Teisme pasirodęs Ruslanas Kirilkinas savo skriaudėjui neatleis

Antradienio popietę Trakų rajono apylinkės teisme buvo nagrinėjama atlikėjo Ruslano Kirilkino byla dėl prieš pusmetį įvykusio incidento, kai atlikėjas buvo apmėtytas kiaušiniais.

Antradienį buvo nagrinėjama byla, kurioje teisiamas R.Kirilkino skriaudikas.<br>T.Bauro nuotr.
Antradienį buvo nagrinėjama byla, kurioje teisiamas R.Kirilkino skriaudikas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 9, 2014, 2:28 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:02 PM

Šį kartą teisme pasirodė ir pats R.Kirilkinas. Teismui jis davė savo parodymus. Dar prieš teismo posėdį, antradienį, dainininkas savo socialinio tinklo paskyroje patvirtino, kad jo laukia teismas, jis atskleidė ir tai, kad yra susijaudinęs. Tačiau prieš pat prasidedant teismo posėdžiui atlikėjas patikino, kad jam tikrai nėra ko bijoti. Jis buvo gerai nusiteikęs ir pokštavo.

Dar vasario mėnesį Aukštadvario žemės ūkio mokykloje surengtas koncertas Ruslanui baigėsi nelaimingai. Tuomet vienas įtūžęs koncerto žiūrovas į atlikėją pradėjus laidyti kiaušinius. Dainininkui buvo sužeista lūpa, skruostas, ausis. Krauju apsipylusiam dainininkui prireikė medikų pagalbos. Jis tuomet dėl sužeidimų atsidūrė ligoninėje.

Kaip R.Kirilkinas pasakojo, kad minėtame koncerte, kurį stebėjo keli šimtai žmonių, į jį kiaušinius mėtyti pradėjo netoli scenos įsitaisęs vyras.

Teisme pasirodė ir incidento, dėl kurio atlikėjas kreipėsi į teismą, kaltininkas Laurynas Baltrūnas. Baikerišku stiliumi apsirengusį kaltinamąjį į teismo posėdžių salę atlydėjo ir keletas panašios išvaizdos vyrų. Antradienio teismo posėdyje pasirodė ir trys liudytojai.

Nors į teismą neatvyko keletas liudininkų, tiek kaltinamojo advokatas, tiek prokuroras patikino, kad teismui įvykti nėra kliūčių.

Kaip paaiškėjo posėdžio metu, kaltinamasis L.Baltrūnas kadaise jau buvo teistas, tačiau šiuo metu jam teistumas negalioja.

„Teismas turėtų vykti uždarame teismo posėdyje, nes nagrinėjant bylą gali būti atskleidžiami proceso dalyvių asmeninio gyvenimo tam tikri motyvai, todėl prašau, kad teismo posėdis vyktų už uždarų durų“, - sakė bylos prokuroras.

Tam pritarė ir pats nukentėjusysis R.Kirilkinas.

Šį prašymą teisėja Nijolė Zaleckienė patenkino. Tad teismo posėdis toliau vyko už uždarų durų.

Po teismo posėdžio pasirodę tiek R.Kirilkinas, tiek L.Baltrūnas situacijos per daug nekomentavo, mat jos atskleidimas gali pakenkti tolimesnei bylos eigai. „Iš tikrųjų žiauriai nemaloni procedūra, pirmą kartą dalyvauju teisme. Žiauriai nesmagu, žiauriai nejauku viską prisiminti. Bet aš tikiuosi, kad Lietuvoje yra teisingumas ir jis nugalės“, - sakė R.Kirilkinas. „Tikrai ne“, - į klausimą ar neketina susitaikyti su savo skriaudiku kategoriškai atsakė atlikėjas. Jis taip pat atskleidė, kad yra pateikęs ieškinį dėl finansinės žalos kompensacijos. Tiesa, konkrečios sumos neatskleidė. „Aš esu prieš bet kokią diskriminaciją. Kiekvienas žmogus nepaisant lyties ar odos spalvos turi teisę į savo gyvenimą. Manu, kad ši istorija pamokys ne tik šį žmogų“,- sakė jis.    Tai buvo ne vienintelis kartas, kada R.Kirilkinas nukentėjo koncerto metu. Šių metų birželį Kauno rajone, Linksmakalnyje, vykusią miestelio šventę „Kol dar žydi gėlės“ netikėtai nutraukė girto chuligano išpuolis. Scenoje pasirodžius netradicinės seksualinės orientacijos neslepiančiam atlikėjui į jį buvo sviestas sprogmuo. 30 metų dar nesulaukęs Linksmakalnio gyventojas į scenoje dainuojantį R.Kirilkiną sviedė uždegtą petardą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.