Ekonomistas iš Kauno pasirinko karjerą ant pasaulio podiumų

Dar visai neseniai kaunietis Gytis Naruškevičius (25 m.) suko galvą, kur, baigęs ekonomikos mokslus, ieškos darbo. Tačiau kartą papokštauti nutaręs vaikinas netruko patekti į modelių pasaulį. Jis žingsniuoja Kinijos ir Taivano mados podiumais, mėgaujasi dėmesiu, o jo nuotraukos puikuojasi pasaulyje žinomų žurnalų puslapiuose bei garsių dizainerių kūrinių reklamose, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Oct 8, 2014, 10:49 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 2:05 AM

Jeigu kas nors būtų pasakęs, jog Vytauto Didžiojo universitete ekonomikos ir finansų diplomą šįmet įgijęs G.Naruškevičius pasuks į mados pasaulį, greičiausiai jis tebūtų pakėlęs antakius.

Nuo mažens tiksliaisiais mokslais besidomintis vaikinas svajojo tapti ekonomistu, bankininku ar finansų analitiku. Tačiau vienas smagus pernykštis pokštas jo gyvenimą apvertė aukštyn kojomis.

„Po paskaitų vakarojome su bičiulių kompanija. Kelios ten buvusios merginos užsiminė, kad į modelių agentūrą ruošiasi siųsti savo nuotraukas. Pajuokavau: „Gal ir man savo fotografiją nusiųsti? Kažin, o mane į modelius priimtų?“ Merginos paragino susirasti patinkančią nuotrauką ir ją nusiųsti. Taip ir padariau, nes tikrai netikėjau, kad būsiu tinkamas“, – pasakojo pašnekovas.

Jau kitą dieną G.Naruškevičius sulaukė Europos centro modelių agentūros įkūrėjos Kristinos Šumskienės skambučio. Ji vaikiną pakvietė pokalbio.

Tuometis studentas manė, jog šiuo susitikimu viskas ir baigsis. Nors nėra abejingas madoms naujovėms, jis niekada nebuvo žengęs podiumu, nesidomėjo modelių darbu ir net neslepia į šią sritį žiūrėjęs gana skeptiškai. Vaikinas ne vienus metus žaidė krepšinį, grojo saksofonu.

Per pokalbį G.Naruškevičiui buvo pasiūlyta dalyvauti fotosesijoje, kurioje dirba profesionalūs fotografai. Jis sutiko, nes pamanė, jog tai tiesiog puiki galimybė nuotaikingai praleisti laiką.

„Po fotosesijos sulaukiau netikėto klausimo: ar norėčiau keliauti į Kiniją, Šanchajų? Išgirdau, kad mane pastebėjo vietos modelių agentūra ir siūlo sutartį“, – tikino G.Naruškevičius.

Šis pasiūlymas kaunietį sudomino, tačiau juo pasinaudoti nesuskubo, nes tuo metu rašė bakalauro darbą ir ruošėsi jį ginti.

Į Šanchajų G.Naruškevičius susiruošė praėjus vos savaitei, kai jo rankose jau puikavosi universiteto diplomas.

Vienas į tolimą šalį išvykęs vaikinas net neįtarė, kad netrukus jam prieš akis atsivers visai kitoks gyvenimas.

Kaip ir žadėta, oro uoste lietuvį pasitiko vairuotojas ir nuvežė į modelių apartamentus. Juose G.Naruškevičius apsigyveno su modeliais iš Ispanijos, Brazilijos ir JAV.

Kitą dieną vaikinas pirmą kartą gyvenime dalyvavo modelių atrankoje.

„Kaip dabar prisimenu, vaizdas buvo graudžiai juokingas. Tuo metu, kai patyrę modeliai šypsodamiesi pozavo fotografams ir vienas po kito spėriai žengė podiumu, stovėjau ir nežinojau, ką daryti“, – neslėpė G.Naruškevičius.

Pažinti modelių pasaulio užkulisius lietuviui labai padėjo kartu gyvenantys vaikinai. Kaunietis tikino, jog visi elgėsi draugiškai, namuose ir darbe netvyrojo įtampa, nebuvo pavydo.

187 centimetrų ūgio G.Naruškevičius jau pirmosiomis dienomis buvo atrinktas scenoje demonstruoti drabužių ir aksesuarų. Pasiūlymų nestigo iki pat sutarties pabaigos.

Iš Šanchajaus į gimtinę G.Naruškevičius grįžo ne tik įgijęs modelio patirties. Jis spėjo pakeliauti, susipažinti su kinų kultūra. Be to, trijų mėnesių uždarbis kelis kartus viršijo tą, apie kurį vaikinas galėjo svajoti Lietuvoje įsidarbinęs banke ar kokioje įmonėje.

Dar būdamas Kinijoje kaunietis gavo pasiūlymą dirbti modeliu Taivane. Todėl po kelių Lietuvoje praleistų savaičių jis vėl trims mėnesiams patraukė į šios šalies sostinę Taibėjų. Vaikinas džiaugiasi, kad čia jis turėjo galimybę demonstruoti garsių prekių ženklų, tarp jų „Louis Vuitton“, naujausias aksesuarų kolekcijas.

Šiuo metu G.Naruškevičius grįžęs į Lietuvą, tačiau spalio viduryje jis vėl trauks į Šanchajų, kur jo vėl laukia podiumas. Vaikinas jau gavo kvietimą kitąmet dirbti įvairių pasaulio šalių modelių agentūrose, todėl iš Kinijos planuoja vykti tiesiai į kitą kraštą, o į gimtinę grįžti tik po kiek laiko.

G.Naruškevičiui vis dar sunku priprasti prie gana nerūpestingo, linksmo ir pagundų kupino modelių gyvenimo bei dosnaus atlygio už darbą.

Vaikinas sako, jog įsivelti į nemalonias situacijas ar įklimpti į alkoholio ir net narkotikų liūną modeliams labai lengva, nes aplinkui – daugybė progų pamesti sveiką protą.

„Kaip modeliai galėjome kone kasdien dalyvauti daugybėje vakarėlių, lankytis klubuose, koncertuose ir dar gauti atlygį. Ten stalai būdavo nukrauti maisto, liejosi prabangūs gėrimai, ne paslaptis, kad norintys nesunkiai gaudavo ir kvaišalų“, – pasakojo pašnekovas.

Paklaustas, ar pačiam toks gyvenimas neapsuko galvos, G.Naruškevičius tikino, jog kai į modelių pasaulį patenki būdamas brandi asmenybė, paslysti sunkiau. Tačiau vaikinas savo akimis matė, kaip į purvą klimpsta labai jauni modeliai.

Kaunietis nežino, kiek metų truks jo modelio karjera, tačiau įsitikinęs, kad anksčiau ar vėliau ji vis tiek baigsis.

„Nenorėčiau pernelyg ilgai užsižaisti mados pasaulyje, kad ir kaip tai būtų smagu ir pelninga. Tikiuosi, ateityje dirbsiu pagal specialybę. Nežinau, ar tai bus Lietuvoje, kaip anksčiau planavau. Svetur pamačiau didesnių galimybių“, – teigė G.Naruškevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.