I. Stasiulevičiūtė atsivėrė apie naują gyvenimo etapą ir jausmus

Taip jau sutampa, kad vienišei Ievai Stasiulevičiūtei (25 m.) tenka suktis tarp įsimylėjėlių ir net piršliauti. Prieš Valentino dieną „Lietuvos ryto” televizijoje mergina vedė laidą „Aš tave myliu”, o šią vasarą piršliauja LNK projekte „Soriukas”, pastebi „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Prieš metus anapilin pasitraukusio Vytauto Šapranausko buvusi gyvenimo draugė I.Stasiulevičiūtė į savo širdį vis dar neįsileidžia jausmų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Prieš metus anapilin pasitraukusio Vytauto Šapranausko buvusi gyvenimo draugė I.Stasiulevičiūtė į savo širdį vis dar neįsileidžia jausmų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Jun 8, 2014, 2:14 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:53 AM

Muzikinio projekto „ŠarkA” narė I.Stasiulevičiūtė nebijo prisiimti atsakomybės už jaunus žmones, veržte besiveržiančius į naują LNK šou. Ji pasirengusi padėti ieškoti nuotykių ir meilės į televiziją pakliuvusiems vaikinams bei merginoms.

Tiesa, Ieva tikisi būti ne piršlė, o gera draugė ir patarėja.

„Noriu jiems patarti, padėti įsiklausyti į save, suvokti, ko nori, kas svarbiausia poros santykiuose. Draugai tam ir yra, kad gali pasakyti ir labai tiesiai, ir labai aštriai”, – sako mergina ir džiaugsmingai patvirtina pati turinti tokių draugų.

O kalbėdama apie pasimatymus Ieva prisipažįsta jau nepamenanti, kada pastarąjį sykį jame buvusi. „Arba atmintis suprastėjo, arba tai buvo labai seniai”, – šypsosi mergina.

– Ar ne keisti tokie sutapimai – jūs vis dar vieniša, o vedate TV laidas, kuriose sukasi įsimylėjėlių poros ar meilės ištroškę jaunuoliai?

– Kildama tokiais karjeros laiptais, žiūrėk, netrukus imsiu ir vestuvėse uždarbiauti. (Juokiasi.) Kartais ir pati pagalvoju, ar čia tik sutapimai, ar Lietuvoje išties tiek daug meilės?

– Regis, į tokias laidas veržiasi būriai jaunimo.

– Norinčių dalyvauti pasimatymų šou jaunuolių labai daug. Mane žavi neslepiamas jų veržimasis ir spontaniškumas. Stebiu, kaip noriai jie pažindinasi, bendrauja, tikrina ir tyrinėja vienas kitą.

– Paradoksalu, kad jūs vieniša...

– Gyvenimas pilnas paradoksų. Man dėl to nė kiek neapmaudu.

Džiaugiuosi, kad šiame šou vaikiną renkuosi ne aš.

– Nesinori, kad karštą vasarą jausmai suvirpintų ir jūsų širdį?

– Nemanau, kad tai priklauso nuo metų laiko.

– Ir vis dėlto, jei vaikinai pradėtų meilintis jums, kuriam iš jų pasakytumėte „ne” arba „soriukas”?

– Nemandagiam, šiurkščiam, pervertinančiam savo galimybes.

– Ar tikite meile iš pirmo žvilgsnio?

– Jei apie tokią meilę kalbama, matyt, ji yra. Tikiu, kad kam nors tai yra atsitikę.

– Ar jums tai galėtų atsitikti?

– Kas būtų, jeigu būtų? Galėtų ir sunkvežimis nutrenkti. Manau, nei nuo to, nei nuo kito nesame nė vienas apsaugotas. O tiems, kurie mano, kad niekada niekada, taip dažniausiai ir nutinka.

– Sakėte, kad nepamenate, kada buvote pasimatyme. Nėra noro ar laiko?

– Kai yra noras, atsiranda ir laiko.

– Laidoje „Soriukas” svarbu padaryti gerą pirmą įspūdį. Ką patartumėte vaikinams ir merginoms, ko niekada nereikėtų daryti?

– Pirmiausia patarčiau visuomet būti savimi, nes labai matyti, kai jie stengiasi būti tokie, kokie nėra. Galbūt jie nori ką nors pamėgdžioti, būti panašūs į kokią nors žvaigždę, garsenybę arba mano, jog būdami savimi yra neįdomūs.

To daryti tikrai nereikia. Svarbu natūralumas. Kiekvienas žmogus savaip įdomus. O jei per pirmą pasimatymą kam nors nepatikai toks, koks esi, vadinasi, tai ne tavo žmogus. Bandyk dar kartą. Nereikia persistengti norint ką nors sužavėti.

– Ar yra labai savimi pasitikinčių jaunuolių, kuriuos tenka tramdyti?

– Oi, žinoma! Tam čia ir esu. Nežinau, kiek tų epizodų bus parodyta, bet tai daryti tenka dažnai. Galbūt rinkdamiesi partnerį jaunuoliai pamiršta, kad prieš keliant reikalavimus kitiems reikia juos išsikelti sau ir pagalvoti, ar patys atitinka visus savo reikalavimus bei vertinimo kriterijus.

