Jau kitais metais Lietuva turės savo šlovės alėją

„Nuo šiol ir Lietuva turės žvaigždžių alėją“, - šeštadienį Vilniuje nuskambėjo džiugi žinia.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

May 17, 2014, 1:43 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:19 PM

„Lietuvos Žvaigždžių Kelias“ įsikurs Vilniuje, vietinių gyventojų ir turistų pamiltoje Vokiečių gatvės viduryje. Planuojama, kad pirma plytelė su garsenybės atspaudais čia atsidurs jau kitą pavasarį.

Vienas iš idėjos autorių, Andrius Mamontovas, patikino, kad nesinorėjo daryti tokių banalių žvaigždžių, kokios yra Holivudo šaligatviuose. Todėl standartines žvaigždes čia pakeis lietuviams artimesni pagoniški simboliai – stilizuota saulė.

Žvaigždžių alėjoje bus pagerbti scenos ir ekrano žmonės. Anot A.Mamontovo, tai bus žmonės, kurių kūryba visiems pažįstama. Tai bus tie artistai, kuriuos visuomenė pažįsta nuo šalies nepriklausomybės atgavimo, tiksliau, jie vis dar gyvi arba tik neseniai palikę šį pasaulį.

Garbingos plytelės bus klojamos atnaujintoje Vokiečių gatvėje. Planuojama atnaujinti grindinį, išspręsti dviračių takų problemą, sutvarkyti augmeniją.

„Mes tikimės, kad kitais metais pamatysime daug gražesnę Vokiečių gatvę. Jūs esate pažadų mums įkaitas“ - juokėsi Tomas Augulis, kreipdamasis į Vilniaus merą Artūrą Zuoką.

Anksčiau šlovės alėją bandytą įkurti Nidoje, tačiau šie bandymai buvo ne itin sėkmingi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.