Į kiną M.Jankavičius grįžta degradavusio rokerio vaidmeniu

Pirmadienio vakarą Vilniuje, „Šekspyro“ viešbučio restorane, skambėjo Manto Jankavičiaus dainos. Muzikine programa pristatytas pirmasis lietuviškas kelio filmas „Pakeliui“, kino teatrus pasieksiantis šių metų lapkričio 21 dieną.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Apr 14, 2014, 7:59 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:20 PM

„Pakeliui“ nėra nei drama, nei komedija. Tai yra geros nuotaikos kelio filmas. Lietuvoje tokio žanro dar neturėjome“, - filmo išskirtinumu džiaugėsi prodiuseris Žilvinas Naujokas.

Skeptikai gali netikėti tokiais prodiuserio žodžiais. Juk Ž.Naujoko, M.Jankavičiaus ir režisieriaus Ričardo Marcinkaus tandemas prisidėjo prie romantinės komedijos „Valentinas vienas“ kūrimo. Tiems, kurie iš „Pakeliui“ tikisi kažko panašaus, teks nusivilti.

Pirma, likusi kūrybinės komandos sudėtis visiškai kita. Antra, naujausiame filme ypatinga reikšmė suteikta garso takeliui. Trečia, veiksmas vyksta ne uždaroje vieno miesto erdvėje, o įvairiuose miestuose ir miesteliuose ar net laukuose. Ketvirta, skiriasi pats kino žanras, o pasakojama istorija siekiama pasiekti pačias giliausias žiūrovų širdies gelmes.

Naujausia režisieriaus R.Marcinkaus juosta pasakoja apie kadaise itin populiariu buvusį dainininką Panką (akt. M.Jankavičius). Šlovės metais be saiko vartodamas kvaišalus, jis ilgainiui pasiekė dugną. Per koncertą mažame miestelyje Pankas apsvaigęs lipa į sceną, o paskui praleidžia naktį užkulisiuose.

Ryte pramerkęs akis jis pamato šalia sėdinčią ir į jį spoksančią mažą mergaitę Gerdą (akt. Džesika Vienažindytė) – ji sakosi esanti dainininko dukra. Kartu jie leisis į kelionę, kuri pakeis jų likimus, leis iš naujo įvertinti gyvenimą ir atrasti džiaugsmą.

Filmo anonsą pristačiusi kūrybinė komanda patikino, kad didžiausia šios juostos žvaigždė ne populiarus dainininkas Mantas, o mažoji Džesika.

„Įsidėmėkite jos vardą. Tai ne kažkokia Jessica Biel. Tai Džesika. Ji bus labai didelė žvaigždė.

Be to, ji labai talentinga balerina. Po daugybės metų ją pamatysite jei ne Nacionaliniame operos ir baleto teatre, tai kino ekrane. Ši mergaitė – Dievo dovana, mums nukritusi iš dangaus. Be jos nebūtų šio filmo. Ji – kertinis akmuo“, - patikino M.Jankavičius.

Nors filmo siužetas sukasi tik apie du veikėjus, kaip antro plano herojus žiūrovai išvys tokius aktorius kaip Leonardas Pobedonoscevas, Jurgita Jurkutė, Janina Matekonytė, Ramūnas Cicėnas.

Pagrindiniu aktoriumi pasirinktas M.Jankavičius nedažnai matomas kino ekrane. Vis dėlto vaidinti „Pakeliui“ jį paskatino ne tik bičiuliški santykiai su Ž.Naujoku, bet ir pati filmo idėja.

„Man ji patiko, nes visa istorija sukasi apie roko muzikantą - tam tikra prasme nusivažiavusį, degradavusį žmogų, kuris filmo eigoje keičiasi, tampa geresniu. Be to, filme bus daug muzikos“, - pasakojo M.Jankavičius.

Filmą prodiusavusio Ž.Naujoko komanda „Litl Baz Pictures“ lietuviškame kine jau yra nuveikusi gana nemažai. Jie sukūrė tokius lietuviško kino hitus kaip „Tadas Blinda. Pradžia“, „Valentinas vienas“ ir jo tęsinį „Valentinas už 2rų“ ir „Kaip pavogti žmoną“.

Šiuo metu, be visų kitų kino projektų, prodiuseris Ž.Naujokas dirba ties pirmąja lietuviška 3D animacija – „Gustavo Nuotykiai“ ir Lietuvos – Amerikos koprodukcija: lietuvių kilmės amerikietės autorės Rūtos Šepetys romano, „New York Times“ bestselerio ekranizacija – „Tarp Pilkų Debesų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.