Dizaineris Aleksandras Pogrebnojus: „Aš jau per senas kariauti“

Dar visai neseniai Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono poligone Klaipėdoje ant įkaitusio smėlio biro šovinių tūtos iš kovinio Aleksandro Pogrebnojaus ginklo. Ne tik tūtos, bet ir sūraus prakaito lašai. Dizaineriui skirta užduotis buvo išties nelengva, ją dar labiau apsunkino svilinantys besibaigiančios vasaros spinduliai.

Žinomas dizaineris A.Pogrebnojus pasiryžo dalyvauti projekte „Pavojingas ginklas“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žinomas dizaineris A.Pogrebnojus pasiryžo dalyvauti projekte „Pavojingas ginklas“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2014, 10:58 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 12:53 AM

Kariškas munduras – ne ta apranga, prie kurios pratęs žinomas dizaineris. Privaloma kario apsauginė apranga turi savito žavesio, bet ją vilkėti tikrai nelengva. Didelis svoris, neįprasta apkrova paprastam civiliui yra nemenkas iššūkis. Pastarąjį kartą A.Pogrebnojus karišką uniformą dėvėjo ir ginklą laikė prieš 20 metų tuometėje kariuomenėje. Per tą laiką daug kas pasikeitė, kaip pabrėžė pats dizaineris, į gerąją pusę: „Dabar ginklai nėra tokie sunkūs ir batai daug patogesni nei tie, kuriuos duodavo mums. Pūsles būdavo galima pritrinti per valandą. Tada niekam nerūpėjo patogumas, svarbiausia – ilgaamžiškumas.“

Vyr. leitenantas Linas Ambrazevičius lrytas.lt projekto „Pavojingas ginklas“ svečiui paskyrė dienos užduotis: „Marių miestelis, užduotis neeilinė, turėsime patruliuoti. Vėliau – kontaktas su priešu, gali būti sužeistų.“ Įteikdamas A.Pogrebnojui ginklą, vyr. leitenantas pridūrė: „Saugokite kaip moterį, niekur nepalikite.“

Įveikęs visas jam paskirtas užduotis A.Pogrebnojus vos gaudė kvapą. Tik po gero pusvalandžio, vis dar giliai alsuodamas, dizaineris prisipažino, jog kareivio duona – ne jam.

Kaip ir kokias užduotis teko atlikti A.Pogrebnojui, pamatysite vaizdo siužete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.