Savo namuose užpulta Agness Landau ir jos sesuo

Viena prieštaringiausiai vertinamų šalies asmenybių Agness Landau (anksčiau buvo žinoma kaip Raulis Mammadlis) nuolat kenčia įžeidimus ir grasinimus.

Agness Landau ne kartą yra sakiusi, kad Lietuvoje nesijaučia saugi.<br>"Facebook" nuotr.
Agness Landau ne kartą yra sakiusi, kad Lietuvoje nesijaučia saugi.<br>"Facebook" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Sep 29, 2014, 12:21 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 8:03 AM

Lytį planuojančiai pasikeisti merginai priešiškas aplinkinių elgesys jau tapo kasdienybe. Vis dėlto sekmadienio vakarą reikalai tapo daug rimtesni – prie jos namų išdygo užpuolikai.

Vilniuje su seserimi gyvenanti Agness patyrė tikrą siaubą. Suskambus durų skambučiui Agness sesuo nuėjo atidaryti durų, už kurių stovėjo šeši vaikinai. Jie čiupo merginą už plaukų ir ėmė tempti į koridorių. 

„Gerai, kad ji spėjo uždaryti duris. Aš pakviečiau policiją ir greitąją pagalbą. Policija nieko nepadarė, taip pat ir greitoji pagalba. Ten buvo maždaug šeši žmonės. Ir jūs sakot, tai yra normalu? – socialiniame tinkle „Facebook“ retoriškai klausė Agness. – Verkdama prašau visų pagalbos – man reikia naujos gyvenamosios vietos. Skubiai!“

Ligoninėje laukdama iš traumatologijos skyriaus grįžtančios sesers Agness papasakojo naujienų portalui lrytas.lt, kad jai didžiausią siaubą kelia faktas, jog policija tik užpildė dokumentus, nors Agness nurodė, jog jas užpuolė jų kaimynai. Po šio pareiškimo pareigūnai net nepasibeldė į kaimynų duris.

„Mūsų policija - šūdas. Jei jiems kažkas panašaus nutiktų, jie eitų ir ieškotų tai padariusių žmonių. Trečiasis policijos komisariatas mane jau antrą kartą nuvylė - prieš kelis mėnesius jie nesiėmė veiksmų, kai kreipiausi dėl vienos moters grasinimų internete“, - širdo Agness.

Išsigandusi mergina tikino į namus negrįšianti - naktį praleis viešbutyje. Juolab, kad visus brangiausius daiktus pasiėmė su savimi, o pačiame bute, kaip spėjo A.Landau, jau švilpia vėjai.

„Jie mėtė akmenis į langus. Net neįsivaizduoju, kaip tas butas atrodo dabar.

Keisčiausia, kad man pačiai nieko nepadarė. Norėjo pagąsdinti? Bet kodėl reikia eiti šešiese? Kodėl reikia svaidyti akmenis? Ateikite po vieną ir pasakykite į akis ką galvojate. O dabar... „Už Lietuvą vyrai!“ - sako. Čia ne vyrai. Jei taip, tai tada aš esu tikras vyras, o ne jie“, - kalbėjo A.Landau.

Šią sunkią akimirką ją guodžia tik viena mintis - draugai jų nepaliko likimo valiai. Jie iš karto atvyko į ligoninę, kur yra merginos, ir pasiūlė visokeriopą pagalbą.

Agness ne kartą yra sakiusi, kad Lietuvoje nesijaučia saugi, o nuolatinė aplinkinių panieka ja slegia. Mergina net planavo išvykti gyventi į kitą šalį. Vis dėlto pasirinko gyvenimą Lietuvoje - likti ją įkalbėjo Agness mylimasis Danielius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.