Prancūzijos Bastilijos diena atšvęsta su išskirtiniais svečiais

Saulėtą ir šiltą pirmadienio vakarą Prancūzijos ambasadorės Maryse Berniau rezidencijoje Turniškėse buvo itin karšta – čia buvo iškilmingai švenčiama nacionalinė Prancūzijos šventė. Tradiciškai liepos 14-ąją švenčiama Bastilijos diena į rezidencijos kiemą ir šįkart suviliojo daug garbių svečių ir mūsų šalies ir užsienio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-14 20:38, atnaujinta 2018-02-11 23:55

Prancūzijos šventė Lietuvoje buvo paminėta abiejų šalių ir Europos himnų giedojimu, įspūdingomis vaišėmis ir gausybe šypsenų – oras pasitaikė puikus. Svečiams grojo Lietuvos kariuomenės orkestras, o vakaro dalyje visus linksmino dainininkė Evelina Sašenko, atlikusi prancūziškus šansonus.

Iškilmingoje savo kalboje ambasadorė Lietuvoje M.Berniau padėkojo susirinkusiesiems, pasidžiaugė puikiais diplomatiniais Lietuvos ir Prancūzijos santykiais ir visiems linkėjo gražaus vakaro.

M.Berniau prisiminė Pirmojo pasaulinio karą tragediją Europai ir svečiams bei visai Europai palinkėjo saugumo, taikos ir stabilumo.

„Mes visi kovojame už tuos pačius dalykus – jaunimą, saugumo ir bendrumo jausmą. Ir visi kartu galime padaryti kur kas daugiau, nei po vieną“, – sakė Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.