O jau tuos, kurie atėjo tik pasipuikuoti ir pasimėgauti keliomis šlovės minutėmis, aš labiausiai „mėgstu”.

– Kaip niekada neturėtų atrodyti mergina eidama į pirmą pasimatymą?

– Mergina turi stengtis gerai atrodyti, bet net neturi matytis, kad tam ji sugaišo daug laiko. Nereikia ant savęs susikrauti visko, ką turi geriausia. Reikia pasitaupyti ir antram, ir trečiam pasimatymams.

Jei iškart patėkši visus kozirius, gali ir išgąsdinti. Jei pirmame pasimatyme parodai kojas, tai krūtinę pasilaikyk antram pasimatymui.

– Ar tikite, kad TV šou, kur jausmus filmuoja kameros ir aplink zuja daugybė žmonių, gali suliepsnoti tikra meilė?

– Šiam reikalui nėra netinkamos vietos. Tai atsitinka nepriklausomai nuo mūsų. Galiu išduoti, kad šiame projekte jau atsirado įsimylėjėlių pora. O kita pora, kuri per pasimatymus vienas kito nepasirinko, susitiko ir bendrauja už projekto ribų.

Per pirmus pasimatymus jau mačiau tokių aistrų ir karštų bučinių, kad tenka vėsinti! Matyt, suveikia ypatinga chemija.

– Kokia meilės istorija jus labiausiai jaudina?

– Niekada apie tai nesusimąsčiau. Bet man protu nesuvokiama, kaip mano seneliai sugebėjo kartu nugyventi jau 52 metus. Jie ir toliau sau dviese laimingai gyvena.

Kodėl sunku suvokti? Manau, visuomenės požiūris į skyrybas per ilgus metus labai keitėsi. Tai, kas seniau atrodė nepriimtina, dabar tapo norma. Tapome savanaudžiai.

O tokie kaip mano seneliai – tai žmonės, išmokę labiau prisitaikyti ir su daug kuo susitaikyti. Stebiuosi, kaip gražiai jie bendrauja ar ką nors kartu daro. Tarkime, virtuvėje gamindami didžkukulius dirba visiškoje tyloje, net nesikalbėdami, tačiau veikia kaip vienas gerai suderintas mechanizmas. Jiems žodžių net nereikia. Man jie – pavyzdys, tolimas idealas, kurio reikia siekti ir vargu ar pasieksiu.

– Jei prakalbome apie skyrybas, ko niekada neatleistumėte mylimam žmogui?

– Galima kalbėti, svarstyti ir vardyti daug dalykų, bet atsidūręs konkrečioje situacijoje gali save nustebinti. Kartais visai kitaip pradedi sverti visus „už ir „prieš”.

Todėl niekada nesakau „niekada”.

Sprendimus priimame toje situacijoje, kurioje atsiduriame. Kiekvienas atvejis yra individualus. O poros santykiuose niekada nebūna kaltas vienas.

– Dalyvavote LNK kulinarijos šou „Skonis” ir įrodėte, kad esate puiki kulinarė. Kaip įsivaizduojate romantišką vakarienę dviem?

– Tikroji romantika – kai nereikia plauti indų. (Juokiasi.) Patiekalas nesvarbu. Bet kurį patiekalą galima padaryti romantišką.

– Gal pasidalysite kokiu nors romantiškos vakarienės patiekalo receptu?

– Gal geriau ne vakarienės, o tingių sočių sekmadienio pusryčių...

– Pusryčiai jums romantiškiau?

– Jei jau buvo romantiška vakarienė dviem, tai greičiausiai bus ir pusryčiai. (Juokiasi.)

– Ar neliūdna, kad negalite pasidalyti su mylimu žmogumi tomis savo paruoštomis vakarienėmis ar pusryčiais?

– Ne! Maisto lieka daugiau...

Svarbiausia – geras pirmasis įspūdis

„Soriukas” – tai projektas, kuriame viskas paremta pirmuoju įspūdžiu. Dvi vienišos merginos (arba vyrukai) įsikuria name. Prie durų eina vaikinai (kitu atveju – merginos) ir bando per apsaugos kamerą paaiškinti, kodėl juos reikėtų įsileisti.

Merginos nusprendžia, juos įsileisti ar atsisakyti draugijos. Iš šešių vyrukų, ištroškusių pažinčių, keturi patenka į namą.

Žiūrovams parodomi filmukai apie visus keturis pretendentus, o paskui merginos pasako „Soriukas!” dar dviem, remdamosi tik antruoju įspūdžiu.

Ir tik tuomet abi merginos eina į du pasimatymus su kiekvienu iš likusių vyrukų ir atsisveikina su dar vienu.

„Laidos pabaigoje laukia intriga – meilės trikampis: dvi merginos ir vaikinas! Štai tada ir prasideda linksmiausi dalykai. Šou nebūtinai turi baigtis vestuvėmis ar vienos nakties pasimatymu. Jei laidos dalyvis bus labai pasipūtęs, gali likti prie suskilusios geldos”, – sakė laidos, kuriamos pagal amerikietišką versiją „Excused”, prodiuseris Saulius Bartkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.