Kaune paminėtos verslininkės I.Matijošaitienės mirties metinės

Po verslininkės I.Matijošaitienės pirmųjų mirties metinių paminėjimo bažnyčioje susirinkusieji nuvyko į moters amžinojo poilsio vietą – Petrašiūnų kapines, kuriose kunigas Virginijus Veprauskas pašventino šią savaitę baigtą statyti I.Matijošaitienei skirtą paminklą.

Šviesaus atminimo I.Matijošaitienė.
Šviesaus atminimo I.Matijošaitienė.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Mar 15, 2014, 2:39 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:47 AM

55 metų I.Matijošaitienės palaikai po jos mirties buvo kremuoti ir žemėje palaidoti su urna. Ant kapavietės iškilo puslankio formos balto granito paminklas. Jį sukūrė architektas ir Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto profesorius Jonas Audėjaitis bei šios akademijos docentas ir skulptorius Alfonsas Vaura.

I.Matijošaitienės artimieji nenorėjo, kad kapavietė primintų gėlių darželį, todėl ji uždengta granito plokštėmis. Gėlėms sodinti paliktas nedidelis trikampio formos žemės lopinėlis.

Nors minint verslininkės mirties metines jos kapas paskendo žvakių šviesoje ir gėlėse, ši diena nė iš tolo nepriminė prabangių moters laidotuvių ir su ja atsisveikinti susirinkusių žmonių gausos.

Į paskutinę kelionę I.Matijošaitienę lydėjo tūkstančiai paprastų kauniečių, Kauno miesto tarybos nariai, verslo partneriai, pramogų pasaulio, kuriame nuolat sukosi I.Matijošaitienė, atstovai. Prie laidojimo namų Šančiuose, kuriuose buvo pašarvota kaunietė, laidojimo dieną policijos pareigūnams net teko reguliuoti eismą.

Po metų pagerbti I.Matijošaitienės atminimą į bažnyčią susirinko apie du šimtai žmonių. Kapinėse jų buvo maždaug pusantro šimto.

Be moters šeimos ir giminių, atvyko šeimos bičiulis verslininkas Danielius Bunkus, verslininkas Mindaugas Šventoraitis su žmona menininke Migle Kosinskaite, grupės „16 Hz“ narys Petras Jucevičius, visuomeninio judėjimo „Vieningas Kaunas“ nariai, bendruomenės centro „Girsta“ moterys.

Kai kurie atvykusieji į bažnyčią ir kapines stebėjosi, kodėl metinėse nepasirodė miesto valdžios atstovai ir politikai.

„Kada vyks mirties metinės, giminėms ir kam reikėjo buvo pranešta. Kas norėjo pagerbti mirusios atminimą, tas ir atvyko“, – sakė velionės vyras V.Matijošaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.