Solistė N. Kazlaus rado ne tik scenos, bet ir teniso partnerį

Nors rizikuoja svarbiu dalyku – darbu, operos solistė Nomeda Kazlaus bėgioja lauke ir žaidžia tenisą. Tik tai padeda išlikti žvaliai esant įtemptai dienotvarkei. Be to, tai netgi suteikia žaismės kolegiškiems santykiams.

Ispanų tenoras Oscaras Marina sakė norįs su Nomeda sužaisti teniso partiją.
Ispanų tenoras Oscaras Marina sakė norįs su Nomeda sužaisti teniso partiją.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 19, 2014, 7:17 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 3:40 AM

„Lietuvos ryto" žurnalui „Stilius" Nomeda sakė atkreipusi dėmesį, kai viena jos kolegė – maratonų fanatikė – dėl savo pomėgio kartą prarado sutartį, nes buvo užkimusi. Amerikiečių sopranas, garsios artistės Montserrat Caballé dublerė, kasdien lakstydavo Barselonos gatvėmis net ir esant vėsiems orams.

„Tad šaltuoju laikotarpiu sportuoju uždaroje salėje. Studijų metais Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje net lankiau privačias treniruotes pas dziudo sporto meistrą. Tuo metu galėjau tiek daug kartų peršokti per vadinamąjį ožį, kad treneris mane rodydavo kaip pavyzdį. O jo studentai, sužinoję, kad mokausi solinio dainavimo, labai nustebdavo ir visada mane akylai stebėdavo – gal vis dėlto aš esu sportininkė.

Visada lyginu didįjį sportą su operiniu dainavimu, nes abiem atvejais reikia ištvermės, valios, tvirto charakterio ir geležinio režimo. Kad gebėtum atlikti sudėtingiausias ir ilgiausias Richardo Wagnerio ar kitas operas, reikia gero fizinio pasirengimo. Bet ir juokaujama, kad norint išvengti balso sausumo, reikia vengti ir per didelio kūno sausumo“, – aiškino N.Kazlaus.

Ne tik bėgimas, bet ir lauko tenisas buvo dainininkės svajonė, nes ją žavi šios sporto šakos elegancija ir ritmas. Daug keliaujanti Nomeda dažnai viešbučiuose su teniso aikštynais pamatydavo užrašą „Šiandienai ieškau lauko teniso partnerio“. Lietuvė ne kartą su kolegomis yra pasijuokusi iš tokio skelbimo, kol nesusimąstė apie privalumus – žaidimą gryname ore.

„Prieš ketverius metus gimus mano dukrytei Odabellai vasarą praleidome Ispanijos kurorte Kosta Bravoje. Tame miestelyje radau garsios ispanų įmonės „Babolat“ parduotuvę, kurioje susipirkau viską – raketę, aprangą ir įvairios atributikos. Juk tenisininkas Rafaelis Nadalis irgi žaidžia su „Babolat“ rakete.

Tačiau brangūs pirkiniai gulėjo namie iki praėjusių metų vasaros, kai pagaliau radau laiko treniruotėms. Dabar tai vienas didžiausių malonumų. Beje, mano Odabella turi vaikišką raketę ir kartu atlieka apšilimo pratimus, bando mokytis žaidimo. O mano kolega ispanų tenoras Oscaras Marinas labai manimi didžiuojasi, kad pasirinkau būtent ispanų įmonės raketę, ir jau išreiškė norą atvykęs dalyvauti mano teniso treniruotėje“, – smagiai pasakojo N.Kazlaus, netrukus pradėsianti Lietuvoje šventinę programą „Pakelkim mes taurę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.