Praėjusį savaitgalį aktorė Eglė Jackaitė praleido danguje

„Kas gimęs skraidyti, niekur nepasidės“, – juokėsi žinoma moteris E.Jackaitė, praėjusį savaitgalį su vyresniuoju sūnumi Jokūbu pasijutusi paukščiu.

Šokdama parašiutu drąsi E.Jackaitė neužsimerkė – ji mėgavosi ir vaizdais, ir stipriomis emocijomis bei užplūdusiu adrenalinu.<br>R.Rezgevičiaus nuotr.
Šokdama parašiutu drąsi E.Jackaitė neužsimerkė – ji mėgavosi ir vaizdais, ir stipriomis emocijomis bei užplūdusiu adrenalinu.<br>R.Rezgevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Aug 11, 2014, 2:02 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 10:52 PM

Šeštadienį su sūnumi Jokūbu į dangų moteris kilo parasparniu, o sekmadienį ryžosi išbandyti šuolį parašiutu tandemu Klaipėdos parašiutininkų klube. Draugai Laura ir Gytis išmėginti šį ekstremalų malonumą Eglę kvietė jau seniai, bet Eglė ryžosi tik dabar.

„Gal labiau reikėjo ne ryžto, o tam tinkamo laiko – dabar toks ir atėjo, – šypsojosi aktorė. – Ir aš tai padariau! Kita vertus, baimės nejutai, kinkos tikrai nedrebėjo – anoks čia ir įvykis“.

Vis dėlto širdis, kai kiti parašiutininkai kilometro aukštyje pradėjo šokti iš lėktuvo, E.Jackaitei pradėjo plakti smarkiau. Moteriai atrodė, kad kiti entuziastai šoka į prarają.

„Tačiau kai šokti reikėjo man, buvau gana rami. Pasitikėjau instruktoriumi, profesionalu – juk šokau ne viena, o tandemu. Tik stengiausi klusniai vykdyti tai, kas buvo liepta – sulenkti kojas ir mėgautis“, – juokėsi Eglė.

Apie 30 sekundžių E.Jackaitė krito laisvu kritimu, vėliau keliolika minučių sklendė virš debesų. Didžiausią įspūdį jai padarė laisvasis kritimas, kai būdama erdvėje jautėsi lyg kristų į nežinią. Tačiau drąsi moteris neužsimerkė – ji mėgavosi ir vaizdais, ir stipriomis emocijomis bei užplūdusiu adrenalinu.

„Jausmas nenusakomas, labai smagus! Dairiausi, išdarinėjome triukus, skridome į debesį. Oras buvo nuostabus – mačiau Nidą, jūros vartus, beveik ir savo namus. Pasiskraidžiau!“, – sakė ji.

Nusileidus aktorei nesinorėjo nei klykti iš laimės, nei entuziastingai reikšti emocijas. Vienintelis ją užvaldęs noras – atsigulti ant žemės, tyliai šypsotis ir visų kūnu po savimi pajusti tvirtą pagrindą.

„Pakartoti? Gresia. Baimės jausmo nebuvo, tad kodėl gi ne! Jausmas labai stiprus. Vienintelis rūpestis buvo, kad saugiai nutūptume. Jaučiu atsakomybę dėl savo sveikatos, bet po pirmo sėkmingo karto man atrodo, kad šuolį kartočiau ir kartočiau“, – kalbėjo moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kas yra vatnikai ir kiek jų?