tiesiai Vladimirui Putinui pateikia neparankius klausimus. Tai laisvas pilietis, rodantis, kad tokiam galima būti ir šalyje, kurioje ne viskas gerai”, – simpatijų dainininkui neslėpė dizaineris.

Jis sakė, jog kūrė galvodamas apie DDT stilių ir estetiką.

„Jie, beje, nelabai kreipia dėmesį į savo įvaizdį, rengiasi labai paprastai.

Gal tai ir nėra labai gerai. Kita vertus, ne gražūs kostiumai sukuria gerą muziką. Viename interviu perskaičiau, kad Jurijus paauglystėje savo kelią pradėjo nuo metalo muzikos – užuominų į tai yra ir marškinėlių dizaine”, – sakė A.Pogrebnojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį