D.Bosas: „Turiu dar ko pasimokyti iš rusų“

Vaišingi, nepailstantys ir stebinantys širdies šiluma. Taip po keturių dienų viešnagės Maskvoje žinoma verslininkė Daina Bosas apibūdino savo draugus ir naujuosius pažįstamus, neabejotinai jau tapusius gerais bičiuliais, – kitaip Rusijoje neįmanoma.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2014, 7:06 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:57 PM

Daina su vyru Antanu į Rusijos sostinę vyko pas gerus savo draugus, pakvietusius į jubiliejų. Šventė vyko restorane, tačiau visi kiti susiėjimai buvo rengiami namie.

„Tie žmonės sau gali leisti labai daug ką, tačiau restoranu svečių nenustebinsi. Todėl kviečia į nuostabius savo namus. Ir maisto jie neužsakinėja – viską ruošia patys. Kuo žmogus daugiau pasiekęs, tuo labiau vertina kamerinę aplinką. Stalai būdavo vaišėmis nukloti, rusai ir moka, ir nori gaminti. Mielai tai daro svečių akivaizdoje – tai sukuria ypač šventišką ir kartu jaukią atmosferą. Tikrai grįždama namo pagalvojau, kad dar turiu ko iš jų pasimokyti“, – dalijosi įspūdžiais Daina.

Ją nustebino produktų gausa ir pasirinkimas. Ji pati negali patikėti – juk Lietuvoje taip pat galima gauti itin aukštos kokybės, retų ar egzotiškų produktų, bet vaišės draugų namuose ne kartą privertė suklusti. Pavyzdžiui, aviena iš Dagestano ar nuostabaus skonio salotos iš Uzbekijos, dar neragauti sūriai. Vis dėlto čia pat Daina sulaukė ir paaiškinimo: kai kas yra taip brangu, kad tiesiog į Lietuvą nevežama.

Kvietimų paviešėti buvo tiek daug, kad dairytis po Maskvą Bosams neliko laiko. Tik šiek tiek laiko praleido naktį gražiai sužibančiame Arbate ir pasigrožėjo šviesomis nužertu tiltu virš Maskvos upės.

„Be to, išties visą dėmesį norėjosi skirti draugams. Įdomu, kad draugystė ten mezgasi greitai – vos susipažinęs pas draugus su naujais žmonėmis, pajunti tokį ryšį, kad nelieka abejonių – užsimezgė nauja draugystė“, – pasakojo D.Bosas.

Greičiausiai viešnagė nepraėjo be politikavimo apie Rusijos veiksmus Ukrainoje?

Nuo pat pradžių buvo sutarta, kad pokalbiai suksis apie šeimą, vaikus, namus, automobilius, lėktuvus – tik apie malonius dalykus ir jokios politikos. Jei kas pradėdavo kalbą apie Ukrainos reikalus, elegantiškai, bet mikliai pokalbio tema būdavo pakeičiama.

„Kad politika netrukdytų draugystei“, – štai koks tostas dažniausiai buvo sakomas viešnagės metu.

Maskva Dainai priminė vaikystės malonumą – kaip mėgdavo dėlioti lėles matrioškas. Tokią medinę gražuolę juodu su vyru parvežė ir savo trimetei dukrai Urtei Magdalenai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.