V.Radzevičius bičiuliams pristatė naują kulinarinę knygą

Kadaise Maroko dykumoje Vytaras Radzevičius drauge keliavusiems kolegoms pagamino neįprastą pupelių ir pomidorų sriubą. Tuomet šis patiekalas atrodė niekuo neypatingas, tačiau šiandien jis jį vadina išskirtiniu. Nuo tada žinomo žurnalisto neapleidžia mintys apie kulinarinės knygos išleidimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Mar 26, 2014, 7:34 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:23 AM

Po ilgų metų jo svajonė tapo realybe. Trečiadienio vakarą Vilniaus bare „Dirty duck“ jis pristatė dar spaustuvės dažais kvepiantį kulinarijos ir nuotykių vadovėlį „Pasaulio puodai“. Pasidžiaugti Vytaro sėkme atvyko jo draugai ir bičiuliai, tarp kurių - nemažai verslo, pramogų pasaulio atstovų.

„Kai pirmą kartą važiavome į Afriką, pradėjau gaminti valgį. Su draugais nutarėme visa tai tai nufilmuoti – taip gimė rubrika „Pasaulio puodai“. Nusprendžiau neišradinėti dviračio ir taip pat pavadinau knygą“, – sakė Vytaras.

Pasak jo, keliaujant po spalvingus pasaulio žemynus, natūraliai pavyksta atrasti daug skirtingų receptų. „Knygai subrendęs jaučiausi jau labai seniai, tačiau prisėsti prie jos vis trūkdavo laiko. Šiandien esu laimingas, kad pagaliau prisiruošiau išleisti tai, apie ką seniai galvojau“, – pasakojo Vytaras.

Sklaidydami knygos puslapis skaitytojai ras Pietų Amerikos, Azijos, Afrikos ir kitų žemynų receptų, čia daug dėmesio skiriama ir lietuviškiems patiekalams. „Tai – ir kelionių, ir mano gyvenimo patyrimų knyga“, – sakė jis.

Vytaras prie puodų sukiotis mėgsta jau nuo mažens. Pirmas jo pagamintas patiekalas – miltiniai blynai. Simboliškai nuo jų ir prasideda pirmas „Pasaulio puodų“ skyrius. Prie kiekvieno recepto galima rasti ir įdomią jo sukūrimo istoriją, kuri, autoriaus teigimu, labai pagyvina maisto gamybos procesą.

Šiandien jis su šypsena prisimena ir nepavykusius kulinarinius eksperimentus. Vienas jų – vaikystėje bandyti gaminti ledai. „Mano silpnoji pusė – saldieji patiekalai. Turiu šeimos receptą, kurį mėgo ir mano močiutė. Tai – pyragas „Mozūras“, – išdavė jis.

„Labiausiai mėgstu kepti mėsą ant iešmo. Taip pat – kinų virtuvės patiekalus. Apskritai viešėdamas Kinijoje iš naujo pajutau maisto skonį. Tačiau rašydamas knygą vadovavausi pagrindiniu principu – kad ir kokie sudėtingi patiekalai tai būtų, jie turi būti adaptuoti pagal lietuvišką gyvenimo būdą“, – sakė jis. Tačiau sveiko humoro nestokojantis Vytaras vis dėlto nusprendė publikuoti ir neįprastus tautiečių skrandžiams patiekalams. Neįprastiems deriniams vieną knygos skyrių dedikavęs autorius jį pavadino „Baisiau nebūna“. „Sutikite, ne kiekvienas yra ragavęs boliviškai kokakoloje marinuotos vištos, ar ne?“ – retoriškai klausdamas nusijuokė Vytaras.

Apie tolimesnius planus ir idėjas Vytaras kol kas nelinkęs atvirauti, tačiau užsimena turintis minčių išleisti berniukams skirtą receptų knygą. Pats dešimtmetį sūnų auginantis žurnalistas įsitikinęs, kad gaminti reikia mokytis nuo mažų dienų. Prie to jis pratina ir vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.