40-metį atšventusi aktorė E.Jackaitė nori sustabdyti akimirką

Balandžio 28-ąją aktorė Eglė Jackaitė paminėjo savo 40-metį. „Tik nedainuokite man apie 40 kaštonų! Neskaičiuoju metų, juos vertinu kaip patirtį ir brandą“, – juokėsi ji.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Apr 29, 2014, 12:00 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:02 AM

Aktorė šypsosi: ji galinti jaustis ir labai brandi, ir visai jaunutė, mat augina du skirtingo amžiaus sūnus. Aštuoniolikametis Jokūbas jau žengia pirmuosius savarankiškus žingsnius ir eina savo gyvenimo keliu. O štai penkiametis Elijas ją priverčia kapstytis smėlio dėžėje, krykštauti iš džiaugsmo ir moti skrendantiems lėktuvams.

„Vaikai – didžiausias mano gyvenimo džiaugsmas, verčia mane jaustis ir maža mergaite, ir kartais kur kas vyresne, nei esu iš tiesų. Mano šeima puiki, draugai nuostabūs, per tuos metus būta įspūdingų kelionių. Iš kiekvienos jų parsivežiau gražių prisiminimų, patyriau begalinį pažinimo džiaugsmą“, – sakė aktorė.

Prieš gimimo dieną Eglę dažnai aplanko jausmas, kad ji norėtų kurį laiką pabūti viena: įsiklausyti į savo sielą, kūną, kad niekas netrukdytų susitelkti į save, medituoti.

Gyvenimas Eglei skyrė daugybę išbandymų, tačiau visus juos moteris vertina ir vadina patirtimi. Išmoktos pamokos ją padarė brandesnę.

„Vis dar einu ir nuolat eisiu išminties keliu. Tai mane džiugina. Tai, kas anksčiau buvo labai svarbu, dabar man rūpi kur kas mažiau. Neturiu priklausomybės nei nuo žmonių, nei nuo daiktų, į gyvenimą žiūriu laisviau, plačiau“, – kalbėjo E.Jackaitė.

Eglė neslepia – taip, buvo akimirkų, kai ji nenorėjo rytais pabusti. Tačiau optimizmas ją įkvėpė kaskart atsikelti, nusipurtyti gyvenimo dulkes ir toliau keliauti iškelta galva.

„Išdavystės mane tik sustiprino. Tikiu žmonėmis, tikiu meile, nežiūriu įtariai į kiekvieną sutiktą. Kita vertus, sunkiau prisileidžiu jausmus, naujus žmones. Turėjau rimtų gyvenimo pamokų...

Tie įvykiai niekur nedingsta, jie tik prijaukinti, nusėdę. Dabar vis rečiau galvoju apie sunkumus. Kodėl gavau tas pamokas? Nepasitikėti žmonėmis, visur įžvelgti klastą? Nenoriu taip! Dabar į mano širdį prisibelsti sunkiau, bet nesakau, kad neįmanoma“, – sakė aktorė.

40-metį ji vadina gražiausiu amžiumi, būtent dabar ji norėtų sustabdyti žavingą akimirką. Eglė pati savo akyse mato kur kas didesnį grožį, nei jis buvo prieš 20 metų. Dabar ji jaučiasi kur kas pilnesnė savo viduje, nei būdama jauna mergaitė.

„Man tikrai negaila prabėgusių metų. Taip, buvau jauna, lėkdavau, šėldavau. Bet tas laikas jau praeityje. Tos emocijos su kaupu patirtos ir išjaustos – nebereikia.

Užverčiau tą lapą, neįstrigau praėjusiose dienose. Neinu prieš gamtą. Buvau laiminga tada, o dabar, turėdama visą savo patirtį, esu dar laimingesnė. Dabar gražiausias mano laikas. Jei kas pasako, kad atrodau kaip 20-metė, nepriimu to kaip komplimento – žmonės, žvelkite giliau!“ – šypsosi E.Jackaitė.

Ko aktorė palinkėtų sau? Sveikatos. Jos tėvo motina, visą gyvenimą savo vaikams ir anūkams spinduliavusi energiją ir gyvybingumą, anapus iškeliavo būdama 96 metų. Močiutė Eglei – puikus optimizmo ir veiklumo pavyzdys. Šalia jos visiems buvo gera būti.

„Faktas, kad man – amžiaus vidurys, keistas. Bet šią žinią jau prisijaukinau. Juk po gimtadienio niekas nesikeičia – šiandien esu tokia, tokia būsiu ir rytoj. Gerai, kad einame į priekį, – nenoriu būti stovintis vanduo, trokštu būti upė, kuri lengvai teka ir nesustoja. Mano laimė yra gyvenimas“, – šypsojosi garsi moteris.

Gimtadienio dieną Eglė nerengė vakarėlio, tačiau ją pasveikino šeima, draugai, pažįstami, kolegijos, kurioje dėsto, studentai, kolegos. Nuo sveikinimų lavinos lūžo ir socialinis tinklas.

„Sulaukiau daug malonių staigmenų! Kai kas pasveikino net ir labai labai romantiškai“, – paslaptingai kalbėjo moteris.

Artimiausius žmones į jubiliejų Klaipėdos širdyje, „Memelyje“, įsikūrusiame restorane „Katpėdėlė“ Eglė kviečia gegužės 2-ąją, mat tiki prietaru, kad švęsti iš anksto nevalia. Katpėdėlė lietuviams, kaip kinams ženšenis, yra sveikatos šaltinis ir vaistas nuo visų ligų, todėl šventei moteris pasirinko simbolinio pavadinimo restoraną.

„Vakaras bus Provanso stiliaus – nuostabi aplinka, baltos staltiesės, daug žvakių ir gėlių. Pro langus matysiu Klaipėdos dramos teatrą, Danę, praplaukiančius laivus – tai, kas man labai brangu. Bet, svarbiausia, šalia manęs bus brangiausi žmonės“, – kalbėjo E.Jackaitė.

Puota „Raudoni bateliai“ diktuoja ir svečių aprangos kodą – moterys, avinčios raudonus batelius, sau tą vakarą galės leisti viską. Juk raudoni bateliai daro moterį pasitikinčią ir išskirtinę.

„Svarbiausia neišduoti savęs, neįskaudinti kitų, o širdis tegul švenčia gyvenimo šventę!“ – sakė moteris.

Švente ji nori padėkoti visiems žmonėms, kurie ją lydi gyvenime. Pasidžiaugti kartu savo laime, šia diena – Eglės dovana ir sau, ir visiems artimiesiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.