Virtuvės meistras R.Bolgovas dukters laukia su šaltibarščiais

Virtuvės meistras, Auksinio peilio laimėtojas ir kulinarijos studijos „Ticket to the Kitchen“ įkūrėjas Ruslanas Bolgovas (37 m.) džiaugiasi, kad dukteriai Dianai (20 m.) jis lyg bičiulis. Vyras didžiuojasi, kad atžala seka jo pėdomis – puikiai gamina ir dirba italų restorane Londone.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

May 17, 2014, 8:28 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:31 PM

Aplankyti tėvo iš Londono atvykusi Diana džiaugėsi, kad po 10 mėnesių svečioje šalyje pagaliau žengia tėvynės žeme. Mergina labai pasiilgo namų.

„Visur gerai, bet namie geriausia. Čia viskas kitaip – net saulė šviečia ryškiau! Kai kurie žmonės namo negrįžta ir penkerius metus, o aš jau degiau noru pamatyti tėvą, draugus, savo miestą. Londonas per didelis, kad jame būtų jauku. Vilniuje tikri namai“, – sakė Diana.

Į Londoną merginą išviliojo motinos sesuo – pasiūlė išbandyti save užsienyje.

Ruslanas juokėsi, kad duktė pasielgė taip, kaip kadaise jis pats. Mat būdamas 25 metų jis susikrovė kuprinę ir iš Visagino išvyko į nežinią – Vilnių. Čia nieko nepažinojo ir darbo ieškojo pagal skelbimus laikraštyje.

Iki tol sostinė jam buvo lyg stebuklas – į Vilnių su bičiuliais jis išsiruošdavo kartą per tris mėnesius. Dabar Ruslaną vėl traukia maži miesteliai. „Gal senstu?“ – kvatojosi vyras.

Londone pradėjusi nuo padavėjos darbo, dabar Diana jau italų kavinės vadybininkė.

„Darbas sunkus, bet man labai patinka, mėgaujuosi juo. Vaikystėje praleidinėjau baleto repeticijas, kad padėčiau tėčiui restorane, – man labai patiko šis darbas“, – pasakojo Diana.

„Diana buvo viena didžiausių pagalbininkių, kai ruošėme patiekalus dainininkui Eltonui Johnui, viešėjusiam Lietuvoje. Visą parą ji sukosi virtuvėje! Ji ir patarnavo, ir gamino, ir popierius tvarkė“, – pasakojo virtuvės vadovas.

Laukdamas dukters Ruslanas visą dieną sukosi virtuvėje. Tėvas žino, kad mergina dievina šaltibarščius ir bus jų labai pasiilgusi.

„Po neskanaus angliško maisto tėčio pagaminti lietuviški patiekalai man atrodo dieviško skonio! Dar tėtis paruošė vištienos plovą, bet vietoj ryžių naudojo bulgurą – apdorotas kviečių kruopas.

Visko tik paragavau, nes parskridau vėlai. Buvo labai skanu. Tėtis žino, kokie vaisiai man patinka, kad krevetes galiu valgyti kilogramais ir dievinu skaniai paruoštą mėsą“, – sakė Diana.

Tėvas didžiuojasi, kad dirbdama ir gyvendama Londone duktė tobulina anglų kalbos žinias, jau neblogai susikalba ir itališkai, mat restorane dirba italai.

„Italų kalba nuo vaikystės man buvo pati gražiausia užsienio kalba. Dabar jau šiek tiek susikalbu. Dievinu italų kalbą, šalį ir maistą“, – kalbėjo Diana.

Močiutė merginai kone kasdien kartoja, kad ji privalo grįžti į Lietuvą ir pradėti studijas. Kad duktė mokysis universitete, tiki ir R.Bolgovas.

„Labai noriu mokytis ir žinau, kad taip bus. Bet dabar, kol kylu karjeros laiptais Londone, negaliu išvažiuoti“, – sakė mergina.

Vyras džiaugiasi itin artimais santykiais su dukterimi. Jis neįsivaizduoja, kas turėtų nutikti, kad jie susipyktų. Jie pasitiki vienas kitu.

„Noriu, kad bendraudama su manimi duktė nesivaržytų, nesijaustų nepatogiai. Bendravimas turi teikti malonumą – abu ir stengiamės, kad taip būtų.

Savo santykius saugome nuo blogų emocijų, atsiribojame nuo jų“, – kalbėjo virtuvės meistras.

Diana įsitikinusi, kad abu turi paslapčių, tačiau niekada apie tai nekalba. Jie bendrauja kaip draugai.

R.Bolgovas žino, kad duktė vis tiek pasielgs taip, kaip nuspręs pati, todėl jos neauklėja. Jis nesijaučia turintis teisę ką nors nurodinėti suaugusiai merginai.

„Geriausia gyvenimo patirtis – savos klaidos, savi išgyvenimai, asmeniškai patirtos emocijos. Todėl leidžiu Dianai pačiai pažinti gyvenimą ir semtis patirties.

Nepažįstu žmonių, kurie būtų pasimokę iš svetimų klaidų“, – šypsojosi Ruslanas.

Duktė tėvui nepasakoja ir apie savo meilės išgyvenimus. Tačiau Ruslanas juokiasi, kad pastebi, kuriam vaikinui patinka labai daug dukters nuotraukų socialiniame tinkle, ir atspėja dukters simpatijas. R.Bolgovas mano, kad Dianai tiktų protingas ir gudrus vaikinas, mat sugebėti suvaldyti jos temperamentą galėtų tikrai ne kiekvienas.

„Jis turėtų padaryti taip, kad ji manytų, jog pati priima sprendimus. Dianos negalima spausti – ji iškart išleis nagus ir parodys ragiukus! Bet jei žmogus rodys jai švelnumą, nuoširdų rūpestį, dėmesį, ji greitai pasiduos“, – svarstė R.Bolgovas.

Diana visada atkreips dėmesį į tėvo patarimus meilės klausimais, tačiau galutinį sprendimą priims pati – jaučiasi subrendusi ir savarankiška asmenybė. Ji žino, ko nori iš gyvenimo, ir nebijo nudegti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